Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Famózní Lundqvist zavřel bránu střelcům Toronta

Famózní Lundqvist zavřel bránu střelcům Toronta

Den po porážce s Carolinou putovali Blueshirts do Kanady, kde se střetli s Torontem. Pro hráče newyorského klubu měla tentokrát závěrečná siréna příjemný zvuk, neboť zvítězili 2:0. Děkovat mohou střelcům Brianu Boylovi, Ryanu Callahanovi a především brankáři Henriku Lundqvistovi, jenž se vytáhl 36 úspěšnými zákroky a může slavit první čistý štít v právě probíhajícím ročníku.

Kouč Rangers, John Tortorella, se před utkáním v Torontu rozhodl provést drobné změny v sestavě. Ty se dotkly zejména Todda Whitea, jehož nahradil Derek Boogaard, ale zasáhly rovněž mladého Dereka Stepana, který po úžasném začátku zpomalil a v zápase s Maple Leafs na něj zbylo jen místo ve čtvrtém útoku.

Zápasové statistiky

Úvodní dvacetiminutovka měla jen jediného úspěšného střelce a k nelibosti domácího publika to byl Jezdec Brian Boyle, jenž na sobě během léta viditelně zapracoval. Urostlý Američan využil v situaci ze 14. minuty nahrávku Brandona Prusta, který se zrovna vrátil z trestné lavice, a po příkladném tahu na bránu vstřelil bekhendem již svůj čtvrtý gól v sezoně. Připomeňme si, že na stejný počet zásahů potřeboval Boyle v minulém ročníku 71 zápasů.

Na začátku druhého dějství se však hosté o své těsné vedení pořádně strachovali, neboť na trestné lavici si odpykávali prohřešky proti pravidlům Steve Eminger a Brandon Dubinsky. Ačkoliv Javorové listy dvojnásobnou přesilovku nevyužily, led nadále patřil jim. Rangers se domácím začali vyrovnávat až v průběhu druhé třetiny, ale byli to právě oni, kdo vsítil další branku.

V čase 38:35 dostal po faulu hostů příležitost k samostatnému nájezdu Ryan Callahan. I přesto, že americký forvard nepatří v penaltách mezi specialisty, na Giguera v brance Toronta vyzrál. Asistent kapitána Chrise Druryho unesl tíhu situace a uspěl s blafákem do forhendu. Jezdci tak odcházeli do šaten s optimismem, neboť vedli 2:0.

Závěrečné dějství už zápasu nepřineslo žádné hokejové koření v podobě gólů. Rangers už nenavýšili svůj náskok a šance Maple Leafs lapil vynikající Lundqvist. Právě švédský mág měl v konečném součtu největší podíl na výhře Jezdců, neboť dohromady kryl 36 střel. Připsal si tak první shutout v sezoně.


Daniel Girardi atakuje Diona Phaneufa.


Bývalý Jezdec Colton Orr v dresu Javorových listů.


Brandon Prust v utkání nešetřil důrazem.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 12:00:29