Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zápasy | New York Rangers | první Česko-Slovenský fanouškovský web

Zápasy

Rangers píší klubovou historii. K desáté výhře v řadě přispěl prvním gólem Rempe

Igor Shesterkin si připsal 40 zákroků a New York Rangers desátou výhrou v řadě, 2:1 proti Philadelphii Flyers ve Wells Fargo Center, vyrovnali klubový rekord.

Výhra a Panarinův hattrick zakončily rok 2023

Rangers se stali prvním týmem v NHL, který dosáhl 50 bodů (51 bodů), poprvé od sezóny 1993-94. Blueshirts vyhráli šest z posledních osmi zápasů a deset z posledních patnácti klání. New York zakončil kalendářní rok 2023 s bilancí 53-19-8 v základní části a ziskem 114 bodů, což ho řadí na třetí místo v NHL jak v počtu výher, tak bodů. Artemi Panarin uzavřel rok 2023 druhým hattrickem v sezoně.

V přímém souboji o čelo Východní konference padlo 11 branek. Rangers přestříleli Bruins

Třetí zápas ve čtyřech dnech, dva poslední po poledni. Stejná zátěž jak pro Rangers, tak pro Bruins. Lépe se vedlo Rangers, kteří si jako první připsali 15. výhru v sezoně. Vstřelili 7 branek, což je nejvíce v sezoně (také nejvíce, co Bruins letos někomu povolili). Východ, a také celá NHL, má tak nového leadera.

Rekordní Panarin. Po pěti dnech volna Rangers pokračují další výhrou

Artemi Panarin dvakrát skóroval a prodloužil svou bodovou sérii na 15 zápasů za New York Rangers, kteří v sobotu porazili New Jersey Devils 5:3 v Prudential Center. Jimmy Vesey vstřelil dva góly, Vincent Trocheck měl tři asistence. Igor Shesterkin si připsal 30 zákroků poté, co vynechal předchozí 4 zápasy s menšími zdravotními obtížemi. Rangers (12-2-1) se vylepšili na 10-0-1 v posledních 11 startech.

Polovina kanadského tripu zatím nemá chybu

Calgary Flames ✅, Edmonton Oilers ✅. Zbývá Vancouver a Winnipeg. Předtím výhra v Seattlu. Tři venkovní zápasy přinesly tři výhry a pouze 2 inkasované branky! Jonathan Quick si včera vychytal nulu.

První výhru na západním pobřeží berou Rangers v Seattlu

Úvod sezony pokračuje dál stylem "jednou jsi nahoře, jednou dole". Artemi Panarin vstřelil dva góly a Filip Chytil zaznamenal tři asistence v sobotním utkání New York Rangers proti Seattle Kraken v Climate Pledge Areně (4:1). Jonathan Quick si připsal 18 zákroků a vyhrál svůj první start za Rangers (3-2-0) poté, co 1. července podepsal smlouvu jako volný hráč.

Z Buffala se dvěma body a velmi slušnou hrou. Úvodní zápas překvapil

Rangers zahájili sezónu vítězstvím 5:1, což je počtvrté v historii týmu, kdy Blueshirts vyhráli úvodní zápas sezóny o čtyři a více gólů (1983-84, 1964-65, 1961-62).

Rozbor: Showtime! Kane vstřelil první playoff gól jako Ranger a stojí za druhou výhrou v sérii

Patrick Kane. Víc by nebylo potřeba psát. Dvě asistence a nádherný bekhendový gól. Playoff Kane je zpět. Další posila, Vladimir Tarasenko, vstřelila druhý gól ve druhém zápase, Chris Kreider přidal dvě přesné přesilovkové teče a na závěr se prosadili mladíci, když gólově zakončoval Kaapo Kakko, kterému přihrál zpoza branky Filip Chytil. Rangers po první třetině sice prohrávali po využité přesilovce Devils, ale rozhodně nijak nepanikařili. Ve druhé třetině si vytvořili tlak, převzali kontrolu a začali střílet góly. Kreider na konci zápasu ještě poslal do samostatného úniku Jacka Hughese, toho ale vychytal Igor Shesterkin a Hughes jen vztekle mlátil hokejou. Obrana hraje skvěle. Při hře pět na pět zatím svého soupeře k ničemu nepustila.

Rozbor: Precizní obrana zajistila první výhru

Rangers zahájili playoff výhrou na ledě Devils. Především díky skvělé obraně, která hodně pomohla Igoru Shesterkinovi, mají nyní výhodu jednoho zápasu právě Rangers. Igor Shesterkin předvedl několik povedených zákroků a jediný gól dostal z trestného střílení po faulu na Jacka Hughese. Jinak se Devils vůbec neprosadili. Dokonce ani jednou nedokázali vystřelit během svých čtyřech přesilovek. Na druhé straně Chris Kreider dvě přesilovky využil a těmito dvěma góly se zapsal do historie klubu.

Rozbor: Stovka padla v hlavním městě. Rangers přehráli Capitals

Rangers vyrovnali s Capitals sezonní bilanci. Capitals, mající jen matematickou šanci na playoff, nekladli nějaký zásadní odpor a nakonec prohráli sedmý z posledních osmi zápasů. Rangers nezaspali úvod zápasu, jak je v posledních dnech zvykem, a nemuseli tak dotahovat. Naopak se dostali do vedení a to si kontrolovali. Další skvělý zápas odehrála třetí řada Filipa Chytila. Chytil si připsal asistenci na pěkný gól Lafreniera, také důrazný Kakko přidal další branku. V dalším zápase nás doma čeká Tampa Bay.

Rozbor: Druhá nula ve dvou dnech. Predators neustáli nápor prvních deseti minut

Nashville, který přijel bez řady zraněných opor, se nestihl ani rozkoukat a po deseti minutách prohrával 5-0. Jako první se prosadil Filip Chytil, který se tak konečně dočkal svého dvacátého gólu v sezoně. Pět minut se pak sice čekalo na další gól, ale nejen MSG byla odměněna čtyřmi góly v rozmezí necelých tří minut. Góly postupně přidali Mika Zibanejad, Tyler Motte, K'Andre Miller a Artemi Panarin. Pět gólů v síti hostí za polovinu první třetiny nebylo ze strany Rangers vše. Miller přidal svou druhou branku a celkem čtvrtý bod ve třetině. Stanovil tím rekord obránce organizace. Zbytek zápasu byl pak již udržovací a zaměřen na nulu pro Jaroslava Haláka, který především v úvodu zápasu předvedl několik důležitých zákroků. Ve druhé třetině svůj 32. gól v sezoně přidal Chris Kreider, ve třetí žádná branka nepadla. Jaroslav Halak tak zapsal první nulu v dresu Rangers a Blueshirts po necelém roce opět slaví dvě nuly ve dvou zápasech.

Rozbor: Penguins odjíždí z New Yorku s nulou

Nejen s nulou bodů ze dvou po sobě jdoucích zápasů, ale také s nulou vstřelených branek v tom posledním. Celkem třikrát jsme v tomto týdnu změřili síly s Penguins a přineslo nám to 5 bodů. A navýšili si klidný bodový náskok před týmy peroucími se o Wild card pro playoff. Skóre v první třetině otevřel opět Mika Zibanejad a až deset sekund před jejím koncem navyšoval na 2-0 Artemi Panarin. Ve druhé třetiny přišly tři rychlé góly a v polovině zápasu Rangers vedli 5-0. Do konce prostřední části se ještě druhým gólem v zápase připomenul Panarin, kterému před zcela odkrytou bránu poslal krásnou přihrávku Patrick Kane. Kane podobně našel také Chrise Kreidera, který zakončoval přečíslení čtyř proti dvěma. Ve třetí třetině branka nepadla, a to ani do sítě Igora Shesterkina, který se blýsknul několika perfektními zásahy. Skandování Igor, Igor se táhlo celým večerem. Igor Shesterkin si tak zapsal druhou nulu v sezoně a jeho forma před playoff roste.

Rozbor: Rangers zahájili pětizápasovou domácí šňůru výhrou

Rangers proti oslabenému soupeři nakonec nezaváhali. Zápas byl rozehrán dobře a to jak herně, tak výsledkově. Mika Zibanejad si řekl, že by zase mohl vystřelit a byly z toho dvě branky. Patrick Kane byl zase jediným, kdo se opřel do puku ve druhé přesilovkové nahrávací formaci. Zaznamenal tak svůj první gól v dresu Rangers na domácím ledě. K tomu přidal i asistenci na gól kapitána Jacoba Trouby. Capitals, hrající bez své největší hvězdy Ovechkina, se v polovině závěrečné třetiny dostali na dostřel jedné branky, ale drama rychle zažehnal Jimmy Vesey, který bekhendem poslal puk ze své třetiny do odkryté brány hostí. Další čtyři zápasy hrajeme doma, a hned oba následující se stejným soupeřem - Penguins.

Rozbor: Kane vstřelil první gól jako Ranger. V Montrealu rozhodly až nájezdy

Započítejme dva body a otočme list. Rangers vyhráli zápas, ve kterém ani jednou nevedli. Patrick Kane navíc "zařídil" gól, když v přesilovce přišel o puk a domácí Montreal se v oslabení potřetí dostal v zápase do vedení. Naštěstí to byl právě Kane, který v té samé přesilovce vstřelil svůj první gól v dresu Rangers. S přihrávkou na předchozí branku Rangers tak zaznamenal dva body. Doufejme, že brány bodových přísunů se konečně otevřely. V dalším zápase nás čeká Buffalo, které v noci schytalo desítku.

Rozbor: Tarasenko zajistil vítězství gólem v prodloužení a z Philadelphie si odvážíme 2 body

Stejně jako v prvním vzájemném zápase s Flyers se muselo v noci prodlužovat. Slavili opět Rangers a upevnili si tak třetí místo v divizi. Během zápasu trefili několikrát tyčku, Filip Chytil narazil na gólmana a nedaří se mu protrhnout momentální střelecké trápení. Připravil ovšem rozhodující branku v prodloužení. Divočinu nepřináší jen konec přestupového období, ale také rozpis zápasů. Hned dnes nás čeká domácí zápas se Senators a v sobotu cesta na horký led do Bostonu. Pak skoro týdenní pauza. (DH)

Rozbor: 51 střel stačilo pouze na jeden gól. Jets si odváží výhru 4-1

Po měsíci bez porážky v řádné hrací a po úspěšném tripu po západní Kanadě jsme se vrátili zpět na zem. Další nedobře rozehraný zápas již Rangers nedokázali otočit. Střelcům se přestalo dařit a chyby v obraně tak najednou nebylo jak zacelit. Možná nám prohra přijde vhod, ale určitě by se z toho nemělo stát významné pravidlo.

Rozbor: Kanadský týden zakončila sice porážka, ale přinesl pět bodů ze šesti možných

Rangers si na týden odskočili na západ Kanady, kde sehráli tři zápasy. V posledním z nich našli přemožitele v Calgary, ale prohráli až v nastaveném čase, takže již měsíc nepoznali porážku v řádné hrací době. Poslední dva zápasy by ovšem měly trochu varovat, protože neustálé dotahování a otáčení zápasů stojí mnoho sil, přestože takový obrat nabudí nejen hráče. V Edmontonu Rangers po první třetině prohrávali 1-4, v Calgary po necelé první minutě 0-2. Jak Igor Shesterkin (v Edmontonu), tak Jaroslav Halak (v Calgary) pak ovšem brankoviště zavřeli a umožnili týmu v zápase vyrovnat. Oba zápasy tak rozhodoval extra čas. V prvním případě se ujaly dva nájezdy mladíků Kakka a Lafreniera, ve druhém případě pak přišla porážka v prodloužení.

Rozbor: Naprosto perfektní týden

Po dlouhé pauze čekaly na Rangers čtyři zápasy v šesti dnech. Přesně v polovině navíc Chris Drury dotáhl transakci s Blues a přivedl do týmu posilu na pravé křídlo. Vladimir Tarasenko se prosadil hned první střelou do sítě Seattlu. Ve druhém zápase nebodoval, ale to Rangers nezastavilo, aby tři domácí výhry podtrhli vysokou výhrou na ledě Hurricanes, kde pět bodů (4+1) zapsal Artemi Panarin (jeho první gól byl 200. v NHL). V příštím týdnu nás čeká výlet na západ Kanady a celkově slušná porce venkovních zápasů (z následujících 13 to bude 10 venku).

Do zápasové pauzy s důležitým vítězstvím nad Vegas

Rangers naposledy v letošní sezoně oblékli retro dresy s Lady Liberty a porazili Vegas Golden Kights 4-1. Filip Chytil pod dohledem svých rodičů přidal další branku a je těsně pod hranicí 30 bodů v sezoně. Jaroslav Halak pokračuje ve skvělých výkonech a jen díky jemu Rangers vyhráli první třetinu 2-0, přestože mnohdy tahali za kratší konec. Hosté ale nabídnutých přečíslední nevyužili a nakonec je to mrzelo. Rangers nyní čeká více jak týdenní pauza, když se kombinuje bye-week a all star víkend, do tréninku se tak vrátí před koncem příštího týdne. Až v pondělí 6. února je tak čeká další domácí zápas proti Calgary.

Rozbor: Kouzelný finiš přinesl další výhru Rangers

Tohle nejde popsat. To musíte vidět (pokud je tu ještě někdo, kdo neviděl). Stačí poslední minuta základní hrací doby a něco půřes minutu prodloužení. Rozjetý K'Andre Miller poslední zápasy prokazuje, že v něm něco z útočníka pořád je (obránce začal hrát zhruba dva roky před draftem). A Adam Fox je kapitola sama pro sebe. Občas trochu nad jeho klidem trneme, ale dneska si svou rozhodující chvilku parádně vychutnal.

Rozbor: Rangers ukončili sérii výher Hurricanes

Hurricanes po 11 výhrách v řadě našli svého přemožitele. Poprvé od loňského druhého kola playoffs se tým z Caroliny postavil svému osudovému soupeři a neuspěl. Přestože Rangers museli 3x dotahovat vedení Hurricanes a navíc dvakrát inkasovali během pár vteřin po vyrovnání, dokázali Rangers nakonec zápas otočit ve třetí třetině a připsat si druhou výhru v roce 2023. Byl to možná nejlepší zápas Rangers v sezoně. Rangers se nevzdali, nenechali soupeře uniknout do vícególového vedení a využili tři početní výhody. Dva body zaznamenali Filip Chytil, Mika Zibanejad, Jabcob Trouba a K'Andre Miller (všichni 1+1). Hostující gólman Kochetkov prožil neskutečně smolný večer. Kdyby první dvě, možná i tři, gólové situace byly sehrány tak, jak zřejmě byly zamýšleny, dost možná by z nich žádný gól nepadl. Na kdyby se ovšem nehraje a Rangers tak konečně po všech těch tyčkách měli na svých holích trochu více štěstí.

Rozbor: Do nového roku vstoupili Rangers správnou nohou a výhrou na Floridě

Do nového roku vstoupili Rangers vítězně. Mika Zibanejad dvakrát skóroval a New York Rangers v neděli porazili Floridu Panthers 5:3 ve FLA Live Areně v Sunrise na Floridě. Chris Kreider, Vincent Trocheck a Artemi Panarin si připsali gól a asistenci, Adam Fox a Kaapo Kakko dvě asistence a Jaroslav Halák 32 zákroků v dresu New Yorku (20-12-6), který v pátek prohrál 2:1 po samostatných nájezdech s Tampou Bay Lightning.

Rozbor: Vánoční pohodu přináší výhra nad Islanders

Do vánoční přestávky vstupují Rangers s výhrou v zádech. Po nezdaru na ledě Penguins se jim podařilo urvat výhru nad Islanders 5-3. Třikrát přitom museli Rangers dotahovat jednogólový náskok. Před koncem třetí třetiny ale Kaapo Kakko poprvé posunul Rangers do vedení a to do prázdné branky potvrdil Vincent Trocheck. Přejeme všem krásné Vánoce a těšíme se na Capitals, kteří přijedou do MSG 28. prosince (1:00 našeho času).

Sedm střelců, sedm gólů, sedmá výhra v řadě

Rangers přesvědčivě porazili Chicago na jeho ledě a svou sedmou výhru v řadě stvrdili sedmi góly. Třemi body se připomenuli Adam Fox a Artemi Panarin. Filip Chytil stihl gól a nahrávku než byl tvrdě dohrán po jedné z přihrávek a zápas opustil s nespecifikovaným zraněním v horní polovině těla. Jacob Trouba přidal druhý gól ve de druhém zápase v řadě, prosadil se také Vitali Kravtsov. Výsledkově i gólově bohatá část sezony pokračuje, další zastávka je v Pittsburghu.

Torontské série skončily na ledě Rangers. Chytil opět skóroval

Rangers vyhráli pátý zápas v řadě a poprvé letos v dresech s Lady Liberty. Výhra 3-1 nad Torontem znamená, že série Mitchella Marnera, kdy bodoval ve 23 zápasech v řadě, skončila. Toronto nebodovalo po 15 zápasech. O to více noční výhra chutná. Skóre otevřel střelec posledního gólu Rangers, Filip Chytil. Využil přesilovku ranou pod břevno. Jimmy Vesey ve druhé třetině pěkně nabruslil před hostujícího gólmana a vrátil Rangers do vedení. Poslední gól padl do prázdné brány opět z hole Jimmy Veseyho.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 06:25:06