Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Analýzy | New York Rangers | první Česko-Slovenský fanouškovský web

Analýzy

Top six centr pro budoucnost

Jestli je nějaká pozice klíčová pro každý hokejový tým, je to centr. Samozřejmě, že brankáři jsou klíčoví a také hvězdný hráč na modré čáře je nezbytný pro každý vítězný tým, ale všechny skvělé týmy byly postaveny na špičkových centrech. Rangers budou brzy řešit pozici 2. centra pro nejbližší roky.

Prioritou Rangers by měl být Adam Fox a ne Jack Eichel

Již delší dobu fandové Rangers řeší, zda do týmu přivést elitního centra Jacka Eichela a za jakou cenu, nebo jestli raději prodloužit stávajícího prvního centra Miku Zibanejada a když, tak na kolik let a za jak velkou část platového stropu. V tuto chvíli by ale mělo být prioritou prodloužení smlouvy s Adamem Foxem.

Mika Zibanejad – je čas učinit rozhodnutí

Není pochyb o tom, že v sestavě Rangers jsou mezery, které je třeba zaplnit. Tým musí být pro soupeře nepříjemný, hra musí být více fyzická a důrazná. Nový generální manažer Chris Drury má před sebou náročné rozhodnutí nejen o novém trenérovi, který bude za nový směr odpovědný, ale také se musí rozhodnout, co udělat s pozicí prvního centra.

Draft 2021: Měli by Rangers draftovat centra a kdo bude k dispozici?

V letošní sezóně bude draft NHL jiný než obvykle. Probíhající celosvětová pandemie značně ztížila možnosti skautingu a řadě mladých hráčů neumožnila předvést své dovednost vůbec, nebo pouze v omezené míře. Možná je to jeden z důvodů, proč není jako jindy dopředu jasná jednička draftu. V tomto přehledu se pokusím shrnout krátce informace o některých zajímavých mladých hráčích na pozici centra, kteří by mohli být dostupní v prvním, nebo ve druhém kole. Vybral jsem si centry, protože podle mě post top 6 centra nemáme s ohledem na budoucnost dostatečně pokrytý.

Ohlédnutí za sezonou 2020/2021

Do nové sezóny jsme vstupovali s velkým očekáváním. Součástí našeho týmu po dlouhých 15 letech již nebyla legenda New York Rangers, brankář Henrik Lundqvist. V brankovišti jsme měli dvojici mladých, talentovaných brankářů, v obraně kromě Adama Foxe dostal příležitost nováček K’Andre Miller. V útoku jsme byli zvědaví na Filipa Chytila a hlavně na naše dva top prospekty.  Svoji druhou sezónu začínal Kaapo Kakko, dvojka draftu 2019 a na levém křídle měl nastoupit od prvního zápasu Alexis Lafrenière, jednička draftu 2020. Jádro týmu pak měli tvořit naši veteráni Artemi Panarin, Mika Zibanejad a Jacob Trouba.

Úplně jiný Pitsburgh

Ano je to tak, díky modelu skládání dvojic pro vyřazovací části sezóny, třetí sezónu po sobě narazí Jezdci na Tučňáky z Pitsburghu. Letos to bude úplně jiný soupeř. Několik výměn a hlavně změna trenéra dělá z party kolem Crosbyho úplně jiný tým. Výrazně lepší, plný energie a strašidelně rychlý. Kdo je tím novým koučem? Mike Sullivan, který byl asistentem Johna Tortorelly při působení u týmu z centra New Yorku. A ještě jeden velmi známý a dost oblíbený hráč má možnost výrazně ovlivnit tuto sérii. Carl Hagelin se stal po výměně v druhé polovině sezóny novou posilou Tučňáků.

Jiní hráči, podobné výsledky – záložní tým posledních sezón

Ve třech sezónách po sobě záložní tým Jezdců zažil povedený start do soutěže, který vystřídal pád k samému dnu tabulky AHL. Předloni to i přes mohutný finiš nestačilo, loni díky dobrým brankářským výsledkům a produktivitě Chrise Bourqua ano. A jak to bude letos?

Pohled na tým před sezónou – II. část útočníci

Druhý díl představení hráčů týmu včetně záložního týmu a ostatních ze systému se zaměří na útočníky. V útoku je situace odlišnější než u obránců a brankářů. Přeci jen tým opustila dvojice Martin St. Louis a Carl Hagelin, kteří patřili do sestavy a ležela na nich velká část zodpovědnosti.

Pohled na tým před sezónou – I. část brankáři a obránci

Už jen necelý měsíc a začne před sezónní kemp. Po podpisu Jarreta Stolla vypadá tým až do zmiňovaného kempu hotový. Ve svých článcích bych vám chtěl postupně představit možnosti složení týmu na všech postech včetně potřebných hráčů pro záskok ze záložního týmu a hráče ze systému.

Bývalí kapitáni proti sobě

Ve finále východní konference svedou souboj týmy, které minulou sezónu před uzávěrkou přestupů vyměnili své kapitány Ryana Callahana a Martina St. Louise. Aby nebylo rivality málo, podepsali jako volní hráči s Tampou Bay defenzivní útočník Brian Boyle a obránce Anton Stralman. Na druhé straně získal s Tampou nejcennější trofej Dan Boyle.

Obvyklý soupeř posledních let

Jako souboj rychlosti a síly se dá nazvat série s týmem z hlavního města USA. Ano zase Washington po čtvrté za posledních pět sezón. Mohlo by se jednoduše napsat staří známí, ale není tomu úplně tak. Nový kouč, velmi slušně doplněná obrana a další rozdílový útočník, jak jinak než, ruské národnosti. Poslední dvě série postoupili Jezdci shodně 4:3, ale v sezóně 10-11 vypadli hladce 4:1. V sezóně pak vyhráli newyorští tři zápasy ze čtyř (3:1, 4:1. 2:5 a 4:2).

Splní Jezdci roli favorita proti Tučňákům?

Staří známí z loňské vyřazovací části Pittsburgh Penguins, jsou prvním soupeřem Jezdců v letošním play off. Na papíře před sezónou vypadal Pittsburgh mnohem lépe než loni, nový generální manažer, nový hlavní trenér, hodně jiných hráčů. To podstatné se však nezměnilo, pořád to je hlavně tým dvou osobností Sidneyho Crosbyho a Jevgenije Malkina. Teď se podíváme na to, v jakém rozpoložení do této části sezóny oba týmy vstupují a co by mělo vézt k potvrzení role favorita týmu z New Yorku a postupu do druhého kola.

Rangers čekají těžká rozhodnutí ohledně Zuccarella a St. Louise

Martin St. Louis a Mats Zuccarello. Dva křídelníci, kterým po sezoně končí smlouva. Situace je ale naprosto rozdílná. Zuccarello válí, St. Louis se trápí. Výměna, prodloužit, nechat odejít…. Na toto velké a podstatné téma se zaměřil i známý novinář, jenž se pohybuje v prostředí Rangers už dlouho. Každý den píše Sean Harnett pro stránku CBS New York sloupky o Rangers. Ví, o čem mluví. Překlad jeho sloupku na toto téma vám nyní přinášíme.

Muž s nejistou budoucností aneb Co dělat s Marcem Staalem

Marc Staal – stabilní obránce, který nepodá vždy skvělý výkon. Jeden ze slavných bratrů Staalů. V roce 2005 vybraný jako celková dvanáctka draftu. Považován za defenzivního beka, který dokáže pomoct útoku. V nizozemštině – odkud rod Staalů pochází – znamená Staal ocel. Budoucnost Marca ale zase tak ocelově pevná není, protože pokud v průběhu sezony nepodepíše novou smlouvu, nebo nebude vyměněn, tak se v létě 2015 stane nechráněným volným hráčem.

Možné nové složení útoků

Už několik týdnů fanoušci Rangers museli sledovat, jak se neustále točí sestava, jak každým dnem někdo putuje mezi farmou a prvním týmem. Pořád jakoby se nenašlo to nejideálnější složení útoků. Alain Vigneault už je trenérem Rangers druhým rokem. Když se musíte vypořádat se zraněními, tak je práce trenéra ještě náročnější, pořád musíte promíchávat hráči tam a zpátky. Ale vypadá to, že útočníci jsou pořád zdraví a jsou připraveni k hraní. Problém je, že někdy to vypadá, jako by sestava byla dělaná „narychlo“. Zde je možné rozvrhnutí útoků, které by mohly fungovat.

Budoucnost J. T. Millera v Rangers

Po sezoně 2013/14 se na soupisce Rangers po odchodu Benoita Pouliota, Brada Richardse a Briana Boyla otevřela místa pro mladíky ze systému. Všechny oči se v ten moment upíraly na největší naději Jezdců J. T. Millera, jestli konečně dokáže prorazit a dostat sám sebe do skupinky top devíti útočníku Blueshirts. Jeho cílem bylo nebýt pořád cestovatelem mezi prvním týmem a farmou, jako tomu bylo minulou sezonu. Chtěl potvrdit, že nebyl draftovaný v prvním kole pro nic za nic.

Alain Vigneault: Skvělý motivátor, hokejový génius nebo obojí?

Alain Vigneault prokázal skvělé hokejové myšlení. Má za sebou dlouhé působení v týmu Vancouveru Canucks, ve kterém trénoval několik velmi dobrých mužstev a stanovil klubový rekord v počtu vítězství (313). Rangers dovedl do finále Stanley Cupu v jeho prvním roce, coby trenér týmu z Broadwaye. Mezi jeho největší přednosti nepatří ani tak taktika a ofenzivní pojetí hry, jako jeho schopnost motivovat hráče.

Preview Metropolitní divize: Pittsburgh Penguins

Posledním týmem, který si představíme, budou Tučňáci z Pittsburghu. Tým plný talentů – od Sidneyho Crosbyho, přes Jevgenije Malkina až po mladého obránce Olliho Määtu. Minulý rok sice dominovali Metropolitní divizi, ale v playoff ztroskotali na Jezdcích, což vedlo k vyhazovu Dana Bylsmy, kterého nahradil Mike Johnston. Pro Penguins je určitě cílem Stanley Cup, takže budou opět velkým soupeřem nejen Rangers.

Preview Metropolitní divize: Washington Capitals

Dalším týmem jsou hráči z hlavního města USA. Tým postavený okolo Alexe Ovečkina bude letos bojovat, stejně jako Flyers nebo Blue Jackets, o poslední místa v playoff. Minulou sezónu se to nepovedlo a hodně kritiky se sneslo na padesáti gólového Ovečkina, který střílel góly jako na běžícím páse, ale vůbec nebránil. Na vysvětlení bude stačit jedno číslo… -35. Taková číslovka mu svítí v kolonce +/-. Sezóna 2014-15 se bude dát charakterizovat jako nový začátek. Rychle zapomenout na tu minulou a s novým trenér se vrhnout do té následující.

Preview Metropolitní divize: Philadelphia Flyers

Letci platí už několik sezon za největšího rivala Rangers. Vzájemné duely jsou pořádně vyhecované na ledě i v hledišti. Rangers s nimi minulý ročník nejenže hráli v základní části – jinak by to ani nešlo -, ale dokonce i v playoff, kde na sebe tyto dva týmy narazily hned v prvním kole. Všechny zápasy byly vyhecované a málokdo z ledu odcházel bez toho, aniž by neměl nějaký konflikt s někým ze soupeřova mužstva. To můžeme očekávat i letos, i příští rok, i za dva roky… Tahle rivalita bude trvat věčně.

Preview Metropolitní divize: New York Islanders

V dnešním díle si představíme dalšího z rivalů. New York Islanders. Islanders se minulý rok vůbec nedařilo, nedostali se do playoff, skončili v dolních patrech Východní konference a navíc se jim na olympiádě zranil hvězdný John Tavares, takže šance na playoff definitivně klesla. Islanders nemůžeme podceňovat, protože hodně posilovali a s uzdraveným Tavaresem a skvělým Kylem Okposem můžou překvapit i ty největší týmy.

Preview Metropolitní divize: New Jersey Devils

Pokračujeme v představování soupeřů z Metropolitní divize. Dnes se zaměříme na snad největšího rivala Ranegrs. New Jersey Devils. Klub z druhého břehu řeky Hudson. Devils zatím pořád přestavují kádr, který se jim víceméně rozpadl na začátku minulé sezóny, když odešel Ilja Kovalčuk. Místo mladších a perspektivnějších přicházejí zatím starší, dokonce až se statusem veteráni. Jeden odešel, ale byl to odchod velké legendy, protože odešel Martin Brodeur, který zatím stále nemá angažmá. Devils budou mezi těmi týmy, které se budou rvát o poslední příčky, které zaručují playoff.

Preview Metropolitní divize: Columbus Blue Jackets

Dalším týmem, který vám přestavíme, je Columbus Blue Jackets. Columbus se jeví jako hlavní tah trejdů Ranegrs, protože jak na jednu, tak na druhou stranu putovalo hodně hráčů a většina z nich hraje v prvních týmech. Ať už je to Rick Nash a Derick Brassard v Rangers, tak Brandon Dubinsky a Arťom Anisimov v Columbusu. Na lepší stranu se zatím jeví cesta na Manhattan, protože tamní hráči se letos dostali až do finále Stanley Cupu.

Preview Metropolitní divize: Carolina Hurricanes

V následujících několika dnech vám představíme všechny týmy z Metropolitní divize, s kterými budou Rangers bojovat v nadcházející sezóně 2014/15. Složení zůstává stejné jako v minulé sezóně, ve které Rangers skončili na druhém místě. Největšími favority podle sázkových kanceláří jsou Pittsburgh Penguins, Rangers a Philadelphia Flyers. Nejméně se věří Carolině Hurricanes, kterou si představíme dnes.

Rébus pro Rangers: Co bude s Nashem, pokud se Malone dostane do sestavy?

Před pár dny přišel Larry Brooks, známý novinář z NY Post často píšící o Rangers, s článkem, ve kterém se zamyslel nad tím, jaké místo v sestavě by měl zaplnit nejlépe placený hokejista Blueshirts po brankáři Henriku Lundqvistovi - hvězdný křídelní útočník Rick Nash. Rozhodli jsme se Vám volný překlad článku přinést i v počeštěné verzi a byli bychom rádi, pokud byste v komentářích pod článkem či na Facebooku nechali svůj vlastní pohled na věc - s kým v útoku by měl podle Vás Nash na začátku příští sezóny ideálně nastupovat?

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 06:11:10