Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Historie | New York Rangers | první Česko-Slovenský fanouškovský web

Historie

Nejlepší momenty Rangers v roce 2014

Rok 2014 byl pro New York Rangers divoký. Rok Jezdci začali v Bronxu, kde ve dvou zápasech porazili dva své newyorské rivaly. Po slabém podzimu se Blueshirts rozjeli a nakonec je zastavili ve finále Stanley Cupu Králové z Los Angles. Úžasná jízda, která začala nevídaným obratem v sérii s Penguins a skončila slzami na kalifornském ledě. Ale hokej není jen o zápasech… Odešel dlouholetý kapitán a miláček fanoušků Ryan Callahan, který byl vyměněn na trade deadline za Martina St. Louise; přidali se Anton Stralman, Brian Boyle nebo Brad Richards, jenž byl organizací vyplacen ze své smlouvy. V tomto žebříčku se ale podíváme pouze na momenty v zápasech. Nutno podotknout, že pouze jeden moment je z této sezony.

TOP 5 přehmatů Rangers v prvním kole draftu

Vždy je těžké vybrat toho správného hráče v draftu. Největší tlak je kladen na první kolo, kde se dá vybrat nejvíce talentů, ale samozřejmě jsou výjimky. Pro příklad nemusíme chodit daleko, stačí se totiž podívat, kdo je brankářskou jedničkou Rangers a z kolikátého místa byl draftován. Dnes si ale představíme TOP 5 přehmatů Rangers v prvních kolech draftů za posledních 20 let.

Kletba roku 1940 strašila Rangers přes půl století

Kletba roku 1940 se nad Madison Square Garden vznášela více jak půl století. Hokejisté New York Rangers se po čtyřiapadesát let marně snažili dosáhnout na další triumf v NHL. V celé historii severoamerické ligy žádný z klubů neprožil tak dlouhé čekání na Stanley Cup a hráčům Jezdců se postupně začala vysmívat celá liga. Až v roce 1994 tým vedený Markem Messierem zlomil prokletí, které na klub z Manhattanu uvalili John Reed Kilpatrick a Red Dutton.

Rangers vs. Bruins: V play off zkříží hole po 40 letech. Poteče krev jako v minulosti?

Yankees vs. Red Sox, Giants vs. Patriots, Knicks vs. Celtics. Série mezi těmito týmy ve vyřazovacích bojích slavných soutěží v posledních několika letech přilily hodně benzínu do ohně plápolajícího na dálnici mezi New York City a Bostonem a pořádně poškádlili madam jménem Rivalita. Od doby, kdy se v play off proti sobě postavili Rangers a Bruins už však uplynulo dlouhých čtyřicet let. Od roku 1973, kdy sérii ovládli Jezdci, se tyhle dva celky vyhýbaly jako čert kříži. Vztahy v severovýchodním koridoru spojených států se tedy asi dost změnily. Vášně, které se na ledě měnily v pěstní souboje a na ulicích je krotily zástupy policistů, za tu dobu pravděpodobně stihly ochladnout. Nebo ne?

Zápas plný kobylek a univerzitní bitvy. I to předcházelo Winter Classic

Rangers prožívají mimořádný ročník. Představili se fanouškům v Evropě, patří mezi nejlepší týmy ligy a již druhého ledna je čeká utkání zvané Winter Classic, které je zavede do Philadelphie, kde se na baseballovém stánku Citizens Bank Park střetnou s Flyers. Fanoušci po zápasech pod širým nebem prahnou a vedení nejvyšší zámořské soutěže to moc dobře ví. Pravidelné klání Winter Classic proto najdete v rozpisu nejvyšší zámořské ligy minimálně do roku 2021. Jaká je však historie tradičního duelu?

Historie Madison Square Garden

Současná hala je již čtvrtou stavbou, která se nazývá Madison Square Garden. Jméno nosí podle umístění prvních dvou budov, jelikož ty se nacházely v severovýchodním rohu náměstí Madison Square u křížení Madison Avenue a 26th Street.

Na tomto místě stála původně železniční stanice, z níž P.T. Barnum udělal arénu. Byla to tříposchoďová cihlová stavba se sedačkami a lavicemi beze střechy, což znemožňovalo zimní program. Pár let po otevření však nájem převzal slavný americký kapelník Stanley S. Gilmore a pojmenoval stánek po sobě – na Gilmore’s Garden. V ní se konala evangelická setkání, soutěže krásy, výstavy květin, bály a také psí představení. Byl tím, kdo přivedl do New Yorku box. A jelikož ten byl onehdy ve městě nelegální, zval diváky oficiálně na exhibice a ukázkové lekce boxu.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 11:35:09