Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Komentáře | New York Rangers | první Česko-Slovenský fanouškovský web

Komentáře

Souhlasit nemusíte... zápasy 41 - 50

To je fofr, už jsme se překlopili do druhé poloviny základní části NHL a máme odehráno 50 utkání. Naše poslední desetizápasová bilance je 6-2-2. Udržujeme si krásnou formu, která nás může pohodlně dostat do play off. Ale nesmíme polevit, nesmí přijít delší série neúspěchů, která by vše ještě mohla zvrátit.

Souhlasit nemusíte... zápasy 31 - 40

Odehráli jsme čtvrtých 10 zápasů s bilancí 7 výher, 2 porážky a 1 porážka v prodloužení a jsme téměř v polovině základní části této sezóny. Dostali jsme se do formy a to je dobře, protože už bylo na čase. Jako fanoušci už jsme docela čekali, kdy se zase budeme mít možnost radovat z delší série kvalitních výsledků.

Souhlasit nemusíte... třetích 10 zápasů

Odehráli jsme třetích 10 zápasů s bilancí 5 výher, 4 porážky a 1 porážka v prodloužení. V prvních 10 zápasech jsme stejně jako ve druhé desítce zápasů získali po 12 bodech. Třetí desítka vypadala v polovině naprosto tragicky, ale sérií 4 vítězství v závěru jsme to zachránili a získali nakonec moc pěkných 11 bodů.

Souhlasit nemusíte... druhých 10 zápasů

Odehráli jsme druhých 10 zápasů s bilancí 5 výher, 3 porážky a 2 porážky v prodloužení. Po prvních deseti zápasech jsme měli 12 bodů. Já jsem v minulém článku hádal, že se zlepšíme, ale teď jsem rád, že jsme se nezhoršili a získali jsme dalších 12 bodů. Jednoduchou matematikou lze spočítat, že pokud bychom pokračovali ve zbytku sezóny stejně, skončíme nakonec s 98 body, a to by nám na play off mělo stačit. S odřenýma ušima, ale mělo.

Souhlasit nemusíte... prvních 10 zápasů

Odehráli jsme prvních 10 zápasů s bilancí 5 výher, 3 porážky a 2 porážky v prodloužení. Zdá se to být málo, čekali jsme víc, hlavně ta série 4 porážek v řadě byla děsivá, ale zisk 12 bodů je pro nás skvělý. Některé výkony jednotlivců byly hvězdné, některé jsou spíš zklamáním.

Souhlasit nemusíte... posledních 12 zápasů a shrnutí základní části

Odehráli jsme poslední zápas základní části sezóny a již nějakou dobu máme postup jistý. Chvíli jsme si dělali naděje na vítězství v divizi, ale Carolina byla prostě lepší. Čeká nás play off, po dlouhé době budeme bojovat o slavný Stanley Cup. Zamyslím se nejen nad poslední porcí zápasů, ale i nad celou základní částí.

Souhlasit nemusíte... sedmých 10 zápasů

Odehráli jsme 70. zápas sezóny, držíme si s náskokem postupovou pozici a pomalu se začínáme připravovat na play off. V rámci výměn, při uzávěrce přestupů, přivedl Chris Drury několik zdá se velmi užitečných posil, které se velmi aktivně zapojili do produktivity týmu. Ovšem naše současné výsledky jsou jako na horské dráze. Hrajeme v režimu „Robin Hood“, porážíme silné a body dáváme slabým. Ale jako obvykle se nejdřív pojďme podívat, jak poslední desítka zápasů probíhala.

Souhlasit nemusíte... šestých 10 zápasů

60. zápas je za námi a stále podáváme nadprůměrné výkony. Za pár dní je tady trade deadline, tedy datum, kdy se v této sezóně uzavře přestupové okno. Některé otázky již byly vyřešeny, jiné stále zůstávají na stole. A je zde také jiná realita, situace, kdy není jasné, jaký bude v blízké budoucnosti vztah k hráčům z Ruska. Ale jako obvykle se nejdřív pojďme podívat, jak šestá desítka zápasů probíhala.

Souhlasit nemusíte... pátých 10 zápasů

Máme za sebou 50 zápasů a za měsíc je tu trade deadline, tedy datum, kdy se v této sezóně uzavře přestupové okno. Rangers hrají velmi dobře, skoro není co kritizovat po létech půstu, přesto si neodpustím několik drobností. Ale nejdřív se pojďme podívat, jak pátá desítka zápasů probíhala.

Souhlasit nemusíte... čtvrtých 10 zápasů

A je tu polovina sezóny. Vím.. ještě jeden zápas zbývá, ale dá se to tak říct. To je fofr. Ruku na srdce, kdo z vás čekal, že budou Rangers takhle dobří. Ani jsem nedoufal v takovýto výsledek, když James Dolan propustil začátkem května tehdejší nejvyšší vedení Rangers a pověřil tímto úkolem Chrise Druryho. Hrajeme tvrději, spolehlivěji, v týmu je mnohem lepší chemie a hlavně máme výsledky. Tento komentář se ale zaměří pouze na čtvrtou desítku zápasů.

Souhlasit nemusíte... třetích 10 zápasů

To nám to utíká. 30 zápasů za námi, Vánoce za pár dní. Třetí desítku zápasů jsme zahájili skvěle čtyřmi vítězstvími v řadě… a pak se nám začal úspěšný stroj zadrhávat. Strohou řečí statistiky jsme ve 3. desítce zápasů 6x vyhráli, 1x získali bod v prodloužení a 3x odešli z ledu bez bodu. Získali jsme 13 bodů, což je letos zatím nejméně po skvělých 14 a 15 bodech v první, respektive ve druhé desítce zápasů.

Souhlasit nemusíte... druhých 10 zápasů

Odehráli jsme druhých 10 zápasů. 7 výher, 2 porážky v normální hrací době a 1 porážka v prodloužení, to dělá 15 bodů, o bod víc než v první desítce zápasů. Od roku 2000 jsme pouze v sezóně 2016-17 zaznamenali stejný počet bodů a pouze 1x jsme předvedli lepší výkon a to sice v sezóně 2015-16, kdy jsme dokonce měli 32 bodů. Nečekané a tak trochu neuvěřitelné.

Souhlasit nemusíte... prvních 10 zápasů

6 výher, 2 porážky v normální hrací době a 2 porážky v prodloužení, to dělá krásných 14 bodů z úvodních 10 zápasů. Loni jsme měli 10 bodů a čekala nás série 4 porážek. Rok před tím jen 9 bodů. V sezóně 2018-19 to bylo jen 7 bodů. 2017-18 trapných 6 bodů. Naposledy jsme měli takhle pěkný start do sezóny v roce 2016, kdy jsme získali shodných 14 bodů. Tehdy jsme dokázali z následujících 7 zápasů 6 vyhrát, což letos opravdu neočekávám.

Budoucnost obrany, hra čísel

Platový strop je jedním z hlavních faktorů, který ovlivní složení naší obrany v následujících letech. Kvalita nastupující generace obránců je natolik vysoká, že si na první pohled nebudeme moci dovolit všechny. Nebo ano? Pojďme si tedy projít odhad možností na následujících 7 let.

Stopa Rangers na předávání cen NHL

Je to neuvěřitelné, ale stalo se to skutečností. Adam Fox získal ve své druhé profesionální sezóně cenu pro nejlepšího obránce NHL pro sezónu 2020-21 a navíc byl oceněn také nováček K'Andre Miller zvolením do All-Rookie teamu.

Jack Eichel, ano či ne

Za poslední rok je otázka možného přestupu kapitána Buffala Sabres Jacka Eichela do Rangers poměrně často rozebírána v médiích a mezi fanoušky. V následující úvaze se pokusím najít argumenty pro a proti tomuto přestupu. Je to můj vlastní pohled na situaci za využití několika zdrojů.

8 rozhodnutí, která stojí před Chrisem Drurym

Chris Drury převzal funkce generálního manažera a prezidenta New York Rangers tři zápasy před koncem základní části sezóny. Díky tomu mohl realizovat výstupní rozhovory a shromažďovat různé názory, což by mu mělo pomoci formovat jeho strategii do budoucnosti.

Lid versus Tom Wilson - osobní komentář

Emoce poslední dny víří především útok nenapravitelného recidivisty Toma Wilsona na Pavla Buchneviche a Artemi Panarina. Od včerejšího dne pak také rozhodnutí sekce NHL, která má chránit zdraví hráčů. Článek je čistě osobní pohled na událost v zápase, a následné rozhodnutí ligy, které bylo hodně komentováno na sociálních sítích.

Lundqvist odešel, ale nemůže to být dobře? A co Lafrenière?

Nedávno otřáslo hokejovou komunitou sdělení, že švédská legenda prostoru tří tyčí, Henrik Lundqvist, odchází do Washingtonu. Došlo k tomu po 15 letech u Rangers, kde ho vyplatili z ještě rok trvající smlouvy.

Chaos s centry, Vigneault nic nezměnil - souhlasit nemusíte

Sezóna začala. Co jiného napsat, že naprosto katastrofálně. Bohužel zatím není vidina rapidního zlepšení ani na doslech natož pak v dohledu. Vedení klubu zatím neučinilo nic, co by změnu mohlo přinést a já tak trochu napíšu myšlenky, které se mi honí hlavou.

Proč to opět nevyšlo? Souhlasit nemusíte

Skončila další sezóna, opět po roce jsme zklamaní sice o kolo dál, ale očekávání byla určitě větší. Co víc mě osobně naplňuje zklamáním je to, že tento tým na postup přes Senátory měl. Bohužel nedokázal dotáhnout dobře rozehrané zápasy a tak píši tyto řádky.

Minimum změn, ale identita může být jiná

Před letošní sezónou se čekaly změny a ne malé. Zatím jich moc neproběhlo. Mimo výměny Brassarda za Zibanejada jsou v podstatě minimální. I tak může být projev týmu výrazně odlišný a to zejména v útočné fázi. Co tedy změny přinesly a napovídají o týmu?

Vyměnit trenéry a omladit tým - souhlasit nemusíte

Sezóna je za námi a před námi skoro dva měsíce čekání na zajímavou fázi v podobě draftu a otevření trhu s volnými hráči. Jenže vedení bude mít napilno už teď. Nejdříve musí rozhodnout, zda zůstane trenérský tým ve stejném složení a následně začne skládat sestavu pro novou sezónu. Škodit mu při tom bude hlavně platový strop. Zde vám nabízím můj názor na očekávaná rozhodnutí.

Neuspěl ani záložní tým, čeká ho velká obměna

Jak už jsem předesílal v minulém článku o záložním týmu těsně po vánocích, záložní tým opět předvedl nevyrovnanou sezónu. Opět nepostoupil do play off a to s výjimkou loňské sezóny od roku 2013 tedy jednou za čtyři sezóny. Může se říct, že se vlastně nic neděje, první tým nám až do letošní sezóny fungoval a každou sezónu byl zapracován nějaký ten mladík do NHL. To bude platit i letos (McIlrath a Lindberg) a pravděpodobně i pro příští sezónu díky Bredy Skjeiovi a možná Pavlu Buchnevichovi.

Nepanikařit, po sezóně jednat - souhlasit nemusíte

Dlouho jsem nepsal, ale nyní mi situace nedá a napíšu svůj názor. Tým nehraje dobře, to je prostě fakt. Díky výsledkům ze začátku soutěže se pořád drží hned za lídry obou divizí ve východní konferenci. Bohužel se situace za námi v tabulce hodně vyrovnala. V rozmezí pár bodů jsou týmy od třetího do devátého místa a o fous dál jsou další dva. Mezi těmito kluby jsou i Jezdci ač jsou momentálně nejvýše z nich, dvě tři prohry za sebou budou znamenat výrazný pokles možná i mimo osmičku pro vyřazovací část.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 07:33:31