Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rozhovory | New York Rangers | první Česko-Slovenský fanouškovský web

Rozhovory

Gallant: zásadní změny systému nejsou potřeba

Kolik hráčů kouč během léta kontaktoval? Čekají herní systém zásadní změny? Prosadil si Gallant do týmu rváče Reavese? Na tyto otázky a na další témata poskytl nový trenér New York Rangers Gerard Gallant rozhovor Larry Brooksovi. Přinášíme jeho překlad.

James Dolan: Drury je tím pravým pro další směřování týmu

Majitel klubu James Dolan poskytl The Post telefonický rozhovor o událostech posledních dní a o tom, co očekává od nového GM a prezidenta Chrise Druryho. Nezapomeňte se připojit také do diskuze na našem fóru.

Rangers si nechávají všechny své možnosti ohledně Chytila otevřené

Pokud chcete vědět, proč Blueshirts poslali po dvouzápasovém testu na Broadwayi Filipa Chytila do AHL místo toho, aby ho poslali zpět domů do České republiky, zde je rozhovor Larryho Brookse s generálním manažerem Jeffem Gortonem i letmý pohled samotného osmnáctiletého hráče.

Graves se dostal do All-Star AHL. Je to čest, ale nečekal jsem to, přiznává

Před necelými dvěma týdny byl Ryan Graves, dvacetiletá naděje Rangers, který hraje ve své nováčkovské sezoně v Hartfordu Wolf Pack ve farmářské American Hockey League, vybrán do zápasu hvězd AHL 2016 – jako jediný člen Hartfordu a jeden ze dvou nováčků vybraných z Východní konference. 193 centimetrů vysoký obránce je nejvíce skórujícím obráncem týmu s třemi góly, navíc jedenáctkrát asistoval. V obranné třetině je extrémně pevný a připravený, říká asistent trenéra Jeff Beukeboom. Graves, jehož si Rangers vybrali před dvěma lety ve čtvrtém kole draftu, udělal rozhovor s Jimem Cernym. Nejen o All-Star Game…

Máme šanci vyhrát spoustu zápasů. To je vzrušující, řekl Lundqvist v Torontu

Gólman Henrik Lundqvist, jenž brzy vstoupí do své jedenácté sezony v dresu Rangers, patřil do skupiny hráčů, kteří se tento týden, konkrétně v úterý a ve středu, zúčastnili v Torontu Player Media Tour. Jednalo se o mediální promo akci k nadcházejícímu ročníku NHL a také ke Světovému poháru, který se bude hrát v příštím roce. Lundqvist, s nímž byl v Kanadě také Ryan McDonagh, se během Player Media Tour pro server nhl.com rozpovídal o Světovém poháru, o Jezdcích, o svém zranění a také o své přezdívce.

15 LET S VÁMI: K Rangers mě přivedly kartičky, říká zakladatel webu Ranger

Patnáct let. Tak dlouho funguje tento web. Přesně 10. března 2000 ho spustil Martin Werner, jehož čtenáři znají pod výmluvnou přezdívkou Ranger a jenž se stále členem redakce. Do týmu z Manhattanu se zamiloval poté, co s kamarády totálně propadli „kartičkové“ mánii a rozdělili si kluby z nejslavnější hokejové ligy světa. On si vybral partu z Big Apple, kterou postupně sledoval stále víc. Pak stačilo připojení k internetu a stránky, které přináší českým a slovenským fanouškům informace o dění u Blueshirts, byly na světě.

Seznamte se aneb Zajímavosti o Danu Boyleovi

V posledním díle našeho čtyřdílného seriálu, ve kterém se zaměřujeme na věci, které o hráčích naší organizace dost možná nevíte, si popovídáme s obráncem Danem Boylem. Ten minulou sezonu několikrát potvrdil, že se svým věkem 39 let nepatří do starého železa. Po většinu sezony byl však kritizován, že neplní to, kvůli čemu na Manhattan přišel. To ale teď nechme stranou a pojďme se o Boylovi dozvědět něco víc.

Seznamte se aneb Zajímavosti o Kevinu Hayesovi

Ve třetím, a tedy předposledním, díle našeho seriálu, ve kterém blíže poznáváme hráče Rangers, se podíváme na Kevina Hayese. Ten si do konce života bude pamatovat sezonu 2014/15 jako premiérovou v NHL. A patřil k nejlepším nováčkům ligy. Dřímá v něm velkým potenciál a Rangers udělali dobře, že tohoto mladíka podepsali. Tady už je příspěvek, za který vděčíme Marku Malinowskimu.

Seznamte se aneb Zajímavosti o Dericku Brassardovi

Redaktor uznávaného listu The Hockey News Mark Malinowski se před nějakým časem sešel s kanadským útočníkem Derickem Brassardem, který patří mezi opory týmu poté, co přišel v balíčku ve velké výměně mezi Columbusem a New Yorkem. Hlavní postavou byl tenkrát Marián Gáborík. V našem dalším díle seriálu o zajímavostech, který bude mít, bohužel, jenom čtyři díly. Pojďme ale na ten druhý.

Seznamte se aneb Zajímavosti o Jesperu Fastovi

Redaktor uznávaného listu The Hockey News Mark Malinowski se před nějakým časem sešel se švédským útočníkem Jesperem Fastem, který se minulou sezonu usídlil v útoku Rangers a patří mezi to lepší, co se v organizaci – mluvíme o prospektech – dá najít. Zde jsou tedy otázky, které Jesperovi pokládal v českém překladu.

Byl jsem v šoku, řekl Hagelin o svém trejdu. Teď už se těší na nové švédské spoluhráče

Carl Hagelin už nepatří do organizace Rangers. Tahle zpráva včera doletěla k fanouškům Jezdců krátce po začátku druhého dne letošního draftu. Newyorský klub se rozhodl přenechat práva na šestadvacetiletého útočníka Anaheimu za Emersona Etema a volbu na draftu číslo 41. Hagelin, jeden z nejrychlejších a nejšikovnějších bruslařů v NHL, se o své výměně dozvěděl, když se chystal se svými přáteli na oslavu. V konferenčním rozhovoru se svým novým zaměstnavatelem přiznal, že ho informace pořádně šokovala.

Kouč na téma Zuccarello a další info o zdravotních obtížích

Druhá část rozhovoru kouče Rangers s médii je zaměřená a doplněná informacemi o zraněních, se kterými se musel tým z Manhattanu vyrovnat v playoff. Jde tedy nejen o zranění Zuccarella, které bylo evidentní, ale až do skončení sezóny nebylo upřesněno, jak vážné, ale také o zranění obránců, kteří tak dohrávali playoff.

Alain Vigneault pohovořil s médii

Trenér Rangers Alain Vigneault se sešel v pondělí 1. 6. se zástupci médií. Hovořil o spoustě věcí. Co všechno prozradil o sezóně, o playoff, o týmu, o Nashovi a St. Louisovi?

MSG mám rád. Je tam nejlepší atmosféra v Americe, říká Tomáš Plekanec pro NYR.cz

Newyorská Madison Square Garden bude ve čtvrtek svědkem utkání mezi domácími Rangers a Montrealem. Bude to poslední vzájemné střetnutí těchto tradičních celků v základní části. Tripy do New York City se v kabině Habs (a nejen tam) těší velké oblibě. Do Big Apple rád jezdí i útočník Canadiens Tomáš Plekanec. Užívá si bydlení na Times Square, možnost zajít do jedinečných restaurací a v neposlední řadě také hraní v nejslavnější aréně na světě. Kladenský odchovanec si v pauze pro All-Star Game udělal čas a zodpověděl pro náš web několik dotazů, které se New Yorku týkají.

Rodina je na prvním místě, říká před All-Star Game Rick Nash

Rick Nash patří mezi nejlepší střelce soutěže. Po minulé, celkem mdlé, sezoně zažívá malé znovuzrození. Navíc patří mezi předběžné kandidáty na Selke Trophy, která je udělována pro nejlépe bránícího útočníka. Být vybrán do All-Star Game (ASG) je pro hráče zřídkakdy největší motivací. Je určitě dobré mít nějaký cíl a dosáhnout ho, ale ASG hráče před sezonou, skrz tréninkový kemp, nebo na začátku základní části. Útočník Rangers Rick Nash se obvykle neliší. Ale letos je výjimkou. All-Star víkend 2015 pro něj má jedinečný význam, takže představa, že se tam dostane, byla zajímavější, než kdy předtím. Nash tam bude dělat alternativního kapitána Jonathanu Toewsovi. V rozhovoru pro nhl.com mluvil o návratu do Columbusu jako All-Star, o jeho nejoblíbenější vzpomínce na Blue Jackets a o jeho životě jako Newyorčan.

První zápas jsem hrál v Tokiu, překvapuje St. Louis

Stručně vám nyní shrnu kariéru Martina St. Louise. Tento Kanaďan hodně zapůsobil v juniorských soutěžích a podepsal smlouvu s Calgary Flames, ale tam nezapůsobil a mohl jít do draftu roku 2000, kde si ho nikdo nevybral, a tak poté opět podepsal jako volný hráč, tentokrát s Tampou, ve které se stal jedním z nejlepších hráčů historie. Příběh neskončil pohádkově, ale přesně naopak. Po neshodách s GM Tampy byl na trade deadline 2014 vyměněn do New Yorku Rangers, kam byl ochotný jít, nikam jinam. Od té doby patří mezi lepší hráče Jezdců a v této sezoně má na dresu dokonce „Áčko“. Martin si našel v našlapaném programu čas i na rozhovor. Pro New York Post ho vyzpovídal Steve Serby.

Bruslit jsem se naučil v obchoďáku, říká Duclair v rozhovoru pro NY Post

Anthony Duclair zažívá skvělou sezónu. Tu minulou ještě zářil mezi juniory, teď už bojuje za první tým Rangers. Zatím patří do základní sestavy a nevypadá to, že by z ní měl vypadnout. Už ve svém druhém zápase v NHL si připsal své první dva body. Celou dobu hraje s přehledem a Jezdci v něm mají veliký potenciál i přes to, že byl draftován až ve třetím kole. V rozhovoru pro New York Post poodkrývá některé detaily ze svého života. Mimochodem, věděli jste, že bruslit se naučil v montrealském obchoďáku?

Jak nastoupíme do letadla, kluci si berou tepláky, říká Hank pro Gotham Magazine

Byl ještě nováčkem a fanoušci už ho začali titulovat přezdívkou „King“. Henrik Lundqvist si okamžitě po svém příchodu za oceán získal davy. Dnes platí za krásného, fantasticky oblékaného, spořádaně žijícího a sportovně nesmírně talentovaného chlapa. Je to nejváženější gólman v historii Rangers, co do Madison Square Garden nikdy nepřijde jinak než v perfektně padnoucím obleku evropského střihu. Je dokonalým příkladem toho, že sportovci jsou dnes celebrity. Není divu, že nemá nouzi o žádosti o rozhovor. Poslední větší interview poskytl nedávno magazínu Gotham. Promluvil o slávě, charitě i dosavadních úspěších.

Gáborík mi říkal Jimmy Black, vypráví Jim Cerny v exkluzivním rozhovoru pro NYR.cz

Jeho jméno patří k organizaci New York Rangers už téměř neodmyslitelně. Na webu blueshirtsunited.com je autorem článků i videí. Jestli může někdo říct známé klišé, že Jezdce snídá, obědvá i večeří, je to právě on. Seznamte se - James Drew Cerny, zkráceně Jim Cerny. Tenhle zábavný chlapík poskytl našemu webu exkluzivní interview, ve kterém nabízí jedinečný pohled do zákulisí týmu i svého života. Se kterým hráčem vychází nejlépe? Co si myslí o NYC? Jak se kdysi dostal k práci reportéra The New York Times? Má české předky?

Nejlepší byla rozhodující výhra proti Habs, prozradil Lundqvist v chatu s fanoušky

Henrik Lundqvist si stále užívá rodiny a přátel v rodném Švédsku. Z této severské země si do Spojených států během léta odskočil dvakrát. Poprvé v doprovodu svého bratra Joela vyrazil na předávání dvou sportovních cen do Los Angeles, podruhé se na konci července představil na akci známé společnosti Bauer. Vyfasoval novou výstroj a například nafotil snímky zobrazující hokejistovu přípravu v posilovně. V rámci těchto „Bauer dnů“ stihl také krátký live chat s fanoušky prostřednictvím známé sociální sítě Twitter. Kdo dřív poslal svůj dotaz, tomu Hank odpověděl.

Příběh těžkého životního osudu a velkého návratu Dominica Moora

Minulý rok v létě soupisku New York Rangers rozšířil Dominic Moore. Příznivci klubu z Manhattanu, kteří tým sledují již několik let dobře věděli, kdo přichází. Jezdci totiž sympatického centra draftovali v roce 2000, přičemž modrý dres „Dom“ oblékal již mezi léty 2003 a 2006. Od té doby se však v životě tronhillského rodáka změnilo mnohé - a nemyslím tím teď zrovna fakt, že stihl odehrát několik zápasů za Pittsburgh, Minnesotu, Toronto, Buffalo, Floridu, Montreal, Tampu Bay a San Jose. V roce 2012 totiž Dominicově manželce Katie diagnostikovali závažnou nemoc. V ten moment se Moorově rodině změnil celý život. O příběhu kanadského hokejisty přinesl článek Brett Cyrgalis z New York Post, který s Dominicem měl možnost udělat rozhovor. Jeho volný překlad Vám přinášíme níže:

Kdo pro vás bude připravovat web a jaké jsou myšlenky redaktorů před sezonou?

Nejen hokejisté a trenéři zámořských celků mají v této době napilno. Také redaktoři webu newyorkrangers.cz se svědomitě připravují na začátek nové sezony. Všichni se už nemůžou dočkat, až 3. října padne úvodní buly prvního ostrého mače jejich oblíbených Jezdců. Rangers si budou zvykat na nového trenéra, na nový systém celé soutěže i na herní systém ordinovaný koučem. Znovu musí na začátku absolvovat šňůru venkovních zápasů. Zkrátka a dobře, i následující ročník bude mít řadu specifik. Redaktoři webu zodpověděli šest ožehavých otázek, které se týkají nejzávažnějších témat. Protože už přípravné duely můžou leccos napovědět, zveřejňujeme tento dotazník ještě před jejich startem. Jistě budete překvapeni, jak se liší jejich názory. Přejeme příjemné nedělní počteníčko.

Marek Hrivík pro newyorkrangers.cz: Cíl je jasný. Mít co nejlepší kemp a ukázat se

Marek Hrivík má před sebou možná nejdůležitější dny svého života. Slovenský útočník se právě chystá na svůj vůbec první tréninkový kemp v kariéře. A hned to bude stát za to. Své umění bude totiž moci předvést v přípravě slavných New York Rangers. Podle mnohých expertů má dvaadvacetiletý forvard velkou šanci se v prvním týmu organizace z Big Apple udržet a v příští sezoně nastupovat v jednom týmu s Lundqvistem a spol. Hrivík se už jednou ocitl opravdu blízko prestižní NHL, a to letos v lednu před zahájením zkrácené sezony. Tehdy ovšem všechno zhatil otřes mozku. Teď sympatický rodák z Čadce hlásí, že je zdravotně v pořádku a připravený zabojovat o místo na hokejovém výslunní. Přinášíme vám exkluzivní rozhovor, který Hrivík poskytl našemu webu.

Píšu o Rangers z Manhattanu. Nespím, aneb Mišón poskytl rozhovor týdeníku 5+2 dny

Minulý čtvrtek se na sportovní publicistické stránce týdeníku 5+2 dny v celém Ústeckém kraji objevil rozhovor s dlouholetým členem redakce tohoto webu Mišónem. Dvacetiletý rodák z Děčína odpovídal zejména na otázky týkající se newyorkrangers.cz. A aby toho nebylo málo, interview s ním vedla Monika Gordíková, naše další redaktorka, jež se zaměřuje především na preview. Níže přinášíme přepis celého rozhovoru i jeho podobu v novinách. Před několika jste ho mohli zaznamenat i našem Facebooku. Pokud budete mít jakékoli dotazy, neváhejte, a sdělte nám je v diskusi. Rádi všem odpovíme.

Rick Nash: Třeba mi zazpívají, že jsou rádi, že mě tu mají

Redaktor deníku New York Post Steve Serby je znovu ve svém živlu. V zámoří totiž skončila dlouhá výluka a on už zase může klábosit s hráči Rangers a přinášet klasické nedělní rozhovory. Tentokráte si snad ani nemohl vybrat nikoho jiného. Popovídal si s Rickem Nashem.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 03:51:09