Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jezdci nenašli účinný recept na Masona, série je srovnána

Jezdci nenašli účinný recept na Masona, série je srovnána

Philadelphie má nového hrdinu. Steve Mason naskočil po zranění z konce základní části zpět na pozici týmové jedničky a v pátek ve Wells Cargo Center byl ústřední postavou domácích Flyers při vítězství 2:1, které pojistil 37 úspěšnými zákroky. Rangers se sice potřetí za sebou v sérii dostali do rychlého vedení a především v první polovině utkání měli mnohem více ze hry, nicméně slabá koncovka, dobře chytající Mason a góly Reada a Voráčka znamenaly obrat ve skóre.
Zápasové statistiky
Čtvrtý zápas začal divoce. Nejprve se hned v první minutě dostal do šance Mats Zuccarello, ale nedal. O pár momentů později způsobili Flyers dobrý napadáním Jezdcům problémy v jejich obranném pásmu a výsledkem byl faul Dominica Moore a přesilová hra domácích. Tu ovšem Blueshirts s přehledem ubránili, když v jediné nebezpečnější situaci Lecavalier netrefil bránu. Dominic Moore se hned po svém návratu z trestné lavice zapojil do útočné akce a gólem po rychlém objetí brány poslal Rangers do vedení.

Již v deváté minutě ovšem bylo srovnáno, když Jason Akeson zaskočil Johna Moora i Henrika Lundqvista chytrým nastřelením puku z úhlu na zadní mantinel, od kterého se kotouč odrazil z druhé strany před brány, kde nehlídaný Matt Read střílel do odkryté brány. Blueshirts měli v první třetině o poznání více šancí, ale Steve Mason vyjma drobného zaváhání u Moorova gólu chytal velmi spolehlivě a předvedl i několik velice dobrých zákroků.

Ve druhé třetině pokračoval festival nevyužitých šancí Blueshirts. Změnu přinesl až sporný moment před polovinou utkání. Claude Giroux upadl po kontaktu s Dominicem Moore, kterých je v rámci utkání mnoho a rozhodčí se rozhodli trestat. Otázkou je, nakolik bude kapitána Flyers tížit svědomí po (zřejmě) nafilmovaném pádu, což je velké pokrytectví poté, co Philadelphie zasypala Jezdce na začátku série obviněními právě z filmování pádů. Podstatné ovšem je, že se domácím přesilovou hru podařilo využít díky Voráčkově teči. Blueshirts na střely vedli v tu chvíli 19:10, ovšem na góly prohrávali 1:2.

Flyers přišli během druhé třetiny o obránce Nicklase Grossmanna a dohrávali na pět beků. Přesto se zhruba od poloviny utkání Jezdci už nedostávali tak často ke střelám na Masona. Naopak několikrát dobrými zákroky musel udržet naději na vyrovnání Henrik Lundqvist. Hostům nešla upřít snaha, nicméně za celou třetí třetinu dokázali jen několikrát vypálit a Mason si s jejich pokusy poradil. Žádný velký ofenzivní nápor přitom nepřineslo ani častější nasazování Martina St. Louise a Ricka Nashe ve třetí třetině, kteří na led chodili často především místo Carcilla v Richardsově formaci.

Při závěrečné hře bez brankáře se sice Jezdci dokázali nastěhovat do útočného pásma, ale víc již nedokázali. Steve Mason se mohl radovat ze svého prvního vítězství play off v kariéře, navíc k němu Flyers dopomohl ve velkém stylu. Rangers na něj potřebují najít recept do neděle, kdy se odehraje další utkání v Madison Square Garden.

Klady:
+ Dobrý přechod do útoku v první polovině utkání
+ Vysoké tempo, dobré bruslení (opět hlavně v první polovině utkání)
+ Hráči se nenechali zastrašit fyzickou hrou soupeře

Zápory:
- Neproměňování šancí
- Chybělo více přímočarosti, odhodlání natlačit se s pukem před bránu (většina střel šla z úhlu nebo z velké vzdálenosti)
- Přesilové hry, Jezdci již nevyužili dvanáct početních výhod v řadě

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 12:34:59