Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Blueshirts dominovali ve třetí třetině a mají první vítězství

Blueshirts dominovali ve třetí třetině a mají první vítězství

Úspěšný start do bojů o Stanley Cup zaznamenali ve čtvrtek hokejisté Rangers. V Madison Square Garden porazili Philadelphii 4:1, když o vítězství rozhodli dvěma slepenými góly v přesilové hře ve třetí třetině. Ve vyhecované atmosféře se Blueshirts dobře vyrovnali s fyzickou hrou soupeře a po většinu utkání měli mírnou převahu a svému soupeři dovolili jen minimum střel na branku. Henrik Lundqvist sice inkasoval hned z té první, poté však již zůstal bezchybný. Brad Richards k vítězné brance přidal ještě dvě asistence a byl nejproduktivnějším hráčem Jezdců.
Zápasové statistiky
Rangers hnáni nadšenými fanoušky si od prvních vteřin vypracovali herní převahu, která byla znatelná vyjma dvou minut, kdy hráli přesilovou hru. První lajna si dokonce vypracovala dva náznaky nebezpečných přečíslení, ale v jednom případě Ray Emery se štěstím vychytal Ricka Nasha a ve druhém vracející se Jakub Voráček znemožnil Dereku Stepanovi přihrát na některého z jeho spoluhráčů.

Hráči Flyers se před utkáním ani příliš netajili plánem zaměřit se na nejlepšího hráče Jezdců v základní části Ryana McDonagha. Plán byl jednoduchý: Nahazovat kotouče na McDonaghovu stranu, aby se pro ně musel vracet a následně jen ostře hitovat u hrazení. Po sedmi a půl minutách hry tuto taktiku v praxi předvedl Scott Hartnell. Americký obránce se po tvrdém nárazu do mantinelu sice jen oklepal, ale ztratil kotouč, z čehož těžil Andrew MacDonald, který od modré čáry s přispěním teče bránícího St. Louise dostal puk do sítě. Byla to vůbec první střela Flyers na branku Henrika Lundqvista.

Pokud někdo do té chvíle stále pochyboval, už mu muselo být jasné, že se nebude hrát v rukavičkách. Servítky si nebrali ani hráči Blueshirts, v soubojích byli nejčastěji k vidění Brian Boyle a Derek Dorsett. Důležité bylo, že kromě tvrdosti se Rangers na soupeře dokázali brzy dotáhnout i ve skóre. Mats Zuccarello se v 11. minutě probil k dorážce vlastní střely a srovnal na 1:1.

Ve druhé třetině pokračoval boj o každý centimetr ledu. V 26. minutě se povedlo velmi dobré střídání Brassardovi řady. Vrcholem série závarů byla Brassardova střela do tyče. Na druhé straně ve 32. minutě čaroval Henrik Lundqvist, když zneškodnil přečíslení hostů tři na jednoho, které vzniklo když Nash ztratil puk v útočném pásmu.

*galerie zarovnani=vlevo obrazky=5959,5960,5961,5962* Na začátku třetí třetiny měli Flyers možnost přesilové hry, ale oslabení akorát dostalo do tempa Jezdce, kteří nejen že soupeře nepustili ke střele na branku, ale sami odehráli nemálo času v útočném pásmu. Následovalo pokračování prakticky celozápasové herní převahy domácích, ze které však nepramenilo příliš šancí. Změnu tomu udělala až 48. minuta a čtyřminutová přesilová hra Rangers, kterou Blueshirts sehráli znamenitě. Góly Brada Richardse a Dereka Stepana do odkryté branky znamenali deset minut před koncem pohodlné vedení 3:1. U obou branek si asistenci připsal Martin St. Louis.

Krátce na to mohl rozloženého soupeře definitivně složit na lopatky Rick Nash, ovšem svou kličku zakončil střelou mimo odkrytou branku. A o chvilku později Ryana McDonagha vychytal Emery. Flyers se nebyli schopni přes obranu Jezdců dlouhé minuty prosadit do nějakého trvalejšího tlaku, naopak Blueshirts měli nejednu příležitost na navýšení náskoku.

Čtyři minuty před koncem přeci jen hosté zahrozili a Lundqvistovi musela pomoci tyčka, ovšem z následného protiútoku se k dorážce dostal Carl Hagelin a gólem 4:1 vnesl do Madison Square Garden ještě více radosti. Asistenci si u jeho gólu připsal Richards, pro kterého to byl již třetí bod v utkání. Konec zápasu pak již Rangers zvládli v klidu, nenechali se vyprovokovat ani ataky hostujících hráčů. Zajímavostí je, že ve třetí dvacetiminutovce dokázali nejen třikrát skórovat, ale Flyers dovolili jedinou střelu na branku.

Blueshirts ukázali, že se nenechají zastrašit tvrdou hrou soupeře. Jezdci předvedli dobrý kolektivní výkon s minimem chyb na vlastní polovině, navíc fauly soupeře dokázali trestat v přesilové hře. Ryan McDonagh možná i pod vlivem zákroků hráčů Flyers prožil těžký vstup do zápasu, ale v jeho průběhu nabyl své obvyklé pohody. Skvělý všestranný výkon opět podala čtvrtá řada a nejvíce nebezpečná po celý zápas byla tradičně Brassardova formace. Dobré střídání však odehrály i další dvě lajny, což potvrdilo, že Jezdci mohou těžit z vyrovnaných útoků.

Brad Richards získal v šatně Jezdců po utkání klobouk pro nejlepšího hráče mužstva. A na stěně mohla po vítězství přibýt první šestnáctina Stanley Cupu - Jezdci tak nikoho nenechávají na pochybám, co je jejich cílem.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 16:21:58