Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers zostudili Buffalo a po drtivé výhře získali další body

Rangers zostudili Buffalo a po drtivé výhře získali další body

Velmi důležitý zápas. Obrana v čele s elitními brankáři bude hrát prim. To byly nejčastější předpovědi expertů před zápasem mezi Buffalem Sabres a New Yorkem Rangers. O souboj o udržení nadějí na play-off skutečně šlo. Druhá část se však nevyplnila – diváci v HSBC Aréně totiž viděli neuvěřitelných dvanáct branek. Příznivci celku z Manhattanu ale mohli po zápase tančit radostí, neboť z divokého střetnutí vyšli Rangers jako vítězové. Zápas zvládli poměrem 8:4. Největší hvězdou byl nakonec vyhlášený Brad Richards, který vstřelil tři branky. Pro alternativního kapitána Jezdců to byl první hattrick kariéry; k jeho dosažení potřeboval šikovný centr neuvěřitelných 896 zápasů.
Zápasové statistiky
Někteří diváci v HSBC Aréně se zkraje utkání určitě nudili. Oba celky totiž začaly velmi důležité střetnutí hodně opatrně, což vyústilo ve fakt, že Rangers čekali na první střelu zhruba tři minuty. Domácím hokejistům první prověření Henrika Lundqvista trvalo dokonce ještě o dvě minuty déle.

První půle třetiny nepřinesla až na pár nepříliš nebezpečných střel mnoho zajímavého. S její druhou částí se ale začalo tempo zvyšovat, což bylo poznat i na soubojích kolem hrazení, kde přitvrdili především domácí Šavle.

Branky ale začaly padat až v posledních 78 sekundách třetiny. Trefili se Jezdci, a to hned třikrát – jako první se obtočením kolem branky prosadil Carl Hagelin, o několik chvil po něm po obráncově teči z pravého křídla Brad Richards, a když už to vypadalo, že se do šaten půjde za stavu 2:0, Ryan Miller rozehrál puk přímo na hůl Ryaneho Clowa, který se díky pohotovému blafáku prosadil tři vteřiny před sirénou končící první dějství.

Prostřední část utkání začala stejně divoce, jako skončila ta předchozí. S příchodem 22. minuty totiž přišly dvě branky v rozmezí pouhých 27 sekund. K radosti příznivců celku z Manhattanu obě lovili ze své sítě brankáři domácího Buffala – po první trefě Antona Stralmana se Ryan Miller odporoučel na střídačku, aby mohli hosté díky brance Brada Richardse hezky uvítat Jhonase Enrotha na ledě.

Když už to vypadalo, že se hra začne za stavu 5:0 uklidňovat, dostali se Blueshirts z ničeho nic do přečíslení tří proti dvěma. Dvojice Derek StepanRick Nash spolu pohledně zakombinovala, aby nakonec mohl druhý jmenovaný z pravé strany úspěšně zakončit a zvýšit již na rozdíl šesti branek.

*galerie titulek="Fotogalerie z utkání proti Buffalu Sabres" zarovnani=vlevo obrazky= 4940,4941,4942,4943,4944,4945,4946,4947* Se začátkem druhé půle utkání přišla první přesilovka domácích. Ta se po zhruba minutě a půl ukázala jako gólová, když Cody Hodgson parádně tečoval Ehrhoffovu střelu od modré čáry. V čase 33:50 tak na světelné tabuli svítilo skóre 6:1. O pouhých šest sekund později už se ale stav opět měnil, neboť se hned po buly dostal po dobrém forčekingu do šance Nathan Gerbe, který se svou střelou nemýlil.

No a divočina pokračovala. Uběhlo jen čtyřicet sekund, a Ryan Callahan svým úspěšně proměněným brejkem přidal práci již tak vytíženým statistikům u zapisovatelského stolku. Desátou branku v zápase pak v čase 36:19 vstřelil Drew Stafford, který se prosadil překrásným bekhendem bezprostředně po vyhraném buly v útočném pásmu.

Za stavu 7:3 se začínalo třetí dějství. Buffalo mělo možnost zahrát si dvě přesilové hry po sobě, ale bránící čtyřka Jezdců nedovolila žádné vážné ohrožení krále Henrika – především pak druhé oslabení při vyloučení Darrolla Powa bylo sehráno naprosto s přehledem.

V posledních deseti minutách utkání se opět začaly střílet branky. V čase 52:32 přišel moment Brada Richardse, který dostal od Ryana McDonagha nahrávku do jízdy: Kanadský veterán se rozhodl zakončit, což bylo správné rozhodnutí – Richards úspěšnou střelou pod lapačku zkompletoval hattrick, který byl jeho vůbec prvním třígólovým představením v kariéře.

Na samém závěru utkání si oba celky zahrály po jedné power play. Šance si ale vytvářeli pouze domácí, kteří v oslabení unikli ve dvou proti jednomu, ale Steve Ott trefil jen tyčku. Ve své vlastní přesilovce se pak dokonce prosadili, když svůj první gól v NHL vsítil Mark Pysyk. Kosmetická úprava na 4:8 přišla pouhých dvacet sekund před koncem zápasu, takže již i tak bylo jasné, že Rangers utkání vyhrají.

Blueshirts vyhráli vysoko 8:4, přičemž za posledních 24 hodin vstřelili hned čtrnáct gólů. Co je však ještě důležitější, za stejný časový úsek se jim podařilo získat čtyři body ze dvou zápasů. Díky tomu jim v tabulce Východní konference stále patří osmá příčka. Je však třeba neustále vyhrávat, protože devátý Winnipeg ztrácí pouhé dva body. Získat další dva Jezdci budou moci v neděli. To se totiž od 21 hodin středoevropského času v Madison Square Garden postaví neoblíbeným Ďáblům z New Jersey.

KLÍČOVÉ MOMENTY ZÁPASU:
+ KLADY +
Gólová produkce (8 gólů)

- ZÁPORY -
Oslabení (2/4, 50%)

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 4. 2024 04:24:11