Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers porazili Sabres na nájezdy a slaví druhou výhru v řadě

Rangers porazili Sabres na nájezdy a slaví druhou výhru v řadě

Uzdravení Jezdci v posledním zápase přesvědčivě porazili Tampu Bay poměrem 4:1. V noci z neděle na pondělí byli schopni urvat druhou výhru za sebou, ale ta se nerodila tak snadno, jako ta proti Lightning. Teprve až ve třetí části se ujaly přesilovkou branky Dereka Stepana a Ricka Nashe. Za stavu 2:2 se šlo do prodloužení, a následně i na nájezdy. V nich uspěli Rick Nash i Ryan Callahan, kdežto Henrik Lundqvist zůstal nepřekonaný. Tým zakládající šestice proto mohl slavit výhru v poměru 3:2 po nájezdech.
Zápasové statistiky
Zápas začal ve svižném tempu. Po několika nevýznamných pokusech se k obtočení branky dostal Rick Nash. Nejproduktivnějšímu hráči Rangers ale k úspěšnému zakončení scházelo trochu více rychlosti. Té měl přebytek Marián Gáborík o minutu později – Boylova nahrávka totiž mířila za záda slovenského ostrostřelce, který mohl v přečíslení dvou proti jednomu mířit do prázdné brány.

Oba týmy si pak vyzkoušely své přesilové hry – u obou se ale pouze potvrdilo, že power play nepatří mezi jejich povedené činnosti. O neschopnosti Jezdců bylo již napsáno mnoho, ale početní převahy Šavlí jsou dokonce ještě horší. Ano, je tomu těžké uvěřit, ale je to možné – Sabres jsou dokonce vůbec nejhorší v celé National Hockey League.

Před koncem třetiny si Lundqvist připsal těžší zákrok proti střele Jasona Pominvilla. Jezdci si také připsali ještě pár pokusů, ale žádný nebyl vyloženě střelecký. Do šaten se proto odcházelo za bezbrankového stavu.

Druhé dějství začalo vyrovnaným hokejem. Postupem času ale začínali otěže přebírat hostující Sabres. Jejich tlak narůstal až do 29. minuty, kdy se po zakázaném uvolnění vhazovalo před Lundqvistem. Buffalo vyhrálo buly a Drew Stafford následně střelou zápěstím propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:1.

Převaha Buffala pokračovala i nadále. Čtyři minuty po Staffordově brance mohl zvýšit náskok Steve Ott, ale bývalý dallaský útočník ztroskotal na parádním zákroku Henrika Lundqvista, který se po přihrávce na Otta přesunul, aby zlikvidoval jak jeho první střelu, tak i následnou dorážku.

Po faulu Marca Staala měly pro Rangers přijít dvě těžké minuty, ale domácí místo toho dvakrát ohrozili Ryana Millera. Ten si svůj čistý štít uhlídal až do sirény končící prostřední dějství, a tak bylo před třetí periodou skóre 1:0 pro tým kapitána Jasona Pominvilla.

*galerie titulek="Fotogalerie z utkání proti Buffalu Sabres" zarovnani=vlevo obrazky= 4758,4759,4760,4761,4762,4763* Newyorští hokejisté vkročili do třetí třetiny jako vyměnění. Již od první chvíle byli u všech puků dříve a tlačili se do šancí. To přineslo své ovoce ve 43. minutě, kdy domácí dostali po faulu Andreje Sekery možnost přesilové hry. O pár sekund později navíc ještě Patrick Kaleta zezadu hodně nevybíravě srazil Brada Richardse hlavou na mantinel, takže si vysloužil pět minut a trest do konce utkání.

Trvalo jen pár sekund, než Blueshirts dvojitou početní výhodu využili. Po ose Del Zotto - Gáborík – Nash se puk po křižné nahrávce dostal až k Dereku Stepanovi, který ho už jen zasunul nad beton vyšachovaného Millera. Diváci v Madison Square Garden si mohli i nadále užívat přesilovky svého oblíbeného celku. Za necelou minutu po brance Stepana zvedali Rangers ruce nad hlavu podruhé – tentokrát se po krásné křižné přihrávce od Mariána Gáboríka prosadil Rick Nash – 2:1.

Z dlouhé power play zbývaly ještě zhruba čtyři minuty. V jejím závěru ale Ryan McDonagh prohrá souboj u hrazení, čehož využila dvojice Ott – Gerbe. Steve Ott v pozici dvou proti jednomu udělal hezkou kličku, po které puk naservíroval úplně volnému Nathanu Gerbemu, který v oslabení srovnal.

Do konce hrací doby se pak potili hlavně Jezdci. Nejdříve byl totiž vyloučený Nash za hákování, ale toto oslabení Rangers přečkali. Necelou minutu před závěrečnou sirénou byla newyorská jedenašedesátka vyloučená znovu. Tentokrát to bylo za vyhození puku mimo hřiště. Jezdci tak prodloužení začínali v oslabení.

S domácími bylo ještě hůř. Dan Girardi v prodloužení obdržel trest za vražení na hrazení, takže Buffalo mělo možnost početní převahy pěti proti třem. Dobře bránící Blueshirts v čele s famózním Lundqvistem ale odolali. Rozhodnout pak mohli dokonce ve svůj prospěch, ale Girardi po návratu na led trefil pouze břevno. Divákům ještě zatrnulo pár sekund před koncem prodloužení, když Rick Nash s pukem na holi upadl, a málem si kotouč poslal do své vlastní brány. Henrik Lundqvist ho ale pohotově vyrazil.

Na řadu tedy přišly nájezdy. Ty skončily jak nejrychleji mohly – po brankách Ricka Nashe a Ryana Callahana (a neúspěšných pokusem Jasona Pominvilla a Tylera Ennise) bylo rozhodnuto již po druhé sérii, a nemuselo se proto přistupovat ani ke třetím střelcům v pořadí.

Hokejisté z Manhattanu tak vyhráli 3:2 po nájezdech a odjížděli z ledu jako vítězové podruhé za sebou. Svou krátkou sérii budou moci svěřenci kouče Johna Tortorelly prodloužit již v noci z úterý na středu, kdy na svém ledě přivítají Philadelphii Flyers.

KLÍČOVÉ MOMENTY ZÁPASU:
+ KLADY +
Oslabení (5/5, 100%)
Přesilovky (2/4, 50%)
Nájezdy (2/2 proměněné, 2/2 chycené)
Henrik Lundqvist (28/30, 93,33%)

- ZÁPORY -
Využívání šancí

Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 12:18:07