mess píše:
Potvin Sucks píše:
mess píše:
Pokud by NJD vzalo Kakka, pak bych klidně druhou volbu vyměnil za jejich 10. volbu a Pettersona. Je to hodně, ale na tohle bych slyšel. Být manažerem NJD tak bych tohle také požadoval.
Jim Benning je sice kopyto, ale je ti jasné, že Jack Hughes nemá potenciál jako Elias Pettersson, že jo?

Tak proč nepřihodit ještě 10th overall pick
Tak o tom fakt nejsem přesvědčen, Petersson měl dobrou nováčkovskou sezónu, bude z něj centr 1. řady, ale ofenzivní upside Hughese je dle mě vyšší. A pokud chce Vancouver oba bráchy zadarmo to nebude. Musí obětovat víc, protože nikdo nemá potřebu měnit 1st nebo 2nd overal draft pick. Je v tom i o sezónu ELC míň a o dva roky kratší kontrola nad smlouvou. To vše má svou roli. Navíc GM obzvlášť u nás musí ten trejd vyhrát jinak holidi sežerou, protože poprvé v historii klubu bereme v top 3. pozici vstupního draftu. Už jenom z marketingového pohledu je Hughes víc než Petersson minimíálně v tuto chvíli.
Pettersson je důvod, proč Vancouver letos nepickuje v TOP3. Já sám Hughesovi věřím hodně, jak jsem již psal v jiném vláknu, ten týpek má všechno to, o čem dnešní NHL je, ale projevuje se tady trochu tzv. shiny new toy syndrom. EP40 v SHL přepisoval rekordy Petera Forsberga a pokud jsi letos viděl alespoň pár zápasů Canucks, tak moc dobře víš, že zvedá lidi ze sedaček téměř po každém jeho kontaktu s pukem, a to bych teď fakt strašně rád chtěl přehánět. However, ke konci ZČ už mu docházely síly, na takovou porci zápasů většina Evropanů prostě není zvyklá.
Určitě doporučuji kouknout na více jeho zápasů, protože odborná hokejová veřejnost i někteří odborníci jsou přesvědčeni, že Pettersson nebude na úrovni Scheifeleho, Barzala (další dobré srovnání s Hughesem btw), ale spíše na úrovni Matthewse - viz 2 měsíce stará anketa ''Who will be the better player?'' z HFBoards, kterou dokonce EP40 vyhrál
https://hfboards.mandatory.com/threads/ ... s.2606695/. A to na HFBoards mezi uživateli drtivě převažují fanoušci Maple Leafs.
Samozřejmě vše ukáže jen čas (a Hughes s Hallem, pokud v NJ prodlouží, můžou být zatraceně dobrá dvojka), ale kdybych si měl teď hned vsadit, tak podle mě se o Petterssonovi bude jednou mluvit jako o Top 5 - Top 8 centrovi v NHL, o Hughesovi pak Top 10 - Top 15. I kdyby to však nakonec bylo třeba i naopak, ten 10th overall pick je tam prostě hloupost, což je to, co se celou dobu snažím říct
Abych to nějak hezky zakončil - hrozně mě štve, že Pettersson neskončil v Rangers.
Kravtsov - Pettersson - Kakko, to by byl neskutečně zajímavý základ