Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zápasy | New York Rangers | první Česko-Slovenský fanouškovský web

Zápasy

Do playoff vkročili Rangers levou nohou

Rangers vsadili v brance na Henrika Lundqvista, náhradníka mu překvapivě dělal Alexandar Georgiev. Shesterkin? Kouzelná formulka "Unfit to play". Hosté na Petra Mrázka. Celkem osm hráčů Rangers zažívalo premiéru v playoff. Filip Chytil se objevoval ve druhé přesilovkové formaci a také v oslabeních. Libor Hájek začal playoff mezi zdravými náhradníky. Rangers bohužel byli horším týmem a Mrázka téměř neotestovali. Nyní musí potvrdit, že statistika nuda je, a zařadit se mezi 27 % týmů, které v sérii na tři výhry dokázaly sérii vyhrát přesto, že první zápas nezvládly.

Příprava před startem playoff skončila těsnou prohrou

Přestože je půlka léta, hokej je zpět. Týmy mohly mít na soupisce dva extra hráče, kterými byli Brendan Lemieux a Libor Hájek. Oba si nakonec zahráli celkem dost. Hájek především ve třetí třetině, do které nenastoupil Marc Staal. Šancí měli Rangers v úvodních 40 minutách dost, ale nedařilo se jim najít recept na výborného Varlamova v brance Islanders. Soupeř překonal po dvou podobných akcích jednou jak Shesterkina, který utkání zahájil a měl by začít také proti Hurricanes, tak také veterána Lundqvista. Jediným střelcem Rangers nakonec byl Filip Chytil.

Úspěšný únor končí porážkou ve Philadelphii. Kreider nedohrál

Série výher na hřištích soupeřů je u konce. Rangers padli na kluzišti týmu, která má v lize nejlepší bilanci zápasů ve své aréně. Utkání zcela jistě poznamenalo zranění Chrise Kreidera, kterému zblokovaná střela v první třetině zlomila nohu. Rangers hráli pomalu, nepřesně. Domácí hodně a rychle napadali. Hart v domácí bráně byl výtečný. Odvetu uvidí MSG v pravé nedělní poledne východoamerického času.

Rangers si připisují sedmou venkovní výhru v řadě. Carolina nevyhrála ani na čtvrtý pokus

Poslední výkony Rangers pomaličku přibližují playoff a možná přidělávají vrásky vedení klubu zda prodat nebo podepsat. Rangers nastupovali do zápasu se sedmnácti ubráněnými oslabeními v řadě v posledních osmi zápasech a tuto statistiku dnes rozšířili o dvě oslabení než Hurricanes jednu přesilovku využili. Artemi Panarin překonal hranici 400 bodů v NHL. Igor Shesterkin v brance čaroval. Filip Chytil většinu třetí třetiny chyběl.

Rangers vybojovali čtvrtou výhru v řadě na ledě Blue Jackets

Čtyři výhry v řadě uhráli Rangers v letošní sezóně poprvé. Vyhráli všechny tři zápasy na hřištích soupeřů v tomto krátkém tripu a když se podíváme na posledních pět venkovních zápasů, jsou to všechno výhry. Během dne povolaný Keane do zápasu ještě nezasáhl, do obrany se tak vrátil Brendan Smith. Rangers zápas orámovali góly v první minutě a dvěma v poslední trojminutovce. Domácí Columbus v závěru srazilo do kolen špatné střídání a vítězný gól Chrise Kreidera těsně po skončení početní výhody.

Rangers tahali za kratší konec. Poslední dvouminutovka dojem ze zápasu nezlepšila

Přestože Rangers měli být odpočatí, a to nejen kvůli tomu, že Sabres včera hráli a museli cestovat, ale také proto, že Rangers hrají pět zápasů doma, působili téměř celý zápas unaveněji a pomaleji. První dvě řady nebyly, až na pár výjimek, vidět. Buffalo pokračuje ve slušných obranných zápasech a také dnes se jim dařilo blokovat hodně střel a nahrávek. Rangers prohrávali 0-3 a až v 58. minutě dokázali skórovat. O minutu později dokonce snížit na jeden gól, ale k vyrovnání se již nedostali.

Po dlouhé herní pauze se Rangers radují z výhry nad Red Wings

V domácí brance se podle očekávání objevil Igor Shesterkin, který byl, na rozdíl od dua Lundqvist – Georgiev, v zápasovém zápřahu v Hartfordu. V brance hostí nastoupil Jimmy Howard, kterému se letošní sezona, jako celému Detroitu, nedaří. Howard ale proti Rangers umí zachytat a přesto, že dnes opět připisoval prohru, chytal skvěle a půl zápasu držel domácí útočníky zkrátka.

Po těžkém úvodu si Shesterkin připsal první výrhu

Nebyl to jednoduchý start kariéry. První střela po teči skončila v brance. Třetí střela, po hrubici obrany, zaplula mezi betony do branky. V rozmezí páté a šesté minuty Shesterkin musel dvakrát tahat puk z brány. Obrana Rangers možná byla nervóznější než samotný nováček v bráně. Od nějaké desáté minuty se Rangers uklidnili a hráli vcelku dobrý hokej. Do konce třetiny se povedlo vyrovnat a následně zápas otočit. Přestože třetí gól dostal Shesterkin opět po nezvládnutém řešení hry před brankou, výhru si domácí tým dokázal pohlídat.

Strome a Georgiev zastavili vítěznou šňůru Leafs

Ryan Strome si připsal 4 body (2+2), což je jeho nejlepší kariérní zápas. Alexandar Georgiev ukázal, že rád proti Torontu chytá. Byl to pro poslední dva roky typický zápas proti Torontu, protože Maple Leafs byli prostě aktivnější a nebezpečnější. Nicméně Rangers domácím nedali prostor zadarmo a Georgiev se rychle dostal do tempa a hráči Toronta tak jen bušili na branku Rangers. Leafs sice v poslední minutě vyrovnali, ale rozhodnutí v prodloužení přišlo z hole Tonyho DeAngela.

Rangers porazili Hurricanes také ve třetím zápase sezony

Rangers zvládli návrat po vánoční přestávce a porazili Hurricanes potřetí. Domácí tým gólově odkočil ve druhé třetině, když v ní střelil tři branky. Carolina na začátku závěrečné třetiny rychle snížila na rozdíl jedné branky. Rangers obdržený gól naštěstí nepoložil a ve čtrnácté minutě dal definitivní podobu výsledku Ryan Strome. Mika Zibanejad přidal další dvě branky, což se mu v posledních sedmi zápasech povedlo potřetí. Rangers k tomu využili dvě přesilové hry.

Výhru pro svůj tým vychytal Carter Hart

Zápas byl dlouho vyrovnaný, ikdyž při pohledu na konečný stav to tak nevypadá. Rangers se ujali vedení gólem v oslabení. Domácí vyrovnali necelé dvě vteřiny před koncem druhé třetiny. Ve třetí třetině po druhém a třetím gólu Ranges vsadili vše na útok, ale v domácí brance kouzlil Carter Hart. Vyprávět o tom bude dlouho především Pavel Buchnevich. Vánoční přestávku tak Rangers musí přestát s prohrou v zádech.

Rangers zabrali a neškodné kačery poslali domů s pěti góly

Anaheim má na marodce řadu hráčů, pro Rangers se tak otevřela velká šance na zisk dvou bodů. A to si nenechali domácí, před zraky mnoha dětí, ujít. Zápas odstartovaly góly mladíků Chytila a Howdena. Doplnil je pak především dvougólový Kreider a mazácky v oslabení Mika Zibanejad. Přesilovky tak zůstávají jedinou noční můrou.

Nezvládnutá třetí třetina stála Rangers slušný výsledek

Rangers v zápase sice pořád tahali za kratší konec, ale vaz jim zlomily dva rychlé góly v úvodu třetí třetiny a pojistka před koncem zápasu. Leafs vyhráli v této sezóně 18 zápasů - včetně toho dnešního - a všechny výhry v bráně odchytal Frederick Andersen.

Čtyřzápasový trip přinesl 5 bodů. Nájezdy v Anaheimu Rangers prohráli

Rangers se po týdenním tripu se zastávkami v Kalifornii a Nevadě vrací domů s pěti body. Dnešní zápas na ledě Ducks si tak trochu nechali útéct. Po čtyřech minutách vedli 2-0, když se již po 10 vteřinách zápasu trefil Mika Zibanejad. Domácí v první třetině snížili a na začátku druhé vyrovnali. Rangers druhou třetinu vůbec nezvládli a mohli být rádi, že do třetí třetiny šli za vyrovaného stavu. Rangers se rychle ve třetí třetině ujali vedení, aby o něj v závěru přišli. V prodloužení mohl o výhře rozhodnout Zibanejad, zápas se ale dostal do nájezdů, ve kterých byli úspěšnější domácí.

Přestřelka skončila po nájezdech. Rangers neuspěli

Na odpolední zápas, který byl věnován dětem, dorazil jeden z nejofenzivnějších týmů aktuální ligy - Florida Panters. Na konci první třetiny vstřelili hosté dva rychlé góly, čímž otočili průběh zápasu. Ve druhé části pak během sedmi minut padlo celkem pět gólů a do poslední třetiny šli ve vedení Rangers. Zápas však rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých byli hosté lepší.

Král rozhodně není mrtev. Lundqvist vychytal výhru na ledě Hurricanes

Jen, co Rangers porazili Red Wings, sedli na letadlo a vypravili se do Caroliny, kde je 23 hodin po začátku zápasu v MSG čekal další duel. Do brány se postavil opět Henrik Lundqvist a byl to jednoznačně jeho zápas. Celé utkání by se dalo shrnout jako když vám hurikán buší na vrata domu, ale ne a ne ho poslat k zemi.

Rangers odevzdali kontrolu nad zápasem v patnácté minutě. Ottawa poprvé vyhrála na hřitšti soupeře

Jako Robin Hood. Když do MSG přijede tým, kterému se momentálně nedaří, mohou si být fanoušci téměř jistí, že se jejich nedobrá série zlomí. Nejinak tomu bylo i dnes, kdy do MSG přijel aktuálně nejhorší tým ligy, který navíc na hřištích soupeřů zatím nevyhrál. Rangers sice rychle vedli, ale do konce první třetiny nechali Senators dvakrát skórovat a pak zkolabovali ve druhé třetině. V závěrečné části místo snahy o rychlý gól a dostání se zpět do zápasu přišla dvě rychlá vyloučení a bylo po zápase. Jediným pozitivem tak jsou dva body pro Kappa Kakka, jeho první vícebodový zápas. Zklamáním je (alespoň pro mě) dosavadní přínos osmimilionového Jacoba Trouby. Nebo jsou snad tito top obránci prokletím Rangers? Vladislav Namestnikov se poprvé představil proti svému bývalému týmu.

Výhru na ledě Predators odstartovala akce českého dua Hájek - Chytil

Rangers nakonec na led v Bridgestone aréně v Nashvillu vyjeli ve stejné formaci jako naposledy proti Lightning. Marc Staal opět pouze jako zdravý náhradník. Alexandar Georgiev podruhé v řadě v brance. A chytal opět skvěle. Oba gólmani předváděli výborné zákroky a drželi nízké skóre. Filip Chytil se trefil i ve druhém zápase v sezoně, Libor Hájek odehrál další povedený zápas. Ryan Strome pokračuje ve sbírání bodů, aktuálně bodoval v šestém zápase za sebou.

Návrat do sestavy podpořil Chytil vítěznou brankou. Rangers přehráli Lightning

Před samotným utkáním si Rangers připomněli nejen záchranné složky, kterým byl večer věnován, ale také kariéru obránce Dana Girardiho, který se letos rozhodl ukončit kariéru. Marc Staal byl poprvé v kariéře zdravým náhradníkem. Sedm z dvaceti hráčů Rangers, kteří nastoupili do zápasu, byli mladší 21 let. Když nebudeme počítat poslední gól do prázdné brány, věkový průměr střelců byl dnes 19.6 let. Rangers dnes svého soupeře přehrávali. Filip Chytil dával najevo, že se do Hartfordu nechce vracet. Libor Hájek odehrál téměř 22 minut, vyslal tři střely z nichž dvě měly gólové parametry. Oba gólmani odchytali skvělé zápasy.

Jak málo stačí k totálnímu rozkladu psychiky předveli Rangers proti Bruins

Mika Zibanejad nastoupil do svého 500. utkání kariéry, ale nebude na něj vzpomínat v dobrém. Především proto, že po první třetině odstoupil pro nespecifikované zranění v horní polovině těla. Druhým důvodem pak bude totální selhání hlav hráčů z úvodu druhé třetiny, kdy je rozhodil diskutabilní gól a zařízl další gól o minutu později. Je dost překvapivé, že se nechají rozhodit také veteráni týmu a třeba právě Lundqvista tato minuta zjevně hodně vykolejila. Čtyři góly ve druhé třetině zcela určily směr vývoje zápasu a přesto, že Rangers snížili dvěma góly ve dvaceti vteřinách před koncem závěrečné části, víc si nezasloužili. Do zápasu vůbec nenastoupil, z osobních důvodů, Jesper Fast.

Výborný zápas přinesl šest gólů v síti Sabres

Buffalo má skvělý vstup do sezóny. Carter Hutton vychytal šest výher v šesti startech. Na druhou stranu Rangers mají v posledních 19 zápasech proti Buffalu bilance 15-4-0. V dnešním výborně odehraném zápase přidali šestnáctou výhru z dvaceti posledních vzájemných utkání. Rangers výrazně zpřesnili a zrychlili hru ve vlastní obranné třetině. Výborná byla především první dvacetiminutovka. Nejlepší, jakou zatím Rangers letos odehráli. Ani zbytek utkání domácí tým pouze neodbruslil a nakonec vstřelil Huttonovi přestně tolik gólů, kolik zápasů letos vyhrál.

DeAngelo oslavil stý zápas dvěma góly. Stačilo to jen na bod

Phoenix se chtěl pokusit rozšířit svou šňůru výher na čtyři, zatímco Rangers chtěli utnout svou sérii právě na aktuálních čtyřech porážkách. Tony DeAngelo nastoupil do stého zápasu v dresu Rangers a byl jediným střelcem domácích. Rangers nakonec prohráli zápas, ve kterém rozhodně nedělali to, o čem mluvili po zápase posledním, v prodloužení. V domácí brance se ukázal Alexandar Georgiev. Také lajny Rangers doznaly zvláštních změn. Do prvního útoku se posunul Jesper Fast, Lias Andersson spadl na centra čtvrté řady. Změny, které řada fanoušků považuje více za výsměch, by mohly být asi razantnější.

Série domácích zápasů začala porážkou

Rangers odstartovali sérii pěti domácích zápasů. Nakonec sice výhra nepřišla, ale kdo odešel před třetí třetinou, může litovat. Nic to nemění na tom, že prvních tak pětatřicet minut bylo naprosto nekoukatelných. Domácí hráči nebyli schopni si přihrát, nedokázali vyhodit puk z vlastní třetiny, o útočných choutkách nemluvě. Třetí třetinu konečně odehráli Rangers tak, jak si stanovili své letošní motto. Canucks nevěděli kudy kam, ale narozdíl od Rangers v první třetině s pukem tolik nezmatkovali a když bylo potřeba, puk prostě vyhodili na zakázané uvolnění. Doufejme, že třetí část poslouží jako odrazový můstek a že se kouč Quinn nebude bát více zamíchat útoky.

Rangers Capitals nepřekvapili a prohráli třetí zápas v řadě

Drobných změn doznala sestava Rangers pro zápas ve Washingtonu. Kreider se posunul do první řady, Lemieux nakonec nahragil McKegga a obranné dvojice byly také přeházené. Ty se nakonec točily i během zápasu, protože od poloviny utkání do hry nezasahoval Tony DeAngelo. Během zápasu nebyly známy důvody absence. Oproti předchozímu zápasu byli Rangers živější, ale góly stále chybí, přihrávky jsou často nepřesné nebo končí na prvním bránícím hráči. Lundqvist držel celý zápas šance na dobrý výsledek. Především zákroky ve druhé třetině byly těžké a velmi důležité. Včetně zastaveného trestného střílení Jakuba Vrány. Nebýt těchto zákroků, bylo po zápase v polovině druhé třetiny.

Odevzdaný výkon na ledě nejhoršího týmu ligy přiřkl Devils zaslouženou první výhru v sezoně

Rangers nastoupili do teprve čtvrtého zápasu během dvou týdnů. A ať už to má souvislost nebo ne, za Rangers zřejmě hrál zcela jiný tým než v prvních dvou zápasech. Celkově pomalé, bez chuti. Přesilovková formace bez jakékoliv změny přesto, že Kreider nebyl vůbec vidět. Komplikovaná hra plná zbytečných přihrávek, zbytečně moc kličkující Kakko. Devils oproti předchozím zápasům výrazně zjednodušili hru, rychle přistupovali k protihráčům, hráli více fyzicky. Rangers si nic než porážku od týmu, který ještě nevyhrál, dokonce ani neskóroval v přesilovce, a jehož hra v oslabení byla před tímto duelem naprosto hrozivá, nezasloužili. Pokud hráčům vadilo málo zápasů a velké prostoje, uvidíme, co budou říkat v neděli. Ve následujících třech dnech je čekají další dva zápasy.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 03:36:13