Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zápasy | New York Rangers | první Česko-Slovenský fanouškovský web

Zápasy

Rozbor: Rangers opět na hraně vyřazení. Na ledě Hurricanes opět vyhořeli

Zatím stále bohužel platí, že v sérii vyhrávají domácí. Hurricanes si připsali sedmou výhru v řadě a Rangers do ničeho vážného za celý zápas nepustili. Rangers vyslali na Raantu jen 17 střel. Dokázali dokonce skórovat ve vlastním oslabení po velmi špatném zavezení puku od Trouby a nakonec také využili přesilovku. Desátou z (asi) devadesáti posledních možností. Třetí gól domácích vstřelil po samostatném úniku Andrei Svechnikov. Carolina trefila také několik tyček. Za Rangers v první třetině srovnával na 1-1 v přesilovce Mika Zibanejad. Ryan Strome sice poslal Rangers do vedení, ale protože přechod do pásma byl ofsajdový, gól byl po trenérské výzvě správně odvolán. Rangers jsou tak opět ve stavu nejvyšší pohotovosti a v sobotu si na svém ledě musí vynutit sedmý zápas a nedopustit, aby Caolina narušila další svou sérii - prohry na ledě soupeře.

Rozbor: Andrew Copp třemi body zařídil srovnání série

Také po čtvrtém zápase druhého kola playoff s Hurricanes platí staré známé "všude dobře, doma nejlíp". Byl to zřejmě (zatím) nejlepší zápas série a to také ze strany Caroliny. Její střelci ovšem naráželi na precizního Shesterkina, který hned v úvodu uhájil svou branku a nedovolil vstřelit hostům první gól. V první třetině Rangers sehráli výtečnou přesilovku, které chyběla pouze branka. Tu vstřelil ve druhé početní výhodě Frank Vatrano. Přesilovku hráli Rangers poté, co Jacob Trouba sroloval u mantinelu Maxe Domiho. Tomu podjely nohy a tak místo těla Trouba trefil hlavu. Obránce Rangers neměl šanci jakkoliv změnit trajektorii těla a tak se po střetu dostal do křížku se Stevenem Lorentzem, který chtěl Domiho pomstít. Dostal ovšem naloženo a navíc trest za vyvolání bitky. Druhou branku v první třetině pak přidal o další dvě minuty později tečí Adam Fox. Ve druhé třetině Hurricanes trochu zatlačili, ale z gólu se opět radovali Rangers. Mika Zibanejad se na brankovišti zorientoval nejrychleji a dotlačil za Raantou volně ležící puk do branky. Ve třetí třetině nejprve sebral čisté konto Shesterkinovi Teravainen, ale uklidňující gól nakonec po výměně se Stromem zařídil Andrew Copp. Rangers sehráli skvělé utkání.

Rozbor: Rangers slaví první výhru v sérii. Další těsný zápas rozhodli Zibanejad, Kreider a skvělý Shesterkin

Odpolední domácí zápas přinesl první výhru v sérii. Do začátku zápasu nastoupila Kid Line rozdělena do tří řad. Filip Chytil se objevil v první řadě s Kreiderem a Zibanejadem, Alexis Lafreniere v řadě druhé a Kaapo Kakko zůstal ve třetí řadě. Od třetí třetiny se pak vrátili k sobě. Určitě ne kvůli špatné hře, ale protože cílem třetí třetiny bylo více bránění. Skóre zápasu otevřel Mika Zibanejad, který využil jednu ze dvou přesilovek. Naopak Hurricanes se nadále v početní výhodě trápí. Ve druhé třetině zvyšoval na 2:0 Chris Kreider nechytatelnou střelou do horního rohu branky. Vynikajícího Shesterkina překonalo pouze nevinné bekhendové nahození od Nino Niederreitera. Ostatních 43 střel Igor Shesterkin pochytal. Do prázdné branky pak uzavřel bekhendovou žabkou Tyler Motte.

Rozbor: Útok zcela selhal. Hurricanes míří do New Yorku s dvěma výhrami

Druhý zápas proti Hurricanes byl podobný prvnímu, když dnes hráli lépe domácí a ujali se vedení. Nakonec tu byl jeden rozdíl - Rangers nedokázali v závěrečném tlaku vyrovnat a vynutit si prodloužení. Raanta tak slaví nulu, protože útok Rangers byl opravdu slabý. Největší šanci měl Ryan Strome, ale trefil před bránou otáčejícího se DeAngela. Zápas poznamenala řada vyloučení, ale nakonec ani to neprobudilo útočníky Rangers, naopak při vlastní přesilovce dostali gól. Prosadil se dobře známý Bendan Smith. Rangers dnes ve hře držel Igor Shesterkin, ale bez pomoci v útočné fázi nelze vyhrát. A Carolina určitě zatím není taková hrozba jako byli Penguins. Doma je potřeba rozjet útočné manévry a Raantu pořádně prověřit.

Rozbor: Výhra byla blízko, v prodloužení slaví Hurricanes

První zápas druhého kola přinesl překvapivě dobré první dvě třetiny, ve kterých Rangers úspěšně narušovali hru domácích a ti nijak výrazně Shesterkina neohrozili. Sami se ujali vedení v osmé minutě, když Alexis Lafreniere vystihl nahrávku DeAngela a po zavezení puku do útočné třetiny našel Chytila, který otevřel střelecký učet druhého kola. Bohužel Rangers nedokázali vedení navýšit. Samotného Chytila skvěle vychytla domácí Antti Raanta. Ve třetí třetině domácí začali pořádně zatápět obraně Rangers, trefili dokonce třikrát tyčku a gól doslova visel ve vzduchu. Navíc poté, co Kaapo Kakko odmítl trefit zcela odkrytou branku, se dostal Sebastian Aho nejen ke střele, kterou perfektně pokryl Igor Shesterkin, ale také k následné dorážce, na kterou nemohl brankář Rangers nijak reagovat. Necelé tři minuty před koncem tak domácí vyrovnali a poslali zápas do prodloužení. V něm měli Rangers trochu smůly, protože střela ze třetí minuty se otřela o hokejku Ryana Lindgrena a teč poslala puk mimo dosah Shesterkina do jeho branky.

Rozbor: Sezona pokračuje v Carolině. V prodloužení uzavřel sérii Panarin

Série skončila, sezona pokračuje! Rangers předvedli skvělý obrat v sérii ze stavu 1-3. Stejně jako v roce 2014, kdy to pak dotáhli až do finále. Po předvedené sezoně byl postup z prvního kola tak trochu "povinnost" a přesto, že to byla velmi vyrovnaná a dlouhá série, a přesto, že Rangers dnes nebyli lepším týmem, zaslouženě postupují do druhého kola na Carolinu. Jakákoliv další výhra bude příjemným sezonním bonusem.
Dnes byli Pens lepší ve všech statistikách kromě té nejdůležitější. Využili dvě přesilovky a dokonce skórovali v oslabení. Rangers se povedlo využít jednu početní výhodu. Tu z prodloužení. Gól v ní vstřelil Artemi Panarin, který několikrát během zápasu působil dojmem, že bojuje sám se sebou. Asistoval mu Adam Fox, který tak bodoval ve všech sedmi zápasech série. Skóre zápasu otevřel na začátku první třetiny Chris Kreider, ale Pens dvěmi přesilovkovými góly zápas otočili. Vedli jen chvilku, protože K'Andre Miller o nohu bránícího hráče rychle vyrovnal. Po chybě Filipa Chytila, kterého do nezáviděníhodné situace vystavil Jacob Trouba svým průnikem do útočného pásma, znovu poslal do vedení Penguin Rodriguez. Pět minut před koncem zápasu vyrovnal dalším gólem v sérii Mika Zibanejad. A zbytek už znáte.

Rozbor: Sérii do sedmého zápasu nasměrovala probuzená první řada

Rangers museli opět dotahovat dvougólovou ztrátu. Tři góly ve druhé třetině, dvě využité přesilovky, naznačily, že se tým z Manhattanu nevzdá. Ve druhé třetině ještě vyrovnal Malkin ze samostatného úniku. Třetí třetina byla oproti druhé klidnější než od modré vystřelil Chris Kredier a puk se odrazil od gólmana do vzduchu a zapadl za něj do branky. Konečně tak Rangers dali šmudlu, která má cenu zlata. Do druhé třetiny jakoby naskočil jiný Mika. V první části mu často utíkaly puky, nestřílel. Ve druhé třetině vyhrál na začátku přesilovky buly, postavil se mezi kruhy a propálil vše, co bylo mezi ním a síťkou branky. Pět vteřin stačilo na využití početní výhody. Za něco více než minutu svou dělovku zopakoval a najednou to bylo 2-2. Rangers pak dostali přesilovku 2+2 a první z nich využili. Igor Shesterkin parádně našel na útočné modré Zibanejada, kterého sice Domingue zastavil, ale na dojíždějícího Kreidera byl krátký. Minutu a půl před koncem třetí třetiny svůj druhý gól přidal Chris Kreider. Do prázdné brány pak zápas uzavřel Andrew Copp. Adam Fox je druhým obráncem v historii klubu se čtyřmi asistencemi v zápase playoff.

Rozbor: Rangers vrací sérii do Pittsburghu. Vítězný gól vstřelil Chytil

Bylo to těžké, ale výhra vrací sérii k šestému zápasu na led Penguins. Rangers nezačali dobře. Dvojité vyloučení po 24 vteřinách znamenalo dvě minuty oslabení 3 proti 5. Naštěstí taková přesilovka zůstala nevyužita a neposadila Pens na koně. Skvělým zákrokem se uvedl Igor Shesterkin. Bohužel ale ani výtečně ubráněné oslabení nebylo boostem pro hru Rangers. Penguins více stříleli a v polovině třetiny je do vedení poslal Guentzel. Těsně před půlkou druhé třetiny zvyšoval Letang na 2-0. Pak následovala srážka Trouby s Crosbym, po které hostující kapitán odešel z ledu a do zápasu se již nevrátil. Tím se totálně rozpadla hra Pens. Během dvou a půl minuty dokázali Rangers otočit skóre, ale vedení jim vydrželo jen 13 vteřin, protože po chybné rozehrávce Igora Shesterkina vstřelil sedmý gól v sérii Guentzel. V úvodu třetí třetiny dostali Rangers po dlouhé době přesilovku a tu využila druhá formace. Jmenovitě se prosadil Filip Chytil a jeho gól byl nakonec vítězným. Do prázdné brány uzavřel zápas gólem Ryan Lindgren, který se v průběhu druhé třetiny potýkal se zraněním a dokonce odešel do kabiny. Rangers tak v pátek čeká veledůležitý zápas v Pittsburghu, kde se jim v tomto playoff krutě nedaří.

Rozbor: Po dvou zápasech v Pittsburghu jsou Rangers na hraně vyřazení

Nebyl to povedený výlet. Dva zápasy, čtrnáct inkasovaných branek. I přes toto neskutečné číslo není úplně na místě svalovat vinu jen na Igora Shesterkina. Určitě se mu zápasy nepovedly a určitě se mu domácí publikum dostalo do hlavy. Spousta gólů ovšem padla po tečích, nějaké do prázdné branky. A především - obranná hra zřejmě do Pittsburghu nedorazila vůbec a zůstala na Manhattanu. Úspěšnost na buly mizivá. Přesilovky a oslabení zůstala hodně za očekáváním. Porovnání top lajn obou týmů jednoznačně hovoří ve prospěch Penguins. Odehraných zápasů, v součtu jednotlivých hráčů, mají Pens zhruba o tisíc více a je to bohužel hodně znát. Přesto se nejlépe z řad Rangers dařilo Kid Line, která hraje první playoff v kariéře. Série ještě nekončí, Pittsburghu zbývá poslední krok. Prodlouží Rangers sezonu alespoň do víkendu?

Rozbor: první výhru v sérii zařídili Panarin a Vatrano

Po douhé době jsme se dočkali výhry v playoff. Výsledek ale může působit lépe, než byla celkově předvedená hra. Podle očekávání Rangers na soupeře vlétli, byli aktivní a hráli hodně do těla. Také se zaslouženě ujali vedení po gólu Andrew Coppa, kterého výtečně našel Artemi Panarin. Pak ale Panarin zkazil přihrávku a z akce hostí přišlo vyrovnání. Po něm se v první třetině hra Rangers rozpadla. V úvodu druhé třetiny využil Ryan Strome přesilovku, ale Rangers chvíli trvalo, než se dostali do větší herní pohody. Obecně lze říci, že hodně ztráceli puky. Ve dvanácté minutě se tečí prosadil Chris Kreider a Rangers získali opět kontrolu nad zápasem. Jen do gólu, který si doslova nechali dát od Crosbyho. Sám proti čtyřem hráčům nejen dokázal nahrát, ale pak si najít vyražený puk a snížit. Rangers rázem přišli o momentum v zápase, ale naštěstí padl gól v předposlední minutě třetiny a Penguins více nestihli. V úvod závěrečné části rozpoutali na ledě slušný kolotoč a jen díky Shesterkinovi byli Rangers stále o gól napřed. V osmé minutě zařízl křídla Tučňákům gólem Artemi Panarin a o necelé dvě minuty později Frank Vatrano. Přestože Penguins pět minut před koncem zápasu odvolali gólmana, Rangers si výhru pohlídali.

Rozbor: Zápas rozhold ve třetím prodloužení tečující Malkin

Pět let se v MSG čekalo na zápas playoff. Proto hned v prvním zápase dostali fanoušci pět třetin hokeje a něco navíc. Z pohledu Rangers se jednalo jistě o poněkud smolný zápas. V první třetině se ujali vedení 1-0, když Adam Fox využil přesilovku. Jen zásluhou hostujícího DeSmithe v brance ale Penguins do první přestávky šli s mankem jedné branky. Úvodní část totiž zcela patřila Rangers. Ve druhé nastal přesný opak. Rangers se sice ujali vedení 2-0, to ale smazal hostující Guentzel. V oslabení pak dokázal Rangers znovu poslat do vedení Chris Kreider, ale v následné výhodě dvou mužů v poli opět Penguins srovnali. Od třetí třetiny to byl již více opatrný hokej. Vášně přinesla sedmnáctá minuta třetí třetiny. Kaapo Kakko se natlačil před branku, hostující Dumoulin do něj narazil, čímž znemožnil Kakkovi se vyhnout brankáři. DeSmith vyklouzal z branky, Kakko posunul na Chytila a ten skóroval. Hostující lavička si vzala challenge a k překvapení všech (kromě hostí) rozhodčí gól odvolali. Gól měl jasně platit, ale obrázek si udělejte podle videa sami. V úvodu třetího prodloužení už byla únava hodně viditelná a ani perfektní Shesterkin nedokázal zareagovat na teč Malkina, který tak úvodní výhru přihrál na stranu Penguins.

Rozbor: Základní část ukončila výhra na Capitals

Ranger v noci uzavřeli základní část sezony. V zápase, ve kterém v každém týmu chyběl nějaký hráč, který by měl být pro playoffs připraven, si nakonec ve třetí třetiny výhry sebrali Rangers. Utkání otevřel po chybě obrany hostí Filip Chytil, kdy ve druhé třetině trochu nachytal gólmana Capitals a z ostrého úhlu z těsné blízkosti branky přehodil vstřelil svůj 8. gól. Capitals rychle vyrovnali a zápas otočili, ale ještě ve druhé třetině vyrovnal po pěkné akci dvou na jednoho Alexis Lafreniere. Dryden Hunt pak ve třetí po individuální akci u branky soupeře rozhodl o výhře. Základní část skončila. Soupeřem na další minimálně 4 zápasy budou Pittsburgh Penguins. První zápas nás čeká ve středu 4. 5. v jednu ráno našeho času.

Rozbor: Hattrick za 15 minut. Andrew Copp v první třetině udal tón zápasu

Historická sezona pokračuje. Rangers zapisují 51. výhru v sezoně. Chris Kreider přidal 26. přesilovkový gól a společně s Mikou tak vyrovnali Jágra s Průchou v počtu kombinovaných gólů v početní výhodě. Artemi Panarin přidal 4 asistence a vytvořil si tak své bodové maximum v sezoně v kariéře. Andrew Copp nastřílel v první třetině tři branky a stal se druhým hráčem Rangers od roku 1948, který v první třetině zápasu vstřelil čistý hattrick. Adam Fox dosáhl na 60. asistenci, což se v klubové historii podařilo jen Leetchovi a Zubovovi. Fox navíc odehrál teprve svůj 200. zápas. V nočním zápase tak v podstatě rozhodl nástup Rangers do první třetiny, kterou ovládli 3-0. Na začátku druhé třetiny přišli Rangers o neprůstřelnost po 200 minutách, kdy snížil Nelson. Na konci třetiny ale Rangers přidali další dvě branky. Ve třetí třetině si zápas pohlídali a přestože poslední část prohráli 1-2, slaví konečnou výhru 6-3. V sobotu večer našeho času nás čeká poslední venkovní zápas základní části v Bostonu.

Rozbor: Třetí nula v řadě. Formu gólmanů odnesl Winnipeg

Už se těšíte na playoff? Duben je zatím skvělý měsíc. 180 minut (a 6 vteřin) v řadě Rangers neinkasovali branku (a že Jets šancí měli). Tři nuly v řadě naposledy zaznamenali Blues v sezoně 2018/2019. Rangers zaznamenali tři nuly v řadě naposledy před téměř 50 lety. Rangers jsou v dubnu jediným týmem, který zatím nedostal gól v oslabení. Dnešní výhra byla 50. v sezoně. Kouč Gallant je po Mike Keenanovi druhým v klubové historii, který získal 50 výher v první sezoně na lavičce. Keenan to mimochodem dokázal v sezoně 1993/1994. V dnešním zápase, posledním v základní části proti týmu ze západu, se na gól čekalo do druhé třetiny. V té se prosadil Ryan Strome, který v přesilovce tečoval střelu Miki Zibanejada. V závěrečné části pak od modré skóroval Adam Fox a do prázdné bránky pak opět Ryan Strome. Dobře naladěni tak můžeme vyrazil na Long Island.

Rozbor: Druhá nula v řadě a dvougólový Lafreniere. Kakko nedohrál

Odpolední zápas přinesl pohodovou výhru nad nevýrazným Detroitem, ke které dvěma góly přispěl Alexis Lafreniere. Obzvláště ten druhý byl takový, kterých od jedničky draftu čekají fanoušci mnohem více. Skóre zápasu otevřel v přesilovce Mika Zibanejad v první třetině. Ve druhé navýšil na 2:0 Frank Vatrano a třetí třetina pak patřila právě Lafrenierovi. Igor Shesterkin v bráně napodobil Georgieva v posledním zápase a Rangers tak více jak 6 třetin v řadě nedostali branku. Negativem je odstoupení Kaapa Kakka ze zápasu poté, co si při pádu přisedl nohu. Jak akutní to bude problém se uvidí, během zápasu byl veden jako day-to-day.

Rozbor: Oslabení Flyers neměli nárok. Georgiev vychytal nulu

Den po porážce s Hurricanes vyrazili Rangers do Philadelphie, kde se střetli s Flyers, kteří nejenže utrpěli debakl 9-2 proti Capitals, ale přišli ve zmíněném zápase hned od šest hráčů. Oslabení bylo znát. Flyers se pokusili Rangers zaskočit a v úvodu zápasu je přestříleli v jeden okamžik 8-2. Rangers navíc nevyužili téměř dvě minuty přesilovky pět na tři. Pak se ale prosadil Kaapo Kakko a aktivita domácích opadla. Ve druhé třetině se znovu trefil Kakko po nádherné přihrávce od Filipa Chytila. A domácí odpor zcela zlomila branka Artemi Panarina. V závěru zápasu do prázdné brány v oslabení skóroval Andrew Copp, který tak zaznamenal ve 12. startu za Rangers 13. bod. Alexandar Georgiev udržel druhé čisté konto v sezoně.

Rozbor: Ani 50. branka Chrise Kreidera v sezoně na výhru nestačila. Hurricanes potvrdili vedení v divizi

Rangers začali zápas o první místo v tabulce lépe a první třetina patřila jim. Nedokázali v ní ovšem skórovat. To se povedlo až K'Andre Millerovi v úvodu druhé třetiny. Obránce Rangers si sjel až před branku, kam mu pěknou nahrávku poslal Mika Zibanejad. Hosté ovšem šťastně, ale chytře, vyrovnali. Dezorientovaného Shesterkina nastřelil od zadního mantinelu Svechnikov a jak se domácí brankář později přesouval, srazil si puk do branky. Tou dobou již Hurricanes přebírali kontrolu nad zápasem. V úvodu třetí třetiny pak dvakrát skórovali. Při závěrečné snaze při hře bez brankáře snížil Chris Kreider, pro kterého to byla jubilejní 50. branka v sezoně, vyrovnat ovšem Rangers nestihli. Hosté uzavřeli účet zápasu trefou do prázdné branky.

Rozbor: Rangers dosáhli na hranici 100 bodů a zajistili si boje o Stanley Cup

Deset zápasů před koncem základní části je jasné, že Rangers se poprvé od roku 2017 podívají do playoff. Z jakého místa a proti komu, to bude jasné především po zápasech proti Hurricanes. Oba odehrají Rangers v MSG, první z nich v úterý večer. V zápase s Ottawou se sice hosté dostali do vedení, ale to bylo z jejich strany v podstatě vše. Rangers je celý zápas k ničemu nepustili. Dokonce i během přesilovky Senators měli více šancí Rangers. Bylo dobré na ledě vidět Kakka a Rooneyho. Na vyladění formy do bojů o pohár mají oba dost času. Chris Kreider stáhnul na Jágra další dva góly. Jedna trefa jej dělí od hranice 50 gólů. Artemi Panarin přidal tři body (1+2), Ryan Lindgren dvě asistence.

Rozbor: Rangers potřetí v krátké době porazili Penguins. Shesterkin vychytal nulu

Sezonní sérii s Penguins uzavřela výhra 3-0. Igor Shesterkin vychytal čtvrtou nulu v sezoně. Artemi Panarin oslavil svůj 500. zápas 20. gólem v sezoně. Barclay Goodrow pak odehrál svůj 400. zápas v kariéře. Penguins hráli bez svého kapitána a také díky tomu jejich přesilovka nebyla nijak výrazně nebezpečná. Ovšem ani Rangers se v početní výhodě neprosadili a po několika zápasech tak vyšli v této činnosti naprázdno. Naopak počtvrté v řadě ubránili všechna oslabení. Pittsburgh se nyní zdá jako dobrý soupeř pro první kolo plaoyff, ale historie varuje, že sweep v základní části se může otočit proti Rangers.

Rozbor: Při výhře nad Devils si Kreider přivlastnil dva klubové rekordy

Na to, že se skoro nestřílelo a Rangers za druhou a třetí třetinu vyslali na branku Devils celé 4 střely (úspěšnost střelby v posledních 40 minutách byla neskutečných 25 %), to byl celkem koukatelný hokej. Ať proto, že Chris Kreider překonal dva klubové rekordy, nebo prostě proto, že po perfektním a hlavně čistém hitu Schneidera na Boqvista Bradena Schneidera napadl Sharangovich, který si myslel, že Schneider atakoval Boqvista nedovoleně a chtěl se tak mstít, si newyorský mladý obránce s domácím útočníkem celkem slušně poradil. Nejen, že tím povzbudil své spoluhráče, ale vybojoval přesilovku, kterou využil navrátilec Ryan Strome. Ve druhé přesilovce zaúřadovala perfektní teč Chrise Kreidera. Až třetí početní výhodu Rangers nevyužili. Naopak ubránili obě oslabení, ve kterých domácí k ničemu nepustili. V závěrečné třetině pak přidal pojistku svým prvním gólem v dresu Rangers Justin Braun. Protože Hurricanes prohráli v Buffalu, ztrácí Rangers na první místo v divizi jen dva body (Hurricanes mají ale zápas k dobru). Než nás však vyzve Carolina, čekají Rangers doma ve čtvrtek Penguins, kteří padli doma s Coloradem.

Rozbor: Čtvrtá výhra v řadě přichází z Detroitu. V prodloužení rozhodl Copp

Máme za sebou nejvýnosnější březen v historii klubu. Rangers museli sice dvakrát dotahovat, ale díky vyrovnání na 4-4, které v přesilovce nezařídil nikdo jiný než Chris Kreider, se zápas rozhodoval v prodloužení. To gólem rozsekl Andrew Copp po krásné akci a nahrávce Artemi Panarina. V úvodní třetině otevřel skóre zápasu Ryan Reavese. Na konci třetiny pak Filip Chytil tečí vyrovnával na 2-2. Gólově se ve druhé třetině prosadil také Panarin a celkem si připsal tři body.

Rozbor: Vatrano se znovu trefil a nasměroval Rangers k výhře v Pittsburghu. Kreider vyrovnává klubové rekordy

Rangers se nenechali rozhodil jedenácti brankami, které Penguins naposledy nastříleli Detroitu, a po vyčkávací taktice vezou z Pittsburghu dva body za výhru v řádné hrací době. Díky tomu také přeskočili svého soupeře v tabulce Metropolitní divize o jeden bod a mají jeden zápas k dobru. Po první třetině vedli domácí 1-0. V druhé dvacetiminutovce Rangers vývoj otočili. První branku vstřelil Frank Vatrano, celkově již pátou od výměny, a druhou přidal obránce Baden Schneider. Ve třetí třetině navyšoval svým 45. gólem v sezoně Chris Kreider. Byl to zároveň jeho 23. gól v přesilovce, jeden mu chybí na vyrovnání klubového rekordu Jaromíra Jágra, a také 9. vítězný gól, čím již klubový rekord vyrovnal. Domácí Sidney Crosby již jen mírnil porážku svého týmu na konečných 2-3. Porazit silného soupeře je skvělé, dnes v noci ale jedeme do Detroitu.

Rozbor: Třetí výhra nad Buffalem se zrodila až v prodloužení

Třetí vzájemný zápas se Sabres přinesl třetí výhru. Nakonec opět o gól. Úvodní smršť naznačovala, že by mohli Rangers roznést svého větším gólovým přídělem, ale nakonec jsou rádi za druhý bod z prodloužení. V páté minutě vstřelil Frank Vatrano dvě branky v rozmezí 18 vteřin. Sabres ovšem Rangers dokázali následně přibrzdit a Rangers se nemohli dostat k zakončení. Hosté to využili a třemi brankami otočili zápas na svou stranu. V polovině zápasu ale Rangers dokázali vyrovnat a v úvodu třetí třetiny je poslal Panarin opět do vedení. To bohužel nevydrželo a tak se rozhodovalo až v prodloužení. V tom se hosté nezmohli na žádné ohrožení branky Alexandara Georgieva a vítězný gól si připsal K'Andre Miller.

Rozbor: Rangers sfoukli Penguins za pět minut. Zbytek zápasu si pohlídali

Po hořké porážce v New Jersey přišla sladká výhra doma nad Penguins. Stejně jako v minulém zápase se Rangers ujali vedení, dnes jej ale také navýšili a pohlídali. Úvodních pět minut dnes rozhodlo. Během dvou minut a devíti vteřin vstřelili góly Alexis Lafreniere, Chris Kreider a Frank Vatrano. Penguins měli šanci na korekci na konci první třetiny při přesilovce 2+2 minuty, ale vyslali jen dvě střely. V druhé třetině přidal Kreider gól v oslabení. Ve třetí třetině pak první gól v dresu Rangers vstřelil Andrew Copp. Hosté bohužel Igoru Shesterkinovi vzali nulu při přesilové hře. Igor Shesterkin parádně rozehrával puky. Sice jednou pod tlakem vyhodil do hlediště a Rangers se museli bránit v oslabení, ale hned v něm dvakrát Shesterkin založil svou přihrávkou rychlou protiakci a byla velká škoda, že z ní nic nebylo. Důležité body tak zůstaly doma. Znovu narazíme na Pens již v úterý.

Rozbor: Kolaps ve druhé třetině položil základ pro vysokou porážku na ledě Devils

Po dvou skvělých výhrách přišel výbuch. A to Rangers začali výborně a po první třetině vedli 2-0 po gólech Zibanejada a Foxe. Ani ve snu by tak nikoho nenapadlo, jaký zvrat nastane ve druhé části hry. Pět branek v síti Rangers během jedenácti minut. Z toho se Rangers vzpamatovat nedokázali a nepomohl ani další gól z hole Chrise Kreidera. Ten spolu s Ryanem Stromem pouze mírnil porážku 7-4, protože v závěrečné třetině se dvakrát trefil za Devils Jack Hughes. Zápas dokončil v bráně Alexandar Georgiev. Nezbývá než si odpočinout, zkonsolidovat síly a připravit se na Pittsburgh.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 10:09:14