Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nezvládnutá třetí třetina stála Rangers slušný výsledek

Nezvládnutá třetí třetina stála Rangers slušný výsledek

Rangers v zápase sice pořád tahali za kratší konec, ale vaz jim zlomily dva rychlé góly v úvodu třetí třetiny a pojistka před koncem zápasu. Leafs vyhráli v této sezóně 18 zápasů - včetně toho dnešního - a všechny výhry v bráně odchytal Frederick Andersen.
Zápasové statistiky

Hned po 45 vteřinách podrazil Rielly Fasta a Rangers mohli zlepšit výsledky přesilovek, protože na gól v početní výhodě čekají přes dva zápasy. Po devadesáti vteřinách ujel v oslabení Hyman, Georgiev si s jeho nájezdem naštěstí poradil. Rangers totiž nebyli moc nebezpeční. Brankáře zaměstnali jen v samém úvodu přesilovky, ale nijak nebezpečně.

Po skončení přesilovky zahrozila třetí řada Rangers s Chytilem a Kakkem, ale puky při ostřelování brány létaly okolo hostující branky.

Rangers hráli aktivně v útoku, nicméně útočné výpady hostů byly nebezpečné. V další šanci zastavil Georiev Tavarese.

V desáté minutě se již hosté ujali vedení. Chytil prohrál buly v obranné třetině, hosté puk pak měli jen na svých holích. Po krásné kombinaci rozebrali bránící hráče a Engvall z mezikruží trefil přesně nad vyrážečku Alexandara Georgieva.

Rangers měli v útoku trochu smůlu, především ve dvanácté minutě, kdy Zibanejad trefil tyčku. Z protiútoku pak Nylander zvýšil na 2-0. Georgiev nedobře rozehrál zpoza branky, Kapanen od mantinelu našel opět před brankou Nylandera a ten stihl nepřipraveného gólmana překonat.

Rangers se přeci jen dočkali. Nyní naopak s obrovským štěstím. Kreider dojel puk, nahrál Zibanejadovi, který prudce nahrával před branku na najetého Skejiho. Puk se víceméně odrazil od jeho hole, ale protože Andersen očekával lepší střelu a přesouval se, puk se po odrazu odkutálel mezi betony a do branky.

O dvě minuty později opět zazvonila tyčka Andersenovy branky.

Vyrovnání přišlo dvě minuty před koncem třetiny. Tlak při napadání přinesl ovoce. Panarin donutil k rychlé rozehrávce hostujícího obránce, jehož přihrávku sebral Buchnevich, předal Panarinovi, který byl spolu se Stromem sám před gólmanem. Panarin ještě přihrál a Strome neměl sebemenší problém vstřelit svou sedmou branku v sezoně.

Za stavu 2-2 se tak šlo poprvé do šaten.


Toronto je nejlepším týmem druhých třetin. A hned v první minutě se Marner skvěle uvolnil přes Bradyho Skjei, který se ještě stihl k Marnerovi vrátit, ale s akcí hostujícího hráče si poradil výborně Georgiev.

Ve druhé minutě se srazil Zibanejad s Kapanenem a domácí hráč dostal dvě minuty. Po dvaceti vteřinách navíc Smith seknul do hole protihráče a Rangers šli do třech.

Po minutě oslabení Marner hledal u branky Tavarese, ale puk si do vlastní branky srazil Brady Skjei.

Pokračovala skoro minuta klasické přesilovky, kterou Rangers ubránili.

Pavel Buchnevich čekal na gól devět zápasů a dočkal se v páté minutě druhé třetiny. Buchnevich se rychle zorientoval a poslal odražený puk mezi betony Andersena.

O chvíli později vyhodil Barrie puk mimo hřiště a přesilovku tak měli domácí. Bohužel ani druhá přesilovka nic na úspěšnosti Rangers nezměnila.

Hra se opticky střídala na obou koncích kluziště. Střelecky aktivnější ale byli hosté. Nicméně pět minut před koncem třetiny to bylo stále 3-3.

Kappo Kakko na konci první třetiny zblokoval střelu a do kabin odjížděl v bolestech. Ve druhé části pokračoval, ale moc často se na ledě neobjevoval a bolest po ráně pukem na něm byla vidět.

Zhruba sto vteřin před koncem třetiny byl za hrubost vyloučen Adam Fox. Fox prostě u mantinelu složil protihráče, a za stejný zákrok se v dalších 99 případech určitě vylučovat nebude.


Sedmnáct vteřin přesilovky se přesunulo do třetí třetiny a Rangers si úvod závěrečné části pohlídali.

Artemi Panarin se pak dokázal protáhnout mezi trojicí bránících hráčů, kteří ho nakonec přeci jen trochu rozhodili, a tak skončil v brance právě ruský útočník.

Po dvou minutách rychle vyvezli Leafs puk ze své třetiny, jmenovitě Matthews. Na útočné modré nahrál na prvou stranu na najetého Nylandera a ten z kruhu poslal svůj tým od vedení.

Uběhla necelá minuta a chyba Ryana Stroma ve vlastní obranné třetině znamenala další rychlý gól v síti Rangers. Podruhé v zápase tak hosté vedli o dva góly.

Domácí si vzali timeout.

Rangers dostali šanci hrát přesilovku v páté minutě po faulu na Panarina, který se dostával do jasné gólovky.

Neschopnost něco v přesilovce vymyslet ale pokračovala.

Rangers se snažili o korekci výsledku, ale naráželi na dobrou obranu a pozorného brankáře, o čemž by mohl sedm minut před koncem vyprávět Filip Chytil.

Domácí však nesměli zapomínat na obranu. Blízko hattricku byl Marner pět minut před koncem, ale Georgiev jeho pokus chytil a nepustil.

O necelé dvě minuty později bylo rozhodnuto. Mikheyev využil špatného zpracování puku Foxem a střelou švihem překonal domácího brankáře nad jeho lapačkou.

Platnost uložené stránky vyprší: 17. 4. 2024 01:40:58