Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Návrat do sestavy podpořil Chytil vítěznou brankou. Rangers přehráli Lightning

Návrat do sestavy podpořil Chytil vítěznou brankou. Rangers přehráli Lightning

Před samotným utkáním si Rangers připomněli nejen záchranné složky, kterým byl večer věnován, ale také kariéru obránce Dana Girardiho, který se letos rozhodl ukončit kariéru. Marc Staal byl poprvé v kariéře zdravým náhradníkem. Sedm z dvaceti hráčů Rangers, kteří nastoupili do zápasu, byli mladší 21 let. Když nebudeme počítat poslední gól do prázdné brány, věkový průměr střelců byl dnes 19.6 let. Rangers dnes svého soupeře přehrávali. Filip Chytil dával najevo, že se do Hartfordu nechce vracet. Libor Hájek odehrál téměř 22 minut, vyslal tři střely z nichž dvě měly gólové parametry. Oba gólmani odchytali skvělé zápasy.
Zápasové statistiky

Po dvou minutách se do bitky pustili Haley a Maroon. Poslední ránu pravačkou zasadil domácí hráč. Oba samozřejmě dostali pět minut. Jak se později ukázalo, pro hostujícího hráče bylo jeho první střídání také posledním.

Neuběhlo ani dvacet vteřin a schylovalo se k další bitce. Tato již měla nějakého původce. Witkowski narazil na mantinel Lindgrena, který se nakonec dostal do sestavy místo Marca Staala. Lias Andersson povalil hostujícího hráče, na kterého se pak začal sápat i Brendan Lemieux. Rangers tak hráli první přesilovku, z které nakonec nic nebylo.

První polovina třetiny byla více bitvou, ale pěkné útočné akce byly vidět na obou koncích kluziště. Kappo Kakko má šikovné ruce, což ukázal, ale nakonec se ukličkoval.

Střelu Lindgrena z dvanácté minuty se snažil tečovat Filip Chytil, ale k puku se nedostal a Vasilevski střelu skryl pod lapačku.

O minutu později dvakrát rychle po sobě zasahoval Alexandar Georgiev poté, co se Tampa poprvé na delší dobu usadila ve své útočné třetině. Oba zásahy byly úspěšné.

Čtyři minuty před koncem potrestali hosté chybné střídání Rangers. Pětice, která byla dlouho pod tlakem, bez prohlédnutí situace odjížděla střídat v situaci, kdy se Lightning sami vyhnali z útočné třetiny. Toho si ale všiml Brayden Point, který rychle zavezl puk po pravém křídle a předložil přihrávku před odkrytou bránu na Kucherova. K němu se DeAngelo už nestihl vrátit a hosté se tak ujali vedení.

Filip Chytil se v následujícím střídání dostal do šance po nahrávce zpoza brány od Buchneviche, ale těsně minul.

První oslabení pro Rangers připravil dvě a půl minuty před koncem třetiny Kappo Kakko za sekání do rukou Kevina Shattenkirka.

Oslabení Rangers výborně ubránili a ještě stihli vybojovat přesilovku. Fasta před hostující brankou fauloval Sergachev.


Tampě od druhé třetiny chyběl obránce Hedman.

Přesilovka se přesunula do druhé třetiny. Hodně těžko se ale domácí dostávali do útočné třetiny. Až na konci početní výhody Filip Chytil přihrál Stromovi, který krásně našel Kreidera, ten ale trefil přímo Vasilevského.

I po skončení přesilovky se Rangers tlačili do útoku, ale vyrovnání jim zatím nebylo souzeno.

V sedmé minutě se nebezpečně připomněli hosté. Sergachevovu střelu, která byla tečovaná, stihl skrýt do své výstroje Georgiev.

Následovala třetí přesilovka Rangers. První přesilovková formace se neprosadila, druhá vybojovala dvacet vteřin proti třem. Vyloučen byl Ondřej Palát za sekyru na Foxe.

V oněch dvaceti vteřinách Strome střílel sice z brankové čáry, ale víceméně do odryté brány. Puk ovšem proletěl brankovištěm a ven z útočné třetiny.

Vyrovnání nakonec přeci jen přišlo. Kappo Kakko vystřelil, Vasilevski puk vyrazil do brusle obránce Coburna a od něj se puk dostal do branky. Kakko si tak zapsal první přesilovkový gól.

Ve dvanácté minutě se Libor Hájek zapojil do útočení, z čehož ovšem bylo přečíslení tří hostí proti jednomu obránci Rangers. Situaci pak domácí hasili za cenu nedovoleného zákroku a dalšího oslabení.

Skvělý zákrok betonem proti Killornovi předvedl Georgiev. Lightning hráli přesilovku rychle, přesně, ale naštěstí bez gólové tečky.

Na opačné straně se po Chytilově střele dostal k vyraženému puku Panarin, kterého ale zastavila lapačka Vasilevského.

V předposlední minutě Rangers zazdili dvě skvělé šance. Tu první zastavila tyčka hostující branky po střele Chrise Kreidera. Následně Kreider přihrál DeAngelovi, který ovšem minul branku volající po gólu.


Na konci druhé minuty třetí třetiny poslal dost nešťastně Lindgrena na mantinel Verhaeghe, což překvapivě nebylo posouzeno jako faul. Domácí obránce se naštěstí sám zvedl z ledu.

Ani následná rozmíška, kterou vyvolal Lemieux neposlala nikoho na trestnou lavici.

Po prohraném buly v útočné třetině se k puku dostal Smith, ale asi ho to tak zaskočilo, že sám proti Vasilevskému přestřelil.

Ve čtvrté minutě se do skvělé střelecké pozice dostal Libor Hájek, ale Vasilevski byl připraven. Hosté se okamžitě dostal do protiútoku, ale ten zastavil Georgiev.

Na to, že to bylo 1-1 se obrany na obou stranách dost odvázaly.

Polovina třetí třetiny znamenala šance první řady Rangers. Kreider nejprve uvolnil ke střele Skjeiho, ale ani on, ani sám Kreider v další akci, Vasilevskiho nedokázali překonat.

Rangers byli lepším týmem a byli odměněni gólem ve třinácté minutě.

Pavel Buchnevich vybojoval puk na obranné modré, zavezl do útočné třetiny, kde prohazoval mezi obránce. Po puku se natáhl Filip Chytil a jednoruč jej tečoval mimo dosah skvěle chytajícího Vasilevskiho.

Tři minuty před koncem nejprve zazvonila tyčka Georgievovy branky, tak ale také založila akci, po které padl gól na druhé straně. Kreider zavezl puk, vystřelil, puk vyrazil Vasilevski před sebe a přímo k Adamu Foxovi, který si tak zapsal svůj první gól v NHL.

Minutu a půl před koncem odvolali hosté gólmana a v poslední minutě uzavřel účet zápasu do prázdné brány Ryan Strome.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 09:19:49