Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jak málo stačí k totálnímu rozkladu psychiky předveli Rangers proti Bruins

Jak málo stačí k totálnímu rozkladu psychiky předveli Rangers proti Bruins

Mika Zibanejad nastoupil do svého 500. utkání kariéry, ale nebude na něj vzpomínat v dobrém. Především proto, že po první třetině odstoupil pro nespecifikované zranění v horní polovině těla. Druhým důvodem pak bude totální selhání hlav hráčů z úvodu druhé třetiny, kdy je rozhodil diskutabilní gól a zařízl další gól o minutu později. Je dost překvapivé, že se nechají rozhodit také veteráni týmu a třeba právě Lundqvista tato minuta zjevně hodně vykolejila. Čtyři góly ve druhé třetině zcela určily směr vývoje zápasu a přesto, že Rangers snížili dvěma góly ve dvaceti vteřinách před koncem závěrečné části, víc si nezasloužili. Do zápasu vůbec nenastoupil, z osobních důvodů, Jesper Fast.
Zápasové statistiky

Pustit Bruins v úvodní minutě do přesilovky asi nebylo úplně v plánu. Nicméně Rangers ubránili celé dvě minuty, ale Henrik Lundqvist si připsal dva těžké zákroky.

Libor Hájek víceméně vzápětí naopak vybojoval přesilovku. V té si Rangers v první minutě dokázali jen nahrávat, část druhé minuty se museli spíš bránit.

Deset minut čekali Rangers na svou první střelu na bránu. A hned z toho byl gól v Halákově síti. Respektive první střelu Halák vyrazil, ale před ním byl Micheal Haley a ten bekhendem vstřelil svůj první gól v dresu Rangers.

Ve dvanácté minutě daroval Marchand druhou přesilovku domácím. Nejblíže gólu byl Jacob Trouba, jehož střela propadla Halákovi mezi betony a obránce McAvoy si pak puk mále srazil do branky. Druhou velkou šanci měl po nájezdu od pravého mantinelu Mika Zibanejad, na něj byl ale hostující gólman připraven.

První třetinu, ve které Rangers většinou tahali za kratší konce, nakonec přesto Rangers vyhráli 1-0.


Po patnácti vteřinách druhé části bylo srovnáno. Pastrňák se vyhnul u mantinelu Troubovi. Před Lundqvistem pak Pastrňák přepadl přes Hájka, vrazil do Lundqvista a volný puk do prázdné brány dopravil Marchand.

Devět z deseti případů je situace posouzena jako nedovolené bránění brankáři. Ne dnes večer.

O minutu později již Boston vedl. Bergeron udělal na místě Lundqvostovi tři kličky a pod gólmanem poslal Bruins do vedení.

Aby těch šoků nebylo málo, tak přišla zpráva, že Zinanejad odstoupil ze zápasu – zranění v horní části těla, což byl zjevně následek ostrého hitu z první třetiny.

Kappo Kakko byl vyloučen za vysokou hůl, ale Rangers dvě minuty ubránily.

Hodně událostí přinesly první čtyři minuty druhé třetiny.

V polovině zápasu se do útočné akce Bruins zapojil McAvoy, který objel branku a pod nohama snad pěti hráčů našel u druhé tyčky volného Coylea. Ten v těžké střelecké pozici zamířil přesně pod horní tyčku a poslal Bruins do dvougólového vedení.

Lundqvist byl zjevně stále frustrovaný, a tak když Hájek odstavoval Pastrňáka, tak Lundqvist vyjel za branku odehrát puk a při té příležitosti hitoval Pastrňáka. Ten naprosto jasně seknul přes hokejku domácího gólmana, což samozřejmě zůstalo neviděno. Do následné šarvátky se pak zapojil více než bylo zdrávo Marchand a tak se hrálo ve čtyřech.

Do skvělé šance uvolnil Panarin Skejiho, ten ale místo střely zvolil zbytečnou nahrávku zpět, kterou si vzali hosté a sami zaútočili. Gól ale nedali ani oni, protože Lundqvist stihl zasáhnout bruslí.

Po návratu z trestné lavice se Marchand zapojil hned do útoku. Coyle po objetí brány přidržel puk, nahrál právě Marchandovi a bylo to 4-1.

Domácí si vzali timeout.

Sedm a půl minuty před koncem třetiny podrazil Chára Lemieuexe a Rangers se mohli trochu vrátit do zápasu v další přesilovce. Nicméně přihrávka nepřišla jak byla přesilovka dlouhá a Bruins ani nepocítili, že hráli ve čtyřech.

Až v šestnácté minutě si Rangers připsali třetí střelu třetiny na Haláka.


Do třetí třetiny nastoupil v domácí brance Alexandar Georgiev.

Chára přivítal Georgieva gólem po necelé minutě. Georgievovi clonil Coyle, kterého domácí obránce nechal v klidu před brankou.

Smůlu měli Rangers po půl minutě na druhé straně. Překonaného Haláka zachránila po střele Bradyho Skjei tyčka. V následné akci trefil padající Lemieux jen rameno slovenského gólmana.

Ve čtvrté minutě sebral Buchenvich Marchandovi puk, ale sám proti Halákovi neuspěl. Netrefil ani prostor branky.

Následovala další přesilovka Rangers při vyloučení Pastrňáka. Při jedné ze střel se ukázalo, jak zbytečný Kreider bohužel před brankou je, protože byl více mimo branku a Halák měl naprosto skvostný výhled na střílejícího obránce.

Pěknou akci sehráli Panarin – DeAngelo – Buchnevich v osmé minutě. Když se podařilo udržet útočné pásmo, Artemi Panarin podržel puk a poté, co se rozhlédl, našel DeAngela, který si sjel na kruh do útoční pozice. Tony DeAngelo vyslal přihrávku do brankoviště, která spadla přímo před hůl Pavla Buchneviche a ten pouze usměrnil do odkryté brány.

Osm minut před koncem se nechal Trouba odstrčit od puku Marchandem, ten nahrál Bergeronovi a Rangers po přesné střele do horního růžku prohrávali 2-6.

Dvě minuty před koncem Rangers ještě snížili. V přesilovce dorazil puk do branky oholený Chris Kreider. Vyloučen byl Chára za sevření puku v rukavici. Pravda je, že se mu tam puk schoval spíš náhodou.

Za dvacet vteřin to bylo již 4-6. Další Halákem vyraženou střelu uklidil do odkryté branky Brady Skjei.

Rangers na posledních 100 vteřin odvolali brankáře.

Hra v „početní výhodě“ není nic pro Rangers. Bergeron zkompletoval svůj pátý hattrick v kariéře gólem do prázdné branky.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 05:45:31