Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Série domácích zápasů začala porážkou

Série domácích zápasů začala porážkou

Rangers odstartovali sérii pěti domácích zápasů. Nakonec sice výhra nepřišla, ale kdo odešel před třetí třetinou, může litovat. Nic to nemění na tom, že prvních tak pětatřicet minut bylo naprosto nekoukatelných. Domácí hráči nebyli schopni si přihrát, nedokázali vyhodit puk z vlastní třetiny, o útočných choutkách nemluvě. Třetí třetinu konečně odehráli Rangers tak, jak si stanovili své letošní motto. Canucks nevěděli kudy kam, ale narozdíl od Rangers v první třetině s pukem tolik nezmatkovali a když bylo potřeba, puk prostě vyhodili na zakázané uvolnění. Doufejme, že třetí část poslouží jako odrazový můstek a že se kouč Quinn nebude bát více zamíchat útoky.
Zápasové statistiky

Týmy začaly se třetími lajnami, což v případě Rangers byla křídla Buchnevich a Fast. Marc Staal se jako první po pár vteřinách natlačil před hostující branku, ale ani on ani dorážející Strome Markstroma neprostřelili.

Po první šanci Rangers přišly šance Canucks a Lundqvist pokračoval tak, jak ve Washingtonu končil. Hned jeho první zákroky byly velmi důležité a těžké.

První oslabení přišlo po čtyřech a půl minutách, když Libor Hájek dostal dvě minuty za hákování. Přesilovka Canucks v posledních zápasech hodně strádá. Rangers sice dobře blokovali, ale Canucks se dokázali dlouho držet v útočném pásmu a nenechali domácí čtveřici vystřídat. Necelých dvacet vteřin před vypršením trestu se z prostoru mezi kruhy prosadil nový kapitán Vancouveru Bo Horvat.

Rangers se pokusili rychle odpovědět, ale rychlý nájezd Chrise Kreidera trefila Markstroma přímo do náruče.

V sedmé minutě byl vyloučen Brady Skjei za to, že jel bok po boku se soupeřem a v souboji o puk do něj tělem narazil. Nevylučuje se za výrazně horší a nebezpečnější zákroky. Nicméně z toho bylo druhé oslabení.

Oslabení Rangers přestáli, byli ale pod soustavným tlakem. Ten ukončil faul Schallera na Foxe. Do první přesilovkové formace se posunul Kappo Kakko. Ale skoro půl minuty trvalo, než se Rangers dostali do útočného pásma.

Domácí se dostali do jedné obrovské šance, kdy se puk po střele Panarina a zákroku gólmana zastavil u tyčky, ale Markstrom ho rychle našel a stihl k tyčce nacpat pravou nohu.

Přesilovka Rangers pomohla alespoň k tomu, že se hra odehrávala v třetině Canucks. Bohužel v bráně skvěle chytal Markstrom, který vychytal na konci přesilovky Zibanejada a po skončené výhodě také Jespera Fasta, který se sám zjevil před hostující brankou.

Neskutečný chaos s přihrávkami ve vlastní třetině vedl k druhému gólu Canucks. Opakovaně mohli Rangers jednoduše vyhodit puk z vlastní třetiny, ale místo toho volili nahrávky na obsazené spoluhráče. Puk se tak dostal k Boeserovi, který švihem vystřelil tak prudce, že puk nezastavila ani lapačka Henrika Lundqvista, která jen ztlumila rychlost letícího puku.

Druhou přesilovku rozehráli Rangers pět minut před koncem první třetiny. A za rámeček si své vystoupení rozhodně nedají, protože inkasovali v oslabení pro úniku Beagela.

Kreider v dalším nájezdu, po krásné nahrávce Miki Zibanejada, trefil opět přesně náruč hostujícího brankáře.


Úvod druhé třetiny změnu herního projevu nepřinesl. Rangers si nebyli schopni přihrát natož přejít do útoku. Canucks se jednoduše dostávali k puku i do útoční třetiny.

Pokud už se podaří Rangers vystřelit, je před Markstromem dálnice a hostující gólman nemá problém puk skrýt do své náruče. Na druhé straně je neustále někdo před Lundqvistem a cloní nebo se útočníci Canucks dostávají za obranu jako by se nechumelilo.

V polovině zápasu byl vyloučen Marc Staal za krosček, když zlomil hůl o Virtanena. Byla to odplata za předchozí souboj u hrazení, o kterém si Staal myslel, že bylo vražení na hrazení. V oslabení se skóre neměnilo.

Jiskřičku naděje vykřesal pět minut před koncem druhé třetiny Jesper Fast. Ten si nejprve dojel sebou nahozený puk, který se přes Stroma dostal na modrou. Nahození Trouby tečoval před Markstromem Jesper Fast a snížil na 1-3. Konečně se postavil někdo mezi střelu a gólmana.

Do konce třetiny stihli Rangers nevyužít ještě jednu přesilovku a spálit velkou šanci, kdy byl výborně uvolněn Lias Andersson, ale nedokázal vystřelit z první a potom už se mu do střely stihl přesunout hostující gólman.


V úvodu třetí třetiny Rangers hodně zatlačili svého soupeře před jeho vlastní branku. Vidět byla třetí řada, ale ani Buchnevich ani Kreider a jeho první řada nedokázala došťouchat puk do branky.

V šesté minutě se snaha vyplatila. Mika Zibanejad dokázal udržet puk za soupeřovou brankou, tam si ho vzal Fast, který zpoza branky našel na levém kruhu Artemi Panarina a ten trefil přesně horní růžek.

Rangers dál tlačili a přehrávali Vancouver. DeAngelo se dostal do střelecké pozice, ale trefil Markstoma a ani z následného závaru se nepodařilo vyrovnat. V jednu dobu v brankovišti leželi asi čtyři hráči.

Domácí tým hosty k ničemu nepouštěl, ale čas utíkal velmi rychle.

Dvě minuty před koncem odjel Lundqvist na střídačku. Buchnevich zachránil prázdnou branku, na druhé straně byl pak jasně faulován, což nechalo rozhodčí naprosto v klidu.

V dalším průběhu Fox střílenou nahrávkou našel Stroma, který ztečoval pouze pod padajícího Markstroma.

V závěrečných vteřinách se ještě stihli rozhodčí přimotat do několika nahrávek a zápas tak skončil těsnou porážkou.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 21:54:20