Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odevzdaný výkon na ledě nejhoršího týmu ligy přiřkl Devils zaslouženou první výhru v sezoně

Odevzdaný výkon na ledě nejhoršího týmu ligy přiřkl Devils zaslouženou první výhru v sezoně

Rangers nastoupili do teprve čtvrtého zápasu během dvou týdnů. A ať už to má souvislost nebo ne, za Rangers zřejmě hrál zcela jiný tým než v prvních dvou zápasech. Celkově pomalé, bez chuti. Přesilovková formace bez jakékoliv změny přesto, že Kreider nebyl vůbec vidět. Komplikovaná hra plná zbytečných přihrávek, zbytečně moc kličkující Kakko. Devils oproti předchozím zápasům výrazně zjednodušili hru, rychle přistupovali k protihráčům, hráli více fyzicky. Rangers si nic než porážku od týmu, který ještě nevyhrál, dokonce ani neskóroval v přesilovce, a jehož hra v oslabení byla před tímto duelem naprosto hrozivá, nezasloužili. Pokud hráčům vadilo málo zápasů a velké prostoje, uvidíme, co budou říkat v neděli. Ve následujících třech dnech je čekají další dva zápasy.
Zápasové statistiky

Rangers s vědomím špatných vstupů Devils do třetin začali tlakem a jako první dvakrát prověřili domácího brankáře Blackwooda.

Ve třetí minutě šli domácí do první přesilovky při hromadném vyloučení Marca Staala (krosček), Micheala Haleyho (hrubost) a Milese Wooda (hrubost). Stejně jako Devils čekají na první výhru, čekají také na první přesilovkový gól a museli čekat i po skončení první přesilovky večera.

Po skončení přesilovky Devils skvěle zasáhl Georgiev proti Butcherovi a na druhé straně padl gól. Nahození Bradyho Skjei od modré čáry domácí gólman jen vyrazil, domácí hráči nechali tři hráče Rangers dorážet a Tony DeAngelo otevřel skóre.

Když se Devils dostali k zakončení, narazili na připraveného Georgieva. Jím vyražené puky pak dokázali hráči Rangers odpalovat do bezpečí.

První řada Rangers se připomněla ve dvanácté minutě. Vše začalo střelou Libora Hájka do tyčky nebo oblouku brány a následným útočným tlakem, ze kterého ale nepřišlo větší ohrožení domácí brány.

O minutu později Devils srovnali. Fox ztratil puk ve středním pásmu, Coleman se s pukem dostal ke střele. Trefil sice masku Georgieva, ale puk se odrazil přímo pod nohy gólmana Rangers a zapadl do branky.

Rangers svou první přesilovku sehráli pět a půl minuty před koncem třetiny. Oslabení mají Devils děsivá. Z jednadvaceti oslabení inkasovali devět gólů. Rangers se ovšem skoro minutu dostávali do pásma, pak se naháněli po mantinelech. Nakonec sice přišly dvě dobré šance, ale Devils se ubránili.

Do konce třetiny byl ještě vyloučen Ryan Strome za podražení. Po necelé minutě se nechal vyloučit Hall za podražení a pokračovalo se ve čtyřech. Hall se čílil, ale byl vyloučen za naprosto stejný zákrok jako Strome.

Obranná hra ve čtyřech byla z pohledu Rangers otřesná. Oba obránci místo vyhození puku z obranné třetiny vymýšleli nesmysly a z toho pramenily šance domácích. Naštěstí se skóre neměnilo. Rangers pak dohráli krátkou přesilovku. První třetina skončila smírně.


Hned po pár vteřinách druhé třetiny zasáhl skvěle Georgiev proti teči nehlídaného Simmondse na hranici brankoviště.

Druhá řada Rangers zatlačila domácí do obrany, ale neskórovala.

Na druhém konci hřiště se po souboji o puk o sebe opřeli Skjei a Hayden. Domácí hráč po kontaktu bruslí s mantinelem upadl a Skjei dostal dvě minuty za nedovolené bránění.

Přesilovku Devils využili po pěti vteřinách. Stačilo jim k tomu vyhrát buly a vystřelit.

Dalším vyloučeným byl Panarin za držení Subbana. Hm.

Oslabení Rangers ubránili. Panarin po svém návratu obral o puk Butchera, připravil pěknou pozici pro Kreidera, který trefil přímo gólmana.

V sedmé minutě Taylor Hall najel v plné rychlosti do Foxe, ruce nahoře, zásah do hlavy. Fox musel odejít na vyšetření. Hall vůbec nešel po puku. Výsledkem byly jen dvě minuty. Možná mu měl Brady Skjei, který po Hallovi skočil, trochu víc nabančit, aby se Hallovi rozsvítilo.

Následovala další nevyužitá přesilovka. Chris Kreider je v první přesilovkové formaci zcela zbytečný. Druhá věc je, že se všechno hrálo moc na krásu. Samá přihrávka, žádná střela.

Sedm a půl minuty před koncem druhé třetiny zvýšili Devils své vedení na 3-1. Střela se odrazila nejprve od Hughese a pak ještě od Wooda.

O dvě minuty později vybojoval Kaapo Kakko další přesilovku. Než byl faulován, předvedl své šikovné ruce v útočné třetině. Ke gólu ovšem bylo vždy daleko. Devils bránili hodně natěsno. Chvílemi to vypadalo, že Rangers začínají doplácet na velké pauzy mezi zápasy v úvodu sezony.

V úvodu přesilovky zazdil Kreider další šanci. Poté, co Trouba sestřelil jednoho z domácích se k puku dostal Zacha, který ve svém nájezdu na Georgieva neuspěl. Z pohledu střelecké aktivity to byla určitě lepší přesilovka, ale se stejným koncem.


Závěrečné třetiny nejsou letos pro Devils zatím oblíbené. Prohráli je na góly 2-12. Takže bylo zajímavé sledovat, jak se s tím oba týmy vypořádají.

Třetí třetinu začali Rangers aktivněji a ve třetí minutě bylo sníženo. Jesper Fast se prosadil z dorážky vyraženého puku. Již předtím se dostal Fast do střelecké pozice, ale přestřelil.

Po snížení zatlačili naopak Devils a výsledkem byla pátá přesilovka. DeAngelo krosčekoval Simmondse a dostal dvouminutový trest.

V oslabení ujížděl na branku Zibanejad a jen těsně minul. DeAngelo se po dvou minutách vrátil na led.

V osmé minutě poté, co Georgiev skryl puk pod lapačkou, mu do ní píchl Hall a slavil gól. Rozhodčí však ihned gól odvolali. Domácí trenér si vzal challenge, rozhodčí své rozhodnutí potvrdili a za zdržování hry poslali Devils do oslabení.

Bylo na čase, aby se konečně Rangers v přesilovce prosadili. Jenže to by museli změnit přístup především k rozehrávce. To se nestalo, a tak utrpení trvalo celé dvě minuty.

V polovině třetiny byl vyloučen Fast za postrčení protihráče. Přesilovku sice Rangers ubránili, ale po jejím skončení Panarin při snaze vyhodit puk zlomil hůl, puk sebral Gusev a prostřelil Georgieva.

Snaha Rangers byla marná. Jiskru naděje mohla přinést přesilovka tři a půl minuty před koncem zápasu.

Ihned po vyhraném buly odjel Georgiev na střídačku, ale Rangers by asi nepomohla ani hra proti samotnému gólmanovi. Do prázdné brány zápas uzavřel gólem P. K. Subban.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 19:31:41