Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zibanejad hattrickem překazil Senators jejich první domácí zápas

Zibanejad hattrickem překazil Senators jejich první domácí zápas

Bez ohledu na průběh a výsledek prvního zápasu bylo naplánováno, že zápas v Ottawě bude chytal Alexandra Georgiev. Obranné dvojice byly zcela přeházené. Libor Hájek, který hrál s Jacobem Troubou, jako první donutil Anderssona v domácí brance zakročit proti střele. Brady Skeji hrál po bodu Adama Foxe a Marc Staal s Tony DeAngelem. Přeřazení mladých obránců Foxe a Hájka ke zkušeným se ukázalo jako správný tah. Zápas si pro sebe ovšem ukradla hvězda prvního utkání Mika Zibanejad. Zápasovou bilanci 1+3 z prvního zápasu otočil na 3+1. Navíc každý gól padl v jiné situaci, a tak po téměř pěti letech vstřelil hráč Rangers hattrick góly v oslabení, přesilovce a při plném počtu hráčů. K tomu na hřišti soupeře, kde se to před devatenácti lety povedlo Petru Nedvědovi. Posledním hráčem, který v prvních dvou utkáních sezóny zaznamenal 8 bodů byl v roce 1995 Jaromír Jágr a v samotné historii Rangers je Zibanejad teprve druhým (Rod Gilbert), komu se to povedlo.
Zápasové statistiky

Ve čtvrté minutě Zaitsev složil Bretta Howdena v domácím brankovišti a Rangers hráli první početní výhodu. A tu po minutě a půl využil Mika Zibanejad. Jamile se Rangers dostali do pásma, byla Ottawa za statisty. Rangers nedali puk z holí. Rána Trouby byla sice zblokována, ale otřesený obránce se nestihl zorientovat a puk si tak před brankou našel Zibanejad a zakončil.

Domácí se v následných střídáních dokázali natlačit před Georgieva, ale k vyrovnání se nedostali.

V polovině třetiny sebral v útočné třetině puk u mantinelu domácí obraně Artemi Panarin a našel zcela volného Zibanejada, který se pokoušel o blafák, ale v poslední kličce mu ujel puk z hole.

Ve třinácté minutě bylo srovnáno. Namestnikov ztratil hůl, čehož si domácí všimli a využili toho. Na modré měl dost času Chabot, který vystřelil a jeho rána se před brankovištěm odrazila od nohy Bradyho Tkachuka za Georgieva. Přes veškerou snahu se Staalovi nepodařilo Tkachuka od branky odtlačit.

Čtyři minuty před koncem třetiny se vylučovalo na straně Rangers. Pavel Buchnevich dostal menší trest za nedovolené bránění. Rangers se bez větších problémů ubránili.

Domácí Batherson se ještě stihl nechat vyloučit v čase 19:45. Rychlý gól nepadl, a tak se přesilovka přesunula do druhé třetiny.


Druhá přesilovka nakonec využita nebyla a ve třetí minutě se Rangers museli opět bránit. Namestnikov hned po buly podrazil Ryana a dostal dvě minuty. Před koncem oslabení vystřihl tři skvělé zákroky Georgiev a vychytal Anisimova. Namestnikov se v klidu vrátil z trestné lavice.

Skvostnou akci v půlce zápasu přetavil v druhý gól Mika Zibanejad. Adam Fox založil útok dlouhou přihrávkou od vlastní brány. Artemi Panarin za útočnou modrou přibrzdil, nahrál na levé křídlo Zibanejadovi, který si rychlými přihrávkami vyměnil puk z Buchnevichem a skóroval do odkryté brány za zcela rozhozenou obranou domácích. Od první přihrávky po gól mohly uběhnout tak tři nebo pět vteřin.

Chris Kreider byl dalším vyloučeným poté, co zasáhl vysokou holí do obličeje jednoho z domácích hráčů. A Mika Zibanejad v oslabení dokončil hattrick. Po zblokované střele se spolu s Anderssonem vydali do protiútoku a starší ze švédských útočníků to vzal celé na sebe. A dobře udělal, protože z toho byl třetí kariérní hattrick, a to se zápas sotva přehoupl do druhé poloviny.

Devět měsíců čekali fanoušci Rangers na další hattrick. Ten poslední měl poslední lednový den na svědomí také Mika Zibanejad. A téměř pět let se čekalo na situaci, kdy hráč Rangers vstřelí tři góly ve třech různých herních situacích.

Minutu a půl před koncem třetiny Rangers špatně vystřídali a Tkachuck poslal své dva spoluhráče do úniku pouze proti Georgievovi. Gólman Rangers však skvěle přečetl hru a holí narušil přihrávku a zachránil situaci.

V poslední minutě byl ještě vyloučen Marc Staal, který jako jediný odnesl rozmíšku před brankou, když se domácí snažili za každou cenu puk došťouchat do branky. Situace se trochu vyhrotila, Staal zalehl Tkachucka, který úplně v klidu mohl být vyloučen také. Nebyl a Rangers se museli bránit v oslabení. Ve druhé třetině Ottawa část přesilovky nevyužila.


A gólu se domácí nedočkali ani ve zbytku přesilovky v úvodu třetiny třetí.

Po další minutě se proháčkoval před domácí branku Buchnevich, kterého zastavil až faul. Přesilovku tak hráli Rangers. A po minutovém obléhání branky našel Zibanejad naslepo Panarina a Rangers vedli 4-1.

Senators zbraně neskládali, ale Rangers zápas v pohodě kontrolovali. Georgiev podpořil týmový výkon několika dalšími těžkými zákroky.

Dvě minuty před konce zápasu byl opět vyloučen Kreider za držení hole. Nejblíže ke gólu se domácí dostali minutu před koncem, když trefili tyčku.

Další zápas odehrají Rangers příští sobotu doma proti Oilers.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 19:09:39