Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Výtečný odpolední zápas s Capitals rozhodl na konci prodloužení Kuznetsov

Výtečný odpolední zápas s Capitals rozhodl na konci prodloužení Kuznetsov

Jak pro Rangers, tak pro Capitals se jednalo o druhý víkendový odpolední zápas. Zápasu v hlavním městě nechybělo nic. Rychlý úvod od Rangers, slepené góly od Capitals, bitky, vyrovnání Rangers v poslední minutě, krásné akce v prodloužení. Na odpolední zápas skvělá podívaná. Jimmy Vesey pokračuje v dobré hře v první řadě, Brady Skjei přidal dvě branky.
Zápasové statistiky

Dvacet vteřin stačilo Rangers na otevření skóre. Mika Zibanejad vyvezl puk z obranné třetiny, předal na pravé křídlo Jimmy Veseymu. Ten nahrál na druhou stranu domácí branky a Chris Kreider jen usměrnil puk za záda domácího brankáře.

Třetí řada, Pavel BuchnevichLias AnderssonFilip Chytil, se dostala pod nápor domácích, ale nakonec se jí podařilo puk vyvézt a vystřídat.

Do samostatného nájezdu se pak dostal Brendan Smith, a protože je to více obránce, úplně se mu zakončení nepovedlo. Domácí gólman si s jeho pokusem poradil.

To, čemu se Rangers chtěli vyhnout, tedy vylučování, vzalo za své v páté minutě. Brady Skjei lehce postrčil Ovechkina, ten upadl a obránce Rangers dostal dvě minuty za krosček. Nejnebezpečnější mohlo být maximálně to, že to bylo u mantinelu.

Capitals nemohli být se svou první přesilovkou spokojeni a Rangers se ubránili.

Domácí byli ovšem nebezpečnější. Rangers se k útoční dostávali výjimečně, dobře ale bránili.

Sedm minut před první sirénou Orpik otestoval Lundqvista, kterému puk sice vypadl, ale s pomocí obránců z toho pro domácí nic nebylo.

Řada mladíků Rangers se pak usadila v útočném pásmu. Domácí bránící pětici přehrávala, škoda jen, že se jim nepovedlo svůj pobyt zakončit gólem.

Tři minuty před koncem třetiny nastřelil Fredrick Claesson břevno domácí branky.

Andersson s Chytilem se opět dostali do šance, Copley v bráně ale předvedl dobré zákroky.

A Capitals tak trestali. Nejdříve v čase 18:42 proměnil skvostnou přihrávku Carlsona v gól Backstrom. O jednadvacet vteřin později prostřelil Lundqvista mezi betony Michal Kempný. Střela byla spíš taková šmudla, která sice neměla razanci, ale měla přesnost.


Ve druhé minutě druhé třetiny se Pavel Buchnevich natlačit za Orlova, který s pomocí faulu pomohl útočníka Rangers rozhodit.

Rangers dostali k dispozici první přesilovku. Domácí hodně vysoko a rychle napadali a Rangers se tak k ohrožení branky nedostali.

Krátce po skončení přesilovky byl vyloučen Lias Andersson za faul v útočné třetině.

Carlson pálil ze všech pozic, Lundqvist musel několikrát těžce zasahovat. Půl minuty chybělo do konce oslabení, když po dvou rychlých přihrávkách zvýšil Wilson na 3-1.

V plném počtu hráčů se nehrálo moc dlouho. Již po další minutě dostali Rangers trest za příliš mnoho hráčů na ledě.

Rangers tentokrát oslabení ubránili.

Ve třinácté minutě se málem Connoru Brickleymu podařilo nacpat Connollyho na střídačku Rangers.

O půl minuty později Phoenix Copley vychytal příležitost Filipa Chytila. Z následné šarvátky před domácí brankou byli vyloučeni Kempný a Andersson.

Při hře ve čtyřech se vytáhli oba gólmani. Nejprve Lundqvist zastavil Carla Hagelina. Na druhé straně dostal krásnou nahrávku do volného prostoru Brady Skjei, ale také neuspěl.

Ovechkin se pak také ukázal jako ubožák, který krosčekoval hráče, který je na ledě, pak cíleně najel do Skjeie o několik vteřin později. Vše proběhlo bez vylučování.

Čtyři minuty před koncem třetiny byl faulován Nieves a Rangers tak dostali k dispozici další přesilovku, ve které se nic nestalo.

Sto vteřin před koncem třetiny odjížděl Brady Skjei střídat, na útočné modré se ještě s pukem otočil, vystřelil na branku a překvapil všechny v aréně a snížil na 2-3.


Jednadvacet vteřin třetí třetiny stačilo Rangers k vyrovnání. Jimmy Vesey vystihl směr vyhození a od modré čáry od mantinelu napálil puk na branku a překonal domácího gólmana.

Bohužel vyrovnaný stav nevydržel dlouho. Za brankou Rangers se puk odrazil od brusle domácího hráče před branku, kde byl osamocený Dowd a rychlou kličkou překonal Lundqvista. Filip Chytil se k domácímu hráči dostal pozdě.

A stejně jako v první třetině, také teď přidali Capitals rychle druhý gól. Vrána podržel puk, a Backstrom z kruhu švihem trefil přesně horní růžek.

Carl Hagelin následně fauloval Smithe a Rangers se tak mohli pokusit o další snížení. A povedlo se. Ve druhé minutě přesilovky vystřelil Neal Pionk a jeho pokus se odrazil od brusle Vladislava Namestnikova mezi betony domácího brankáře.

O pár chvil později sestřelil Niskanen Stromea a strhla se pořádná mela. Sám Strome shodil rukavice a v souboji s Niskanenem mu přetáhl dres přes hlavu a složil ho na led.

Hra se poněkud uklidnila. Až šest minut před koncem se první řada Rangers dostala před Copleyho. Domácímu gólmanovi se ale nakonec povedlo puk zalehnout.

Na druhé straně zachránila Lundqvista horní tyčka po Backstromově střele.

Tyčka branky Rangers cinkla také na konci šestnácté minuty. Backstromovu střelu tentokrát nejprve tečnul Lundqvist a až poté tyčka branky.

Na odpolední zápas bylo ve hře hodně zákeřnosti. Orpik krosčekoval Briclkeyho do zátylku, což se útočníkovi Rangers vůbec nelíbilo a okamžitě se na Orpika vrhnul. Sudí se pak sešli k poradě a nakonec opravdu dali domácímu hráči extra dvě minuty.

Rangers tak necelé čtyři minuty před koncem zápasu hráli proti čtyřem. Přesilovka nebyla tak špatná, ale byla bez zakončení.

Hned po návratu z trestné lavice se do zakončení dostal Connolly. Lundqvist ho vychytal a odjel na střídačku.

Při powerplay se nejprve do tyčky trefil Mika Zibanejad. Půl minuty před koncem pak od modré vystřelil Brady Skjei a s pomocí lehké teče Carla Hagelina vyrovnal. Ovechkin si jen odplivnul.


V prodloužení to s krásnou hrou Rangers zbytečně přeháněli. V poslední minutě prodloužení překonal ležícího Lundqvista Kuznetsov.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 23:35:07