Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers proti Tampě dotahovali, ale nedotáhli

Rangers proti Tampě dotahovali, ale nedotáhli

Do MSG zavítal aktuálně nejlepší tým ligy a ofenzivně výrazně lepším týmem byl pouze ve druhé třetině. V první třetině měli Rangers smůlu v útoku a po chybě a šťastnému odrazu se Lightning dostali do vedení. To ve druhé třetině navýšili na 3-0. Rangers se snažili srovnat, ale vstřelili pouze dvě branky. Sérii pěti zápasů na domácím ledě tak Rangers odstartovali porážkou.

Hostům výborně zachytal gólman Domingue. Mats Zuccarello nastoupil k 500. utkání, čímž se stal 36. hráčem v klubové historii, který tohoto milníku dosáhl. 

Zápasové statistiky

Zápas začal pěkně zostra. Hrálo se velmi rychle, bez přerušování. Chytil vystihl rozehrávku Lightning, proháčkoval se přes obranu a hledal nahrávkou Namestnikova. Bohužel přihrávka byla trochu prudší. Domingue v následných střídáních zastavil skvělé šance Fasta nebo Zuccarella.

Rangers byli aktivnější, dostávali se do větších šancí, ale naráželi na skvělého gólmana.

Jako sprcha tak přišla úvodní branka Tampy Bay. Po ztrátě puku se hosté dostali do útoku. První střelu zblokoval Shattenkirk, ale po šťastném odrazu se puk dostal k McDonaghovi, jeho střelu Lundqvist ztlumil. První se k dorážce dostal Yanni Gourde a otevřel skóre zápasu.

Rangers se chtěli rychle dotáhnout, ale jejich snahu přibrzdilo vyloučení Adama McQuaida, který zahákoval Stamkose.

Lightning se pyšní nejlepší přesilovkou, téměř 30% využití. Lundqvist zastavil Kucherova, Namestnikov se díky své rychlosti dostal ke střele na druhé straně a donutil Domingua k přerušení hry. Dobré oslabení Rangers dotáhli ke zdárnému konci.

Pět minut před koncem třetiny se Lightning dostali k další nebezpečné akci, ale Ryan Callahan nedokázal protlačit puk skrz Lundqvistovy betony.

O další tři minuty později měli Rangers obrovskou šanci. Kredier vyslal dlouhou přihrávkou do úniku Stroma, jeho střelu i dorážku ale Domingue zastavil.

První přesilovku stihli v první třetině také Rangers. Dan Girardi podrazil Stroma a dostal menší trest.

Z posledních 13 přesilovek Rangers využili 6. Devadesát vteřin přesilovky v první třetině gól ale nepřineslo.

 

Z přesilovky na konec nic nebylo.

Tampa ve druhé třetině lépe bránila a nepouštěla Rangers do tolika útočných akcí. Rangers měli problém vůbec vystřelit na branku.

V páté minutě se pak čtveřice hostí dostala do přečíslení proti dvěma domácím hráčům, Callahan pěkně našel Cernaka, který překonal Lundqvista a slavil první gól v NHL.

Pohlednou akci zakončenou gólem v Lundqvistově síti předvedla první řada Lightning v deváté minutě. Kucherov zavezl puk, předal Hedmanovi, ten hned poslal na Stamkose a kapitán hostí zavěsil přesně nad levou ruku Henrika Lundqvista.

V polovině zápasu se hosté provinili hrou v šesti hráčích. Rangers tak mohli zkorigovat nepěkné skóre v další přesilovce.

První přesilovková pětka kazila, co se dalo. Někteří diváci i trochu zabučeli. Až pár sekund před koncem přesilovky se podařilo Chytilovi alespoň na chvíli zavést puk do útočné třetiny, ale početní výhoda skončila, aniž se cokoliv událo.

Necelé čtyři minuty před koncem třetiny se na Rangers přeci jenom usmálo štěstí. Zibanejad zavezl puk a předal Zuccarellovi. Ten trochu přibrzdil a z kruhu pro vhazování vystřelil dostatečně prudce na to, aby Dominguovi propadl puk mezi rukou a tělem do branky.

Před koncem třetiny mohli Rangers snížit na jeden gól. Chytil skvěle našel najíždějícího Skjeiho, ale Domingue zasáhl přesně. Stejně neomylný byl gólman hostí proti pokusu Matse Zuccarella, který vybojoval puk na J. T. Miilerovi.

 

Mats Zuccarello v páté minutě závěrečné třetiny vybojoval přesilovku. 

Ani Lundqvist se nemohl dívat na hrozivou přesilovku a po dalším nedorozumění, po kterém se puk dostal až ke švédskému gólmanovi, Lundqvist rychle rozehrál na Zibanejada, který po zavezení za modrou našel křižně Hayese a ten rychlou střelou přesilovku využil.

Pro Lundqvista to byla třetí asistence v sezoně, celkově pak 26. čímž se stal nejlépe nahrávajícím gólmanem organizace Rangers. Na nejlepšího Toma Barrassa mu tak schází jen 22 přihrávek.

Rangers se mocně snažili o vyrovnání.

Šest minut před koncem ovšem ujel Callahan, Staal upadl, a hostující útočník se dostal do nájezdu. Sice roztáhl Lundqvista přes celé brankoviště, ale Callahanovu pokusu vystavil stopku levý beton domácího brankáře.

Následně se do šance na druhé straně dostával Zibanejad, McDonagh ho fauloval a Rangers se tak dostali do čtvrté přesilovky v zápase.

Rangers se dařilo držet pásmo. Zibanejad střílenou přihrávkou hledal Kreidera, tomu se těsně nepovedla teč. Statisticky Rangers nevystřelili na Domingua v přesilovce jediný pokus.

Necelé dvě a půl minuty před koncem zápasu byl Lundqvist povolán na střídačku. Tampa poweplay bránila velmi těsně a Rangers se nemohli dostat k pořádné střele.

Po minutě si vzal Quinn oddechový čas.

Kreidera zastavil pohotový Domingue s trochou štěstí. Tampě se podařilo vyhodit a Rangers se už nestihli do útočné třetiny vrátit.

Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 13:31:49