Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ZZ Top - Devils 4:3. Zibanejad s hattrickem

ZZ Top - Devils 4:3. Zibanejad s hattrickem

Rangers museli otáčet zápas proti Devils a povedlo se jim to náramně. Vše zařídila první řada. Zuccarello si připsal tři přihrávky a v posledních šesti zápasech nasbíral 12 bodů. Zibanejad do své bodové sbírky posledních zápasů přidal body čtyři. V dresu Rangers vstřelil svůj první hattrick (druhý v kariéře).
Zápasové statistiky

Přesně po minutě hry podrazil Coleman Zuccarella a Rangers se hned dostali do početní výhody. Dvě minuty uběhly aniž se Rangers dostali ke střele.

Po návratu z trestné lavice zůstal Coleman v útoku a nakonec si vynutil faul od Marca Staala. Záhy tak měli také domácí početní výhodu. Na rozdíl od Rangers ji dokázali využít. Zacha zadržel Pionka a Nico Hishier prostřelil Lundqvista.

Rangers se snažili odpovědět. Bohužel jim buď domácí byli schopni překazit finální nahrávku nebo sami hráči Rangers místo střely volili další kličku navíc a přišli o puk. Druhý případ byl nejviditelnější v desáté minutě a Namestnikov i Buchnevich si určitě na střídačce vyslechli svoje.

O minutu později pak byl vyloučen Smith za podražení Briana Boylea. Skoro celou první minutu dokázali Rangers držet puk v útočné třetině. Jakmile se domácí dostali do svého útočného pásma, musel Lundqvist skvěle zasáhnout proti střele Marcuse Joahnssona. Druhé oslabení ale Rangers sehráli výborně.

Rangers se nemohli dostat do hry také díky častým vylučováním. Třetí oslabení svému týmu připravil pět minut před koncem první třetiny Jesper Fast a nevydržel na trestné lavici do konce trestu. Po osmdesáti vteřinách početní výhody se nejrychleji před Lundqvistem zorientoval Marcul Johansson a dorazil do branky puk, který se po střele Boylea odrazil od tyčky.

Minutu před koncem se Rangers usadili v útočné třetině. Yakovlev ztratil nůž brusle. Skoro padesát vteřin Rangers tlačili, ale nedokázali se prosadit. 

Posledních devět vteřin třetiny ještě bylo hodně zajímavých. Hned po buly byl v čase 19:53 vyloučen Johansson za nedovolené bránění. Mika Zibanejad pak vyhrál buly proti Pavlu Zachovi na Kevina Hayese. Ten si poodjel a vypálil. Jeho střelu ze vzduchu lehce tečoval právě Zibanejad a změnil její trajektorii z dosahu Kinkaida. Dvě vteřiny před koncem třetiny tak Rangers snížili na 1-2.

 

Před koncem třetí minuty druhé třetiny pomohla Rangers tyčka.

První polovina druhé třetiny byla spíše ve znamení osobních soubojů než nějakých vyložených šancí. To se pokusil ukončit individuálním průnikem Kevin Hayes, kterému v poslední kličce na hranici brankoviště vypíchl puk domácí obránce Butcher.

V následném střídání se do dvou šancí dostal Filip Chytil. V první střílel Chytil těsně vedle branky. Ve druhé, kterou mu krásně připravil Strome, tečoval puk, který stihl Kinkaid zastavil levým betonem.

Aktivnější hra od Rangers pokračovala. Po Piokově střele zachránila Devils od vyrovnání tyčka. Hned na to Kinkaid skvěle zasáhl proti Kreiderovi.

Na druhé straně se Miles Wood natlačil před Smithe, který ho strčil. Wood ztratil rovnováhu, trefil Lundqvista a dostal dvě minuty. Objektivně řečeno, Wood neměl moc prostoru se střetu, po zásahu Smithe, vyhnout.

V přesilovce se ovšem Rangers nedařilo a nedokázali se usadit v útočné třetině.

V sedmnácté minutě se Smithe natlačil před hostující branku, Coleman ho zahákoval a poslal Rangers do další přesilovky. A Zibanejad udeřil znovu. Skvělou nahrávku mu předložil Zuccarello, v podstatě z levého bodu na vhazování na pravý. Tentokrát trvalo využití přesilovky čtrnáct vteřin.

Rangers byli před koncem třetiny lepším týmem, ale půl minuty před druhou sirénou je přibrzdilo vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě. Oslabení pokračovalo ve třetí třetině.

 

Na konci oslabení ohrozil domácí branku Zuccarello, Rangers se ubránili.

Po ubráněném oslabení byl na ledě chvíli klid. Až do páté minuty. To se u mantinelu vyhnul soupeři Mika Zibanejad, přihrál Zuccarellovi, který v levém kruhu pro vhazování z pohledu Kinkaida našel Kreidera a ten propasíroval puk mezi levačkou a tyčkou domácí branky.

Vedení Rangers mělo jepičí život. Do minuty vyrovnal na 3-3 Yakovlev. 

Sedm a půl minuty před koncem Zacha krosčekoval Namestnikova přímo před zraky hlavního sudího. Namestnikov po zákroky narazil docela nebezpečně do mantinelu. Sudí jen v klidu přihlížel.

Další krosček, hůl v obou rukách, zákrok přímo na ledviny, předvedl Wood proti Pionkovi. Rozhodčí se zřejmě usnesli, že takové zákroky jsou naprosto v pořádku.

Trest si připravili Rangers čtyři a půl minuty před koncem zápasu. Devils nebyli schopni najít protihru proti první lajně Rangers. Zuccarello opět ukázal neuvěřitelný přehled, našel Zibanejada a ten precizní bekhendovou kličkou završil hattrick. První v dresu Rangers, druhý v kariéře.

Domácí tým musel přidat. Necelých devadesát vteřin chybělo do konce zápasu a Kinkaid odjel na střídačku. 

Brian Boyle výborně tečoval puk přímo pod Lundqvista. Ten ale rychle natlačil brusle k sobě a na tyčku a zastavil domácí tlak. Umožnil tak Rangers vystřídat, protože bránící pětice byla po zakázaném uvolnění na ledě dlouho.

Závěrečný tlak Rangers ustáli a přidali krásnou výhru na ledě Devils.

Do 811. zápasu v dresu Rangers nastoupil Marca Staal, což ho řadí na 4. místo mezi obránci organizace.

Čtvrtým zákrokem večera se Henrik Lundqvist dostal na 22 204. zákrok kariéry v NHL a přeskočil Johna Vanbiesbroucka na osmém místě historického pořadí NHL.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 02:08:06