Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Do pauzy se třemi výhrami v řadě. Rangers přetlačili Bruins

Do pauzy se třemi výhrami v řadě. Rangers přetlačili Bruins

Lundqvist se výhrou mohl osamostatnit na šestém místě v počtu výher. Raska by výhra posunula na první místo v počtu výher v organizaci Bruins. Domácí gólman zápas nedochytal, když musel odstoupit na konci první třetiny po kolizi s Filipem Chytilem. Další (výstavní) gól přidal Filip Chytil, který se tak stal třetím teenagerem v historii Rangers, který vstřelil alespoň 10 branek. Další dva góly přidal Zibanejad a vystřelil Rangers (a Lundqvistovi) výhru. Poprvé po dvou měsících tak Rangers slaví potřetí za sebou.
Zápasové statistiky

Zápas ani pořádně nezačal a Rangers se ocitli v oslabení. Po minutě a třech vteřinách byl za držení vyloučen Jesper Fast. Namestnikov a Zibanejad se hned v oslabení dostali do úniku, ruský útočník trefil přímo lapačku domácího gólmana.

První početní nevýhodu se Rangers dařilo a ubránili se.

V páté minutě se Buchnevich dopustil na obranné modré hrubky, kterou naštěstí pokryly bloky jeho spoluhráčů.

Druhým vyloučeným hráčem byl opět Ranger. V sedmé minutě zasáhl vysokou holí Davida Krejčího Ryan Lindgren a dostal 2+2 minuty.

Na konci první dvouminutovky se do úniku a zakončení dostal Zibanejad, který trefil vnější tyčku. V půlce druhé dvouminutovky Howden obětavě zblokoval střelu a do úniku se dostal Zuccarello. Rask nakonec puk podržel. Rangers ve čtyřech minutách pustili Bruins k jedné střele, která přišla právě s vypršením Lindgrenova trestu, ale tu lapil švihem své lapačky Lundqvist.

Pět minut před koncem první třetiny se Rangers, v plném počtu hráčů, postarali o trochu vzruchu v útočné třetině, k výraznějšímu ohrožení Raska však nedošlo a na úvodní gól zápasu se tak stále čekalo.

Pak na sebe narazili top útoky obou týmů a lépe na tom byla domácí pětice. Také Lundqvist ovšem držel čisté konto svého týmu.

První gól nakonec padl ještě v první třetině. Howden přišel v rohu o puk, možná byl hákovaný, možná ne. Karlsson našel před brankou Heinena a ten překonal Lundqvista.

Odpověď přišla do minuty. A bylo to takové Déjà vu. Chytil sebral za svou brankou puk, po pravé straně se prohnal kolem Pastrňáka, natlačil se před Raska a zavěsil nad jeho levé rameno. Přesně jako do branky Chicaga. Chytila po vstřelení branky narval do vlastního gólmana mladý obránce McAvoy a Raska, který odjel otřesen do kabiny, nahradil Halák. Také Filip byl z kolize trochu otřesen, nicméně nebýt zásahu McAvoye, Chytil by se v pohodě Raskovi vyhnul.


Druhá třetina začala vyloučení Bergerona, který zasáhl Kreidera vysokou holí. Po třech oslabeních tak přišla první přesilovka. Ale ani Rangers se při výhodě jednoho hráče nedařilo. Do statistik si nepřipsali ani jednu střelu.

Po pěti minutách druhé třetiny se Rangers ujali vedení. Zibanejad byl vykázán z buly, na jeho místo šel Zuccarello a čistě vyhrál buly proti Bergeronovi, který je jedním z top hráčů v této disciplíně. Od modré nahazoval Skjei a Zibanejad tečoval puk tak, že na něj Halák nedosáhl.

Po obdržené brance Bruins přidali.

V polovině zápasu se dvakrát do šancí dostala první řada Bostonu. Marchanda, který si pěkně objel branku, stihl zastavit obranným zákrokem Shattenkirs. Další pokus zastavil Lundqvist.

Na druhé straně pak zatlačila řada s Buchnevichem a McLeodem. Také Halák předvedl dva výtečné zákroky a držel Boston ve ztrátě jedné branky.

Následovala další výborná střídání Rangers a Bruins chvílemi nevěděli, kam dřív.

Šest minut před koncem třetiny přesekl Grzelcyk hůl Nievesovi a poslal svůj tým do oslabení. Po patnáci vteřinách upadl Marchand a Shattenkirk dorovnal počet hráčů na ledě. Marchand padal výrazně dřív než došlo ke kontaktu.

Při hře ve čtyřech se nic nestalo, stejně jako v krátké přesilovce domácích.

Pastrňákovi trošku tekly nervy. Po lehkém nahození před branku a poté, co Halák skryl puk pod lapačku, píchnul hokejkou Stroma, který pouze hlídal, aby Halák nerozehrál, a ještě se divil. Asi by se divil víc, kdyby rozhodčí za takové zákroky opravdu vylučovali.

Minutu před koncem přihrál domácí obránce přímo na hůl Zuccarella, ten bohužel trefil připraveného Haláka.

V závěru domácí ještě zatlačili, ale Rangers nápor ustáli.


Ve třetí minutě závěrečné části se připomněl domácí kapitán Zdeno Chára se svou tvrdou střelou, nicméně těsně minul branku.

O chvíli později se domácí dočkali vyrovnání. Lundqvistovi se za brankou nepodařilo vyhodit puk, trefil přímo Pastrňáka, který našel před brankou Marchanda a ten vyrovnal.

Po buly mohl odpovědět Kreider, ale šance, do které ho pěkně uvolnil Zibanejad skončil na Halákových betonech.

V osmé minutě Chára baseballově zasáhl puk, který opustil hrací plochu a podobně opustil kluziště také Chára, který dostal dvě minuty za zdržování. A Zibanejad po minutě přesilovky prostřelil vše včetně Haláka. Tomu krásně zaclonil Kreider, který na poslední chvíli uhnul puku tak, aby se dostal do branky.

Za další dvě minuty Strome vystihl rozehrávku domácí obrany, nahrál Chytilovi, kterému střelu stihli domácí ještě zblokovat. K puku se dostal opět Strome, objel branku, ale Haláka nenachytal. Domácí brankář stihl k tyčce natlačit hokejku a pomohli mu i obránci.

Necelých pět minut před koncem Wagner loket do výše hlavy Jespera Fasta a knockoutoval ho. Rozhodčí nereagovali, tak Wagnera na led složil několika ranami Adam McQuaid. První skočil na Wagnera Strome, ale McQuaid si ho pak vzal do parády sám. Fast musel odejít na povinnou kontrolu otřesu mozku.

A protože Rangers vyprovokovali bitku, šli do oslabení. Domácí hodně tlačili, ale Lundqvist pochytal i tečované pokusy. Oslabení Rangers zvládli.

Minutu a půl před koncem odjel Halák na střídačku. Pětatřicet vteřin před koncem vyhodili Rangers na zakázané uvolnění. Bruins si vzali time out, takže si i Rangers mohli odpočinout. Rangers obětavě padali do střel a můžou si desetidenní pauzu užít s výhrou v zádech.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 05:51:55