Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ostuda pokračuje. Třetí vysokou porážku přichystala Arizona

Ostuda pokračuje. Třetí vysokou porážku přichystala Arizona

V Arizoně vyjely na led týmy, které poslední zápasy sdílí velmi podobné statistiky. Na ledě byl ovšem od úvodního buly vidět pouze jeden tým. Arizona Coyotes. Bez Kevina Hayese, s Filipem Chytilem na centru třetí řady, se střídajícím Henrikem Lundqvistem před koncem druhé třetiny Rangers nepředvedli téměř nic. Po jednačtyřiceti odehraných zápasech sezóny mají Rangers na kontě jednačtyřicet bodů, což v sezóně pro přestavbu nemusí být tak zlé. V posledních třech zápasech ovšem obrana povolila soupeřům 18 branek a útok zvládl pouze 3.
Zápasové statistiky

V úvod zápasu se Rangers nedařilo prostřeli dobře blokující hráče domácího týmu. Až po téměř čtyřech minutách se ke střele od mantinelu dostal Chris Kreider. Darcy Kuemper v domácí brance byl ale připraven.

Coyotes ohrozili tou dobou Lundqvista třikrát.

Rangers měli problém udržet puk na vlastních hokejkách.

V sedmé minutě byl navíc vyloučen Brendan Smith a Rangers se museli poprvé bránit. A netrvalo to ani minutu. Oliver Ekman-Larson tak trochu nahodil od modré a před Lundqvistem byl takový provoz, že puk doplachtil až do branky. Později se ukázalo, že Garland těsně před Lundqvistem puk tečoval.

Do osmé minuty čekali Rangers na druhou střelu. Bohužel z náznaku tlaku donutili soupeře k zakázanému uvolnění, a to bylo vše.

A tak padl gól na druhé straně. Zblokovaný puk našel nejrychleji Crouse a Mario Kempe pak ze skrumáže vstřelil druhý gól sezóny.

Na Lundqvista tou dobou šlo již deset střel a z nich další dvě klidně mohly skončit v síti.

Od svého vyloučení, v sedmé minutě, Smith nezasáhl do zbytku třetiny.

Smutný to byl pohled na předváděnou hru Rangers. Poměr střel 18-5 pro Coyotes hovoří asi za vše.


Do druhé třetiny se Smith opět vrátil do sestavy. Rangers nezbývalo než se pokusit o zvrat v zápase. Smith také vyslal prudkou střelu, která Kuemperovi sestřelila helmu z hlavy.

Ve čtvrté minutě zatlačila čtvrtá domácí řada Rangers do velké a dlouhé defenzívy. Pět střel vyslali během tlaku Coyotes na Lundqvista, žádná neprošla až do branky.

V sedmé minutě přišel na útočné modré o puk Filip Chytil, který se ho snažil zavést, a z protiútoku padl třetí gól. Cousinsova střela se otřela o Shattenkirka a následně o Garlanda a Lundqvist nestihl nijak zareagovat.

Pionk s Archibaldem následně předvedli lehký pěstní souboj, ze kterého byla pouze přesilovka domácích za Pionkův krosček.

Chris Kreider, který odseděl dvě minuty za Pionka, se po návratu z trestné lavice řítil sám na Kuempera, ale stopku jeho pokusu zasadil levý beton domácího brankáře. Po následném nahození se snažil ze vzduchu doklepnou puk do branky Chytil, ale minul.

Ještě v tom samém střídání se Kreider na trestnou lavici vrátil, protože dostal dvě minuty za vražení na hrazení.

Také druhé oslabení v krátkém sledu Rangers ustáli.

Pět minut před koncem třetiny nejprve sebral jeden z domácích útočníků Nievesovi hokejku, což u rozhodčích prošlo. Po následném návratu Coyotes do útočného pásma si Keller povodil McQuaida, objel branku a po ledě poslal svůj tým do čtyřgólového vedení.

O další minutu a půl to bylo o pět branek. Lundqvistovi vypadl puk z lapačky, Shattenkirk nebyl schopen odstavit Galchenuyka a ten celkem v pohodě dorazil puk do branky.

Po pátém gólu odjel Lundqvist do kabiny a na zbytek zápasu nastoupil do branky Geogiev.


Před Rangers byl nelehký úkol. Vstřelit alespoň gól a pokusit se vyhrát třetinu. Cokoliv jiného bylo, při pohledu na předchozí dva zápasy a dvě třetiny, totální nesmysl. Hned po deseti vteřinách závěrečné třetiny ale musel Georgiev zasahovat v dobré šanci domácích.

V páté minutě mohli Rangers skórovat. Vesey našel u druhé tyčky volného McLeoda, ten ale nebyl schopen puk nasměrovat na branku.

Do zápasu se vložily také komediální prvky. Ani Kuemperova nahrávka nepomohla Namestnikovovi vstřelit první gól Rangers. Buchnevich pak hitoval Howdena u mantinelu.

Šest minut před koncem dostali Rangers k dispozici přesilovku. Ta ovšem reflektovala všechny do té doby odehrané minuty.

A pak byl konec a Rick Tocchet mohl slavit své sté vítězství coby hlavní kouč týmu NHL.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 09:19:48