Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Další prosincová ztráta po prodloužení. Chybělo i trochu štěstí

Další prosincová ztráta po prodloužení. Chybělo i trochu štěstí

Po vánoční pauze se opět rozjela NHL a k poslednímu zápasu roku 2018 Rangers před vlastním publikem zavítal Columbus, který bojuje s Washingtonem o čelo Metropolitní divize. Zápas začal velmi nepřesně (jak to po pauzách bývá). Od druhé třetiny nehráli Rangers o tolik hůře, ale ve třetí třetině jim nebyla štěstěna nakloněna. Gól na 4-2 nebyl (oprávněně) pro ofsajd uznán, vyrovnání padlo po diskutabilně vhozeném buly. Nic to nemění na tom, že pošesté z posledních devíti zápasů museli Rangers do prodloužení a popáté, z oněch šesti pokusů, padli.
Zápasové statistiky

Úvodní dvě střídání proběhla po dohledem Blue Jackets, kteří se usadili před Henrikem Lundqvistem. Až Kreider a Zuccarello dokázali puk dostat do útočné třetiny Rangers.

První větší ohrožení branky přišlo ve čtvrté minutě, když hosté rozezvučeli tyčku domácí branky. Lundqvist stačil lehce zasáhnout střelu z hole Atkinsona, a tak se skóre zápasu zatím neměnilo.

Kevin Hayes na druhé straně jako první výrazněji ohrozil Korpisala v hostující brance, ale gólman hostí si s jeho střelou poradil.

Zápas začal ve vysokém tempu a dle předpokladů (postavení v tabulce) se do více šancí dostávali hosté.

A také se dostali do vedení. Začalo to chybou Hayese - ve střední třetině ztratil puk. Atkinson svou střelu sice poslal do zadního mantinelu, ale hosté se dostali zpět k puku. Jenner si nabruslil od mantinelu mezi kruhy, našel Bjorkstranda a ten našel skulinku mezi betony Henrika Lundqvista.

Šest minut před koncem třetiny Rangers vyrovnali. Ztrátu puku ve střední třetině potrestali přihrávající Hayes a zakončující Vesey. Puk vybojoval Namestnikov, Hayes ho zavezl do třetiny, počkal si na padajícího obránce a předložil Veseymu puk na zlatém podnosu. Korpisalo neměl nárok.

Po dvou minutách se opět měnilo skóre a opět šel do vedení Columbus. Střelu Savarda od modré si Lundqvist za rámeček rozhodně nedá.

První třetina přinesla ještě několik nepřesností, ale žádnou další branku.


Prvním vyloučeným hráčem zápasu byl Harrington, který zezadu narazil na mantinel Buchneviche. A přesilovka trvala sedm vteřin. Po vyhraném buly nahazoval na teč Zuccarello a Kreider lehce tečoval. Rangers tak ve druhé minutě druhé třetiny srovnali na 2-2.

Do velké šance se ve čtvrté minutě dostal Duclair, který naskočil ze střídačky a byl zcela nepokrytý. Lundqvist zasáhl vyrážečkou zcela přesně.

Rangers hráli ve druhé třetině lépe a vytvářeli si také šance. Kevin Hayes trefil brusli bránícího hráče, když Korpisalo byl již bezmocně mimo pozici, kde by mohl zabránit gólu ve své brance.

První řada Zibanejada s Chytilem a Namestnikovem také dokázala zatlačit Columbus do jejich obranné třetiny. Zibanejadovu nahrávku na Chytila bohužel v poslední chvíli zblokoval Jones, jinak by český útočník zřejmě střílel do prázdné branky.

V osmnácté minutě jako blesk z čistého nebe prosvištěla vzduchem lapačka Henrika Lundqvista a lapila dobrou střelu Jennera.

Blue Jackets sice před koncem třetiny skórovali, ale gól rukou nemohl platit. Lundqvist ještě vytáhl další zákrok lapačkou a druhá třetina tak mohla skončit.


Závěrečná třetina začala opět řadou nepřesností na obou stranách. V páté minutě byl vyloučen Brendan Smith a Rangers se poprvé v zápase bránili v oslabení.

Rangers se ubránili a dokonce se dostali k ohrožení hostující branky.

Po zvládnutém oslabení se Rangers opticky více prosazovali, ale do nějakých nebezpečných zakončení se ani jeden tým nedokázal pořádně prosadit.

Až osm minut před koncem. Brady Skjei se vydal do útočné třetiny. Vyjel zpoza vlastní brány, objel jednoho hráče, za útočnou modrou si najel mezi zbývající čtyři, přenechal puk Kreiderovi, který švihem umístil puk přesně k tyčce. Druhou asistenci u gólu si připsal Henrik Lundqvist.

Čtyři a půl minuty před koncem se po krásné přihrávce od Namestnikova prosadil Strome. Bohužel Strome se zvednutím zadní nohy z ledu dostal do ofsajdu, Namestnikov přechod přes modrou také drobně pozdržel a Tortorellův challenge tak vrátil stav zápasu na 3-2.

Blue Jackets začínal tlačit čas a stále více se tlačili do útoku. Dvě minuty před koncem bylo bohužel srovnáno. Prohrané buly (navíc puk z rukou sudího trefil hokejku hráče Columbusu a nedopadl ani na led), okamžitá střela Werenskiho a nešťastná teč Marca Staala znamenala srovnání na 3-3.

Nakonec z toho byl pro Rangers další prosincový zápas, kterému nestačilo řádných 60 minut.


Dubois přebruslil Hayese a rozhodl po jednatřiceti vteřinách prodloužení.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 04:06:12