Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zápas gólmanů rozhodly nájezdy. Výhru slaví Rangers

Zápas gólmanů rozhodly nájezdy. Výhru slaví Rangers

Jak bylo dopředu avizováno, Filip Chytil se přesunul na křídlo druhého útoku ke Kevinu Hayesovi a Matsu Zuccarellovi. Pavel Buchnevich, Adam McQuaid a Tony DeAngelo byli zdravými náhradníky. U Buchneviche může jít o více než jednozápasovou pauzu, to ale ukáže čas. Do branky se opět postavil Lundqvist, přestože se očekával start Georgieva a Lundqvista pak zítra ve Washingtonu. Poprvé v sezoně dospěl zápas Rangers do nájezdů, které rozhodl Kevin Shattenkirk, který asistoval u obou branek v základní hrací době.
Zápasové statistiky

Utkání začalo pěkně zostra. U domácí branky se po puku marně natahoval Alexander Kerfoot, u Varlamova si pak několik šancí připravila druhá řada.

V úvodní desetiminutovce byli Rangers aktivnější a výrazně Colorado přehrávali. Z aktivity také vyplynula první přesilovka po faulu na Lettieriho.

Avalanche mají aktuálně druhou nejlepší hru v oslabení, když ubránili 22 z 23 oslabení. Rangers ovšem dlouho ostřelovali Varlamova, který nakonec přeci jen kapituloval. Od modré střílel Shattenkirk a puk se odrazil o Kreidera, který clonil před brankou.

Také hosté si v první třetině zahráli přesilovku. Fast se při snaze nadzvednout hokejku protihráči dopustil hákování a dostal menší trest. Při Lundqvistovi stálo trochu štěstí, ale Rangers oslabení ustáli.

Rangers nutili hosty k chybám. Do velkých šancí se dostali Fast, Hayes nebo Chytil.

Dvacet vteřin před koncem třetiny byl vyloučen hostující Calvert, ale druhou přesilovku Rangers nevyužili.

Také druhá třetina začala ve vysokém tempu. Colorado do ní nastoupilo sebevědoměji a několikrát donutilo Lundqvista k důležitým zákrokům.

V šesté minutě vyslal Howden Veseyho do samostatného nájezdu. Rychlé kličky však Varlamova nerozhodily a puk se z Veseyho hole zastavil u betonu hostujícího gólmana.

Na přesilovky bylo vyrovnáno v osmé minutě po vyloučení Kevina Hayese a po střele Barrieho bylo vyrovnáno i skóre. Střelu od modré Lundqvist přes Landeskoga neviděl, a navíc byla tečovaná Jostem a právě také Landeskogem.

Rangers si vedení vzali zpět po necelých třech minutách. Kevin Hayes ranou bez přípravy trefil naprosto skvěle pravý horní růžek.

Další přesilovku dostali Rangers k dispozici ve třinácté minutě, kdy Gabriel Landeskog musel na trestnou lavici na 2+2 minuty za vysokou hůl v obličeji Codyho McLeoda.

Varlamov se v hostující bráně překonával a držel šance svého týmu. Vychytal například Spoonera, tečujícího Kreidera. Přihrávky domácím hráčům šly. Hosté dobře bránili a nepouštěli Rangers moc do střeleckých pokusů. Po čtyřech minutách se tak kapitán hostí mohl vrátit na led.

Colorado nakonec vyrovnalo 12 vteřin před druhou sirénou. Lundqvist nejprve předvedl dvojici skvělých zákroků, po kterých domácí vyhodili na zakázané uvolnění. Po následném buly přišla střela od modré, kterou tečovali jak Landeskog, tak i MacKinnon a na tuto šanci byl Lundqvist již krátký.

V páté minutě závěrečné třetiny byl vyloučen Filip Chytil za hákování. Po minutě se síly vyrovnali po vyloučení Rantanena za držení Marca Staala. V minutové přesilovce Rangers gól nedali.

Třetí třetina se hrála vyrovnaně, bez velkých šancí.

S postupem zápasu Rangers začali upouštět od plánu střílet a začali si ve střeleckých pozicích nahrávat, což za vyrovnaného stavu určitě nebyl krok správným směrem.

Minutu před koncem zachraňoval Varlamov po teči Jespera Fasta a zápas se dostal do prodloužení.

V úvodu prodloužení poslal Zibanejad do úniku Skjeiho, kterého fauloval MacKinnon a Rangers po timeoutu rozehráli přesilovku čtyř proti třem.

Z přesilovky byly dvě nebezpečné střely a také dva výborné zákroky Varlamova. Rozhodnutí nepadlo.

Sto sekund před koncem se Vesemu svezl puk a nedokázal ho tak protlačit do branky.

Na druhé straně pak hosté dvakrát trefili tyčku.

O výhře Rangers rozhodli v nájezdech Zuccarello, Shattenkirk a dvěma zákroky Lundqvist.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 16:03:02