Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers proti téměř kompletním Islanders neuspěli

Rangers proti téměř kompletním Islanders neuspěli

S mladíky Filipem Chytilem, Liborem Hájkem nebo Liasem Andressonem bojujícími o místo v týmu, nebo také s uzdraveným Kevinem Shattenkirkem, nově podepsaným Adamem McQuaidem a poprvé s Matsem Zuccarellem nastoupili Rangers v Bridgeportu v Connecticutu do třetího přípravného zápasu. Soupeřem byl téměř kompletní tým Islanders. V první třetině byli Ranges lepším týmem, pak se ale karta obrátila. Hodně byla vidět dvojice českých hráčů a jejich výkon několikrát ocenil třeba Joe Micheletti.
Zápasové statistiky
První střídání Chytilova útoku, s Namestnikovem a Veseym, přineslo hned první ohrožení domácí branky.

Ve čtvrté minutě se poprvé ukázal Georgiev a lapačkou zastavil útok Islanders. Na druhé straně pak Chytil vybojoval puk za brankou, nahrávkou přes šířku hřiště našel českého obránce a Hájek vystrašil domácího brankáře z ostrého úhlu. Gól v první pětiminutovce nepadl.

Časomíra ukrojila něco přes sedm minut a Rangers se v poskytnuté výhodě ujali vedení. Holland dobře podržel puk, neunáhlil se. Nahrál na modrou Shattenkirkovi, jeho střelu zblokovala domácí obrana. K puku se dostal opět Holland a přes hráče trefil levý horní růžek.

O minutu později nebezpečně tečoval Eberle, branku ale netrefil.

Ani ne v půlce třetiny se do sebe pustili McLeod a Mayfield, za což byli odměněni pětiminutovými tresty.

V jedenácté minutě našel Zuccarello Adderssona, který trefil rameno Greisse.

Necelých sedm minut před koncem třetiny hráli Rangers poprvé oslabení. Domácí zatlačili téměř na celé dvě minuty, ale připsali si jen dvě střely. Naopak na konci oslabení ujel do útoku Chytil a kdyby za sebou neměl dvě minuty bránění, určitě by se natlačil přes bránícího hráče a zakončil důrazněji.

Osmnáctá minuta znamenala vyrovnání. Po vyhraném buly se z mezikruží trefil Beauvillier. Jeho střela změnila směr o jednoho z bránících hráčů Rangers.

Před koncem třetiny byl ještě vyloučen Lettieri za pozdní hit.

Islanders přesilovku nakonec využili na začátku druhé třetiny. Rozhozenou obranu prostřelil Bailey.

V páté minutě druhé třetiny vybojoval přesilovku pro Rangers Holland. Přesilovka to ovšem byla z těch slabších.

První polovina prostřední části vynikala spíše nepřesnostmi a rozkouskovanou hrou.

Tu druhou začali Rangers ve čtyřech a opět kapitulovali. Islanders předvedli tři rychlé přihrávky a střelu, kterou Georgiev ještě vyrazil. K odraženému puku se ovšem nedostal nikdo z bránících Rangers a Lee střílel do prázdné brány.

Rangers pak vystřídali gólmany a do druhé půlky zápasu nastoupil Tokarski.

Čtrnáctá minuta přinesla další bojovou rozmíšku. Clutterbuck trochu pozdě hitoval Hollanda a na to po svém zareagovali McLeod, Crawley i samotný Holland. Po sečtení trestů z toho byla přesilovka pro Islanders, protože Crawley dostal trest navíc za vyprovokování bitky.

Oslabení Rangers zvládli.

Minutu a půl před druhou sirénou si pěkně s pukem na holi pohrál Beauvillier a prostřelil Tokarskiho střelou přes clonícího Shattenkirka.

Půl minuta před koncem poslala Rangers do početní výhody a sedm desetin před koncem třetiny Ryan Spooner po nádherné přihrávce Matse Zuccarella snížil na 2-4.

Ve druhé minutě závěrečné části pěkně uvolnil Chytil Namestnikova, který gólmana nepřekonal.

Barzal byl následně vyloučen a v přesilovce Zuccarellova přihrávka přeskočila na modré hůl jednoho z obránců Rangers a Tokarski tak čelil samostatnému úniku a poradil si s ním skvěle.

Nepřesné nahrávky v útočné třetině pokračovaly a přesilovka utekla jako voda.

Filip Chytil se pak prodral mezi trojici hráčů, ale stejně jako o chvíli později si s jeho střelami Greisse poradil. Chytil také připravil dobrou pozici pro Veseyho, ale ani on třetí gól Rangers nepřidal. Výborné střídání trojice Chytil, Zuccarello a Vesey.

V osmé minutě si Pulock stahovačkou poradil s obranou Rangers a rychle švihem vystřelil do levého horního růžku Tokarskiho branky. Po nevyužitých šancích Rangers tak Islanders odskočili na tři góly.

Schneider pak v následné akci zřejmě překonal Greisse, ale puk zmizel z dohledu sudích a gól nebyl uznán (v přípravě, a zvláště v té na kluzištích mimo stadiony NHL, není videorozhodčí ani trenérská challenge).

V závěrečné třetině dostával Chytil dost prostoru na ledě, hrál na křídle Howdenova útoku, a v jedenácté minutě se opět dostával do šance, kterou mu skvělým zákrokem holí překazil domácí brankář.

Komplikovaná hra, přestože zazvonila tyčka domácí branky, v další přesilovce Rangers ukrojila ze zápasu dvě minuty a do konce tak chybělo jen pět minut.

V závěrečných minutách se ještě Rangers snažili o korekci výsledku, ale z Connecticutu si odváží porážku 2-5.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 14:13:38