Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Z Floridy se vrací Rangers s bodem. Padli po nájezdech

Z Floridy se vrací Rangers s bodem. Padli po nájezdech

Panthers se na domácím hřišti daří - vyhráli sedm posledních zápasů ve své aréně. Hlavní postavou posledních zápasů je gólman Roberto Luongo, který se vrátil po zranění. Nejinak tomu bylo i dnes. Přestože Rangers byli opticky lepší, v cestě jim stál právě Luongo. Efektivnější pak byli domácí. Rangers stáhli jak dvougólové manko, tak stihli vyrovnat na 3-3. V nájezdech uspěl jen Zuccarello a to proti domácím šikovným hráčům nestačilo. Lundqvist nastoupil do svého 800. zápasu. Ryan Spooner přidal další dvě asistence. Za Rangers odehrál 7 zápasů a hned v 5 posbíral minimálně bod.
Zápasové statistiky
Fanoušci Rangers, kterých bylo v BB&T Center tradičně hodně, viděli aktivní vstup svého týmu do zápasu.

Již ve čtvrté minutě se do sebe pustili McLeod a Haley. Pro Haleyho to byla bitka s pořadovým číslem 20. Oba si tak šli na pět minut odpočinout na trestnou lavici.

V polovině třetiny vedli Rangers na střely 7-2.

Ve dvanácté minutě se Panthers dostali hned ke čtveřici střel. Lundqvist zastavil Huberdaua a dvakrát Vatrana. Další střelu z hole Jonathana Huberdaua pak zastavila tyčka.

První početní výhodu v zápase měli Rangers. Weegar byl vyloučen za zásah vysokou holí do hlavy Namestnikova. V první minutě si Rangers vypracovali několik slušných příležitostí, v té druhé chyběla střelba. Celkově tomu chyběl nejen gól, ale také hráč před soupeřovou brankou a Florida se tak ubránila.

Dvě minuty před koncem třetiny šli Rangers naopak do oslabení. Rob O’Gara byl vyloučen za nedovolené bránění. V oslabení se do zakončení probojoval Kevin Hayes, ale jeho střela nakonec neměla potřebnou razanci a žabka výborného Luonga nepřekvapila.

Těsně před koncem přesilovky, a tím i třetiny, se Panthers dostali do vedení. Trocheckovu střelu před Lundqvistem zaclonil Barkov. Lundqvista sice puk trefil, ale propadl mu mezi betony a před brankovou čárou ho nejrychleji našel Huberdeau a otevřel skóre zápasu.

Hned z kraje druhé třetiny měli Rangers velkou šanci na srovnání. Kreider vybojoval puk, Hayes obrel branku a nahrál na modrou Pionkovi. Jeho střelu tečoval Staal, ale Luongo byl na místě.

Ve čtvrté minutě před Lundqvistem skvěle zasáhl Zibanejad, který Dadonovi znemožnil střílet. Dadonov byl zcela sám před brankou.

Luongo byl v bráně neomylný také o minutu později, kdy zastavil u tyčky Jimmy Veseyho.

Osmá minuty znamenala druhou změnu ve skóre. A opět se prosadili domácí Panthers. Gólu předcházel dobrý pohyb Floridy nejen v útočné třetině, ale také rychlý návrat do útočného pásma poté, co se Rangers pokusili puk vyhodit.

O další minutu později musel Lundqvist zasahovat proti MacKenziemu, který se po dlouhém pasu dostal za obranu Rangers.

Rangers se také dostali do tlaku a vyplynulo z toho snížení. Ve třinácté minutě ke střele napřáhl Neal Pionk a v klubku clonících hráčů zasáhl ze vzduchu Mats Zuccarello, jehož teč usměrnila puk mimo dosah Roberta Luonga. Platnost gólu potvrdilo i následné prozkoumání videa.

Tři a půl minuty před koncem třetiny byl vyloučen Paul Carey poté, co se po buly u mantinelu opřel do Haleyho. Nedovolené bránění.

Po půlminutě oslabení Lundqvist vysekl semafor proti střele Jonathana Huberdeaua, po další půlminutě zajel za obranu Rangers, po dlouhém pasu, znovu Huberdeau a znovu proti Lundqvistovi neuspěl. Toto oslabení Rangers zvládli až do konce.

Zhruba minutu před koncem třetiny zazvonila podruhé tyčka Lundqvistovy branky.

Sedmnáct vteřin třetí třetiny a bylo srovnáno. Fast zavezl puk a za modrou ho přenechal Zibanejadovi, který bekhendem zavěsil pod víko a trochu překvapil Luonga.

Jenže z vyrovnání se Rangers neradovali ani minutu. Lundqvistem vyražený puk dopravil do branky McGinn.

Zhruba v páté minutě Ranges přidali jak na rychlosti, tak na tvrdosti. Odměnou bylo vyrovnání na 3-3. Po chytrém přiťuknutí ve vlastním oranném pásmu od Spoonera zavezl puk do útočné třetiny Gilmour, za modrou ho přenechal Hayesovi, který si najel na střed a zacílil naprosto přesně.

Hra měla slušné tempo, šance měly oba týmy a velmi rychle se přiblížil konec řádné hrací doby.

V poslední minutě se ještě zapotil každý z gólmanů, a zápas nakonec dospěl do prodloužení, které o vítězi nerozhodlo.

V nájezdech sice uspěl Mats Zuccarello, ale na straně Panthers Barkov a Trocheck a Rangers se tak musí spokojit s bodem.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 00:51:04