Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Granlund a Eric Staal zařídili výhru Wild v MSG

Granlund a Eric Staal zařídili výhru Wild v MSG

S Vinni Lettierim a Chrisem Kreiderem v sestavě a trochu překvapivě s Alexandarem Georigevem, prvním Rusem v bráně Rangers a jediným v Bulharsku narozeným hráčem hrajícím NHL, v bráně nastoupili Rangers proti Wild. Stejně jako v Montrealu, tak ani dnes v MSG pak nehrál Rick Nash. Oba týmy včera hrály, Rangers museli více cestovat.
Zápas začal velmi aktivně. V prvních sedmi minutách se minimálně přerušovalo. Ve svých úvodních střídáních byl hodně vidět Chris Kreider. Těsně před první reklamní pauzou si do dobré pozice najel z druhé vlny Mats Zuccarello, ale střílel těsně vedle brány.

Ve třinácté minutě se proháčkoval Eric Staal obranou Rangers až před Georgieva, ten ale levým betonem útočníka Wild zastavil a vysloužil si první aplaus MSG. Další zákrok, střela z větší dálky, ne sebe nenechal dlouho čekat.

První gól vstřelila Minnesota čtyři minuty před koncem třetiny. DeAngelo při rozehrávce za vlastní brankou trefil Erica Staala, puk se od něj odrazil před branku, kde byl Granlund a ten z těsné blízkosti výtečně zvednul puk přímo pod víko. Georgiev neměl šanci.

Za další tři minuty to bylo 0-2. Stejná lajna ze strany hostí. Rychlá akce, bekhendová narážečka, Pionk neuhlídal Granlunda a ten se tak prosadil podruhé.

Druhá třetina začala tak, jako ta první skončila. Dvě velké šance Minnesoty v úvodní minutě. Proti Granlundově hattricku byl však Georgiev.

Ve třetí minutě Rangers snížili. V rychlé protiakci si přes šířku kluziště vyměnili puk Miller s Fastem a druhý jmenovaný z první zakončil přesně mezi tyčku a pravý beton Dubnyka.

Uběhly dvě minuty a hosté rozezvučeli tyčku domácí branky.

V polovině zápasu byl blízko vyrovnání Pavel Buchnevich. Jeho první střelu Dubnyk vyrazil a stejně si poradil i s dorážkou.

Na druhé straně pak Georgiev zastavil dotírajícího Zuckera.

Prvním vyloučeným hráčem byl O’Gara. Necelou minutu před koncem třetiny se snažil zastavit hostujícího hráče, který jak ucítil hokejku na těle, sevřel ji mezi rukou a tělem a vymodlil si tak vyloučení domácího obránce.

Přesilovku hosté využili ve třetí třetině. Sutterovo nahození od modré tečoval Eric Staal.

Početní výhodu dostali Rangers po pěti minutách závěrečné části. Spurgeon vyhodil mimo hrací plochu a dostal dvě minuty za zdržování. Rangers se podařilo 4x vystřelit. Blízko gólu byl před brankou tečující Kreider, ale snížení se domácí nedočkali.

V deváté minutě završil Granlund hattrick. Otázkou je, zda mu zůstane i druhý gól, který podle zpomalených záběrů tečoval Eric Staal. Každopádně Rangers propadli v útočném pásmu a v akci dvou na jednoho Gilmoure hlídal možný pas a Granlundovi nezbylo než vystřelit a trefil přesně nad lapačku. Čtvrtý bod Granlunda v zápase.

O výsledku bylo v zásadě rozhodnuto. Hosté se i nadále dostávali k zakončení a zaměstnávali Georgieva. Chris Kreider se pokusil protáhnout před Dubnyka, ale střelu mu nakonec překazil jeden z obránců.

Na Georgieva pak střílel Granlund, kterému podle očekávání „sebrali“ druhý gól a snažil se tak docílit hattricku. Domácí gólman byl však vyrážečkou proti.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 16:08:50