Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers vyhrabali dva body z arizonské pouště až v nájezdech

Rangers vyhrabali dva body z arizonské pouště až v nájezdech

Arizona Coyotes jsou mladý tým, který momentálně vlaje na chvostu ligy. Nedávno však porazili třeba Capitals. A Rangers se rádi trápí s týmy, se kterými se čeká "povinné" vítězství. Své fanoušky pak Rangers v poslední době napínají maximální možnou délku zápasů. Šest z poslední devíti zápasů muselo minimálně do prodloužení. Čtyřikrát se pak jely samostatné nájezdy. To samé dnes. Arizoně patřila první třetina, po které vedli naštěstí jen 1-0. Skvělou akcí vyrovnal Jimmy Vesey. Lundqvist chytal opět skvěle, chytil také všechny tři nájezdy, zatímco Zibanejad Raantu prostřelil. Mimo zůstal, z důvodu nemoci, Mats Zuccarello. Dvouzápasový pouštní trip uzavřou Rangers zítra v Las Vegas a následovat bude týdenní pauza.
Zápasové statistiky
Ekman-Larsson se hned po buly dostal do šance a jen těsně minul. V dalším střídání našel od pravého mantinelu Stepan na druhé straně Riedera a Lundqvist musel v přesunu od tyčky k tyčce zasahovat.

Ve čtvrté minutě se po rychlé akci přes střední pásmo dostal za obranu Kevin Hayes, ale v poslední chvíli ztratil kontrolu nad pukem. Také v další akci si Raanta připsal zákroky.

Ztrátu puku v sedmé minutě vedla k několika šancím domácích. Lundqvist od začátku utkání předváděl skvělé zákroky.

Krátce po půlce první třetiny rozehráli domácí první přesilovku. Duclair postrčil Shattenkirka směrem k brance, ten ji vychýlil a šel na dvě minuty. Nicméně hned po buly se Duclair k dorážce a otevřel skóre.

Po gólu se dlouhé minuty hrálo bez přerušení, a také bez jakéhokoliv ohrožení branky Arizony.

Úvod prostřední části byl pro Rangers výrazně lepší. Především čtvrtá lajna si připravila dvě velké příležitosti. Vždy ale chybělo pár centimetrů na finální usměrnění puku za Raantova záda. A když už se Kevin Hayes dostal k teči přímo před domácí brankou, byl bývalý spoluhráč Henrika Lundqvista připravený zasáhnout.

Po pěti minutách bylo srovnáno. Jimmy Vesey obral u pravého mantinelu Ekman-Larssona, prokličkoval se před Raantu a zavěsil nad jeho rameno. Krásný gól bez asistence.

Halou se pak začalo rozléhat, zřejmě od fandů, kteří vyměnili promrzlé východní pobřeží s příjemnými pouštními teplotami, „Let’s go Rangers!“, které doprovázelo bučení několika domácích fanoušků.

V jedenácté minutě Lundqvist chytal i bez hole, ale s pomocí hráčů v poli se podařilo rodící se nebezpeční od branky dostat pryč.

Před koncem třetiny Rangers opět přitlačili. Staal se dostal do výtečné šance, ale bohužel nebyl schopen vystřelit z první a jeho střelu zápěstím Raanta ramenem vyrazil. Nieves pak trefil tyčku.

Neskutečné se stalo minutu před koncem. Byl totiž vyloučen domácí hráč. Proč neskutečné? Protože například krosček na ledviny Ricka Nashe, který musel vidět i divák pod střechou, rozhodčí posoudil a Nashovi vysvětlil jako čistý hit.

Minutu výhody ve druhé třetiny Rangers nevyužili a třetí třetinu začali tak, jakoby ani přesilovku nehráli. Podtrhli to naprosto hrůzným střídáním a byli rádi, že se Arizona v oslabení neprosadila.

V páté minutě se skvělou fintou blýskl Desharnais, ale jeho drzý pokus zastavilo břevno poté, co si Connauton málem puk hodil rukavicí do branky.

Tato akce otevřela hru na obě strany a následně si jak Lundqvist, tak i Raanta připsali dobré a důležité zákroky.

Až do patnácté minuty pak byli nebezpečnější domácí. Právě pět minut před koncem se do dvou příležitostí dostal Lettieri. V prvním případě netrefil z ostrého úhlu bránu, a ve druhém pak skvěle zasáhl rychlým přesunem Raanta.

V posledních minutách se Rangers spíše bránili a dotáhli zápas do prodloužení.

V prodloužení dlouho nepůjčili Coyotes puk hráčům Rangers. Až po třech minutách se Vesey dostal k zakončení, ale minul.

Minutu a půl před koncem byl vyloučen Skjei za sekání.

Zápas se nakonec rozhodl v nájezdech. Zibanejad zavěsil do levého růžku. Buchnevich neproměnil. Ve třetí sérii proti Lundqvistovi jel Stepan a švédský gólman golfák chytil.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 00:21:01