Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Winter Classic 2018 rozhodl v prodloužení J. T. Miller

Winter Classic 2018 rozhodl v prodloužení J. T. Miller

Za hudby Ace Frehleyho nastoupily oba týmy na led s dvacetiminutovým zpožděním. Teplota byla hluboce pod bodem mrazu, ale svítilo ostré slunce a foukal poměrně silný vítr. Během nástupu Rangers si kytarista skupiny KISS oblékl dres Blueshirts. V sestavě Rangers se překvapivě objevil také Jesper Fast. Chris Kreider měl být také s týmem. Rangers se poměrně lehce dostali do dvougólového vedení, které ovšem ztratili a zápas rozhodlo až prodloužení. Hrdinou ne Nový rok je J. T. Miller.
Zápasové statistiky
Velmi rychle dostali Rangers první početní výhodu. Mika Zibanejad byl při pokusu o obejití protihráče udeřen do obličeje a Rangers tak mohli od začátku nastolit řád zápasu.

Rangers vystřelili dvakrát a Nash měl také skvělou příležitost, ale Lehner se výborně a rychle přesunul od tyčky k tyčce a Nashe vychytal.

Přesilovku Rangers nevyužili, Sabres se poté také dostali ke střele.

Na první gól se čekalo jen do konce čtvrté minuty. Holden udržel puk na mantinelu, Nieves posunul na uzdraveného Jespera Fasta a ten uviděl skvěle postaveného Paula Careyho. Jeho střela z mezikruží propadla mezi rukou a betonem gólmana Sabres.

Za další čtyři minuty to bylo 2-0. J. T. Miller zavezl puk po levé straně. Akce nevypadala nijak nebezpečně, zvlášť poté, co Kevin Hayes po piruetce skončil až za brankou. Nicméně se Hayesovi povedlo puk procpat mezi tyčkou a Lehnerem do brankoviště, odkud do dorazil Michael Grabner.

O minutu později bylo Buffalo blízko snížení. Lundqvistovi, který mohl trochu mrznout, pomohla tyčka.

Sedm minut před koncem třetiny Sabres opět zatlačili a několikrát se dostali k ohrožení branky Rangers. Jak Lundqvist, tak obrana zatím pracovali stoprocentně.

Brendan Smith byl prvním vyloučeným hráčem Rangers. Ve čtrnácté minutě podrazil hráče Sabres a Rangers se museli bránit v oslabení.

Buffalo hrálo přesilovku velmi dobře. Skvěle ale také chytal Lundqvist, který si připsal minimálně tři velmi kvalitní zákroky.

Těsně před koncem přesilovky dostal Kane hokejkou přímo do nosu. Zákrok Zibanejada, kterému ale Kane také sám pomohl sekyrou přes Zibanejadovy ruce, nebyl potrestán.

Již při plném počtu hráčů na ledě prověřil zmrzlého Lehnera Jimmy Vesey. „Domácí“ brankář chytil střelu do lapačky.

Dvě a půl minuty před pauzou hákoval Hayes a Rangers se opět bránili. Buffalu přesilovky svědčily, naštěstí v nich nedokázali skórovat.

Nick Holden víceméně vystřídal na trestné lavici Kevina Hayese a Sabres si tak do druhé třetiny přenesly téměř devadesát vteřin další početní výhody.

Po půlminutě druhé třetiny se v oslabení do úniku dostal Grabner, ale neuspěl. Buffalo přesilovku nakonec přeci využilo. Reinhart se natlačil před branku, možná kolikoval i s Lundqvistem, ale dokázal za ležícího Lundqvista dostat. Trenéři se proti gólu neodvolali.

Paul Carey vybojoval ve třetí minutě další přesilovku pro Rangers. V té se Rangers dostali k jediné střele.

Buffalo hru vyrovnalo.

V deváté minutě šli Rangers opět do čtyřech, protože byla potrestána lavička za mnoho hráčů na ledě. A to přes to, že se nikdo z hráčů Rangers během střídání vůbec nezapojil do hry.

Přesilovky Sabres byly opravdu nebezpečné. Lundqvista opět zachránila tyčka.

Na druhé straně se pokoušel došťouchat puk do branky Vesey, ale krosčekem ho odstavil Girgensons. Když pak Vesey strčil do Eichela, Gingersons se do Veseyho okamžitě pustil. Nicméně se nevylučovalo.

Dalším vyloučeným hráčem byl Ryan McDonagh. Šest minut před koncem druhé třetiny se museli Rangers opět bránit a ubránili.

Trocha útočné akce ze strany Rangers se odehrála tři minuty před druhou přestávkou. Nejprve zazlobilo duo Desharnais – Buchnevich a poté čtvrtá řada. Nievesovu střelu ale zblokoval Reinhart a v další šanci Grabnera vychytal Lehner.

Po druhé třetině tak těsně vedli Rangers 2-1.

Vstup do třetí třetiny byl velká hrůza. Nevyhozený puk znamenal vyrovnání ani ne po půl minutě. Ristoleinen vyslal puk od modré a trefil přímo horní růžek.

Po obdržené brance hráli Rangers opticky lépe a aktivněji. Ovšem bez ohrožení branky soupeře. Hrálo se rychle, bez přerušování.

Lehner se, po úvodních dvou gólech, nadále překonával. Fast našel Nievese, který byl sám před gólmanem Sabres. Kličkou se ovšem dostal do ostrého úhlu a Lehner ho pak betonem zastavil.

Těsně před tím, než v půlce třetiny došlo k výměně stran, vychytal Lehner také Desharnaise, kterému poslal výbornou přihrávku Vesey. Desharnaisova teč skulinku a cestu do brány nenašla.

Dvě minuty před koncem vysekl skvělý zákrok Lundqvist proti Gingersensovi a držel pro Rangers remízu.

Před vypršením řádné hrací doby se Rangers víceméně jen bránili.

Zápas v řádné hrací době vítěze nenašel, a tak se prodlužovalo. Po dvou minutách podrazil Josefson Veseyho a Rangers dostali možnost přesilové hry.

V půlce prodloužení se opět měnily strany a krátce na to byl konec. Kevin Shattenkirk vypálil od modré, před Lehnerem se k odraženému puku dostal J. T. Miller a rozhodl o výhře Rangers. *galerie titulek="Winter Classic 2018" zarovnani=dole obrazky=7663,7664,7665,7666,7667,7668,7669,7670,7671,7672,7673,7674,7675,7676,7677,7678,7679,7680,7681,7682*

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 07:58:03