Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Špatný začátek a závěr zápasu rozhodl o osudu utkání ve Washingtonu

Špatný začátek a závěr zápasu rozhodl o osudu utkání ve Washingtonu

Po jednozápasové pauze, kterou zapříčinilo nachlazení, se do brány vrátil Henrik Lundqvist. Zápas pro něj nezačal šťastně. První střela skončila v síti. Ve zbytku zápasu ovšem předváděl výborné zákroky a držel svůj tým na dostřel. Rangers vyrovnali na 2-2, ale závěr zápasu do prodloužení nedotáhli. Washington, který pomalu tahal za kratší konec, přidal a rozhodl v základní hrací době. Rangers zahájili složité období šesti zápasů v devíti dnech porážkou.
Zápasové statistiky
První akce = první gól. Ale do brány Rangers. Ze zápasu uběhlo 14 vteřin.

Po další minutě vypíchl puk Vrána, ale Rangers situaci ubránili.

K prvnímu ohrožení Hotlbyho se hosté dostali ve třetí minutě, Shattenkirkovu střelu ale domácí brankář skryl do lapačky.

V dalších pěti minutách se Rangers probojovali k několika šancím, vyrovnání ale nepřišlo. Svou sílu kolem brány ukázal opět Rick Nash, Holtby byl však pozorný.

Na druhé straně byl stejně bezchybný Henrik Lundqvist, který si připsal také několik důležitých zákroků.

Hra byla vyrovnaná, hrály se dlouhé pasáže bez přerušování. Více si zachytal určitě Henrik Lundqvist.

V sedmnácté minutě jeli domácí dva na jednoho, ale Ovechkinovu nahrávku překazil Smith. Tím se akce dostala na druhou stranu, kde téměř sám ujížděl Michael Grabner, ale zaškobrtnul o modrou čáru a ztratil rychlost. Jeho střelu Holtby vykryl.

Následně byl vyloučen Mats Zuccarello za sekání Ovechkina. Přesilovky Capitals jsou velmi nebezpečné a účinné. Domácí hvězda strávila v přesilovce na ledě téměř celé dvě minuty a celkem dvakrát vystřelila, ale jak obrana, tak Lundqvist byli pevně na svých místech a celé oslabení ubránili.

V první třetině přestříleli domácí Rangers 17-9.

První minuta druhé třetiny byla ve znamení tlaku Rangers a skvělých příležitostí. Bohužel ani Zuccarello ani Miller Holtbyho nepřekonali. Zuccarello trefil přesně do domácího gólmana, proti Millerovi Holtby skvěle zasáhl holí v momentě, kdy se hostující útočník snažil o kličku, a puk mu vypíchl.

Následovalo vyloučení Millera za podražení, které vyplynulo ze snahy udržet útočné pásmo. Přesilovku ukončil po dvaceti vteřinách Kuznetsov, ale jen za cenu svého vyloučení.

Hra ve čtyřech a ani krátká přesilovka Rangers změnu skóre nepřinesla.

Ranger si byli schopni vytvořit opravdu neskutečné příležitosti, ale vynikat nechávali domácího brankáře.

V sedmé minutě zazvonilo Holtbymu u uší.

Rangers postupně zvyšovali svůj tlak, přebírali aktivitu v zápase a byli lepším týmem. Chybělo ovšem to nejdůležitější. Góly.

Jak se trestají chyby ukázal Backstrom. Prudká přihrávka v obranném pásmu Rangers se odrazila od brusle Zuccarella a domácí útočník neomylně zavěsil. Rozdíl v porovnání se střelami hráčů Rangers byl především v umístění. Zatímco Rangers nebyli schopni své střely zvednout, Backstrom zavěsil příkladně pod víko.

Šest a půl minuty před koncem druhé třetiny byl vyloučen Paul Carey. Rangers ubránili také třetí oslabení, dokonce se v něm dostali i k zakončení. Trval však stále stav 0-2.

Přesilovku pro Rangers vybojoval tři a půl minuty před koncem třetiny Brady Skjei. Přesilovce Rangers ovšem chybí střelec Mika Zibanejad a bylo to znát. Samozřejmě stejně velkým problémem bylo se vůbec usadit v útočném pásmu.

Minutu před koncem třetiny se prosadil Michael Grabner. McDonagh se zapojit do napadání, zboural jednoho hráče, donutil domácí ke ztrátě a Grabner svým čtrnáctým gólem snížil na 1-2.

V poslední vteřině se před Holtbyho dostal ještě Holden, ale nepovedlo se mu lépe tečnout Staalovo nahození. Ve druhé třetině tak Rangers nejen snížili, ale také výrazně stáhli manko střel na bránu a svého soupeře často přehrávali.

Úvod závěrečné třetiny patřil opět Rangers. Na Nashovi mohli dva hráči viset, třetí ho podrazit, ale faul se nikdy nepískal. Wilson vrazil Smithe na hrazení, sudí nechali hru pokračovat. V nastalých zmatcích v obranně Rangers se snažili domácí útočit, ale proti byl Henrik Lundqvist.

Smith na střídačce vypadal, že bude OK.

V osmé minutě rozehráli Rangers další přesilovku. Herně početní výhoda nevypadala zle, ale stále se nedařilo najít cestu k úspěšnému zakončení.

Skvělý zákrok vytáhl Lundqvist proti Vránovi v před půlkou třetiny.

Na druhé straně kluziště se pak prosadila čtvrtá lajna. Carey za Holtbyho brankou vybojoval puk, poslal ho před bránu a Fast z první proměnil a vyrovnal.

Osm minut před koncem se museli Rangers opět bránit v oslabení a opět byli úspěšní.

Domácí nicméně nechtěli jít do prodloužení a za svou aktivitu po vyrovnání byli odměněni gólem tři a půl minuty před koncem. Obrana nebyla schopná odstranit hráče od puku a Lundqvist se mohl snažit jak široký, tak dlouhý, ale nakonec po ním puk do brány došťouchal Wilson.

O minutu později vychytal Holtby Zuccarella.

Minutu a půl před koncem bylo hotovo. Rangers se ani nedostali k odvolání gólmana. Wilson se protáhl kolem McDonagha, puk mu sice sjel z hole, ale o hokejku hostujícího kapitána změnil směr za bezmocného Lundqvista.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 10:13:51