Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Trick-or-treat? Halloweenský večer přinesl čtyřgólový obrat ve třetí třetině

Trick-or-treat? Halloweenský večer přinesl čtyřgólový obrat ve třetí třetině

Hosty trápí zranění gólmanů a momentálně měli na lavičce již pátého brankáře. Přesto zaznamenali osm výher v deseti zápasech. Rangers tak nečekalo nic lehkého a dvě třetiny to bylo také vidět. Pavel Buchnevich si vysloužil povýšení do první řady a celkem dlouho nebyla top lajna domácích moc vidět. Vše změnila třetí třetina, kdy Rangers dohnali manko dvou gólů a přidali další dvě pojistky. Buchnevich se trefil ve třetím zápase v řadě, Zibanejad zaznamenal tři body. Třetí třetina byla jasnou záležitostí Rangers a naštěstí to dnes stačilo na dva body.
Zápasové statistiky
Po dvou zakázaných uvolněních upadl hostující obránce na útočné modré a tím se Rangers nejen osvobodili, ale rovnou Desharnais zavezl puk před Lagace. McDonagh, který nemohl přímo střílet nahodil za branku, kde si puk přebral Desharnais, který našel zpoza brány na brankovišti Jimmy Veseyho a jeho pohotová střela skončila v bráně. Po necelých třech minutách se Rangers ujali vedení.

Na druhé straně čelil Lundqvist střele i odraženému puku.

Vedení vydrželo Rangers dvě minuty. Druhá akce střela – dorážka už skončila gólem. Tuch přebruslil Kampfera. Úvodní bekhendovou střelu Lundqvist vyrazil, ale nejrychleji puk dojel Oscar Lindberg a pohotově zakončil. Pro Lindberga, kterého si Vegas vybralo z týmu dnešních hostitelů, to byl již pátý gól v sezóně.

V deváté minutě se Lundqvist blýskl několika po sobě jdoucími zákroky. Nejdříve reagoval na tečovaný puk, které se k němu ovšem nedostal, přesto stihl betonem zabránit dorážce hostujícího útočníka, které přišla z druhé strany, než kam se Lundqvist přesunoval. Pak následovaly dva zákroky v leže.

Pět minut před koncem třetiny Staal nepochopitelným řešením jednoduché a přehledné situace trefil přímo Bellemarea, Lundqvist naštěstí dával pozor a odražený puk raději přikryl.

V podání Golden Knights vypadal hokej o poznání jednodušší a přímočařejší.

V sedmnácté minutě se hosté dopustili útočného faulu a Rangers hráli první přesilovku, ve které zaznamenali čtyři střely na branku, ale nic víc.

A tak přišel trest. Devětatřicet vteřin před úvodní přestávkou poslal Vegas do vedení Reilly Smith. Lundqvist stačil vyrazit první, tečovanou, střelu, ale Brendan Smith nepokryl svého bratra a ten tak neměl problém trefit odkrytou bránu.

Po první třetině tak vedli hosté z města hříchu 2-1.

Do druhé třetiny vstoupili Rangers dlouhým pobytem v útočné třetině a po devadesáti vteřinách byli odměněni vyrovnáním. Hayes sebral Eakinovi puk za brankou, kterou objel a o beton gólmana nahodil puk před branku, kde se od Nashovy brusle odrazil k Zuccarellovi a norský útočník pak vstřelil svou třetí branku v sezóně.

Ve svém dalším střídání se stejná řada dostala do další šance, ale přečíslení dvou na jednoho Zuccarello a Vesey překombinovali a Hayesovi se následně svezl puk z hole, takže jeho střela nebyla razantní ani přesná.

V sedmé minutě zavřela čtvrtá řada hostí domácí tým do obranného pásma a poté, co se hosté prostřídali, tak se vrátili do vedení. Situace byla opět podobná. Lundqvist zasáhl proti úvodní střele a dorážejícího hráče, kterým byl opět Smith, nikdo nezvládl pokrýt.

Brady Skjei oslabil Rangers vyhozením puku za mantinel a domácí tým se tak poprvé v zápase bránil v oslabení.

Až v závěru své přesilovky se dostali Golden Knights k ohrožení branky, Lundqvist naštěsí, i bez hokejky, puk skryl do lapačky.

Po uplynutí poloviny zápasu následovala druhá přesilovka Rangers.

Devadesát vteřin trvalo, než Rangers vystřelili. Dostali se do dobrých šancí, tečovaných střel, ale Lagace v hostující bráně aspiroval na hvězdu zápasu.

Ani Vegas nevyužili svou druhou přesilovku.

Dvě minuty před koncem třetiny zazvonil Miller na levou tyčku Lagaceovi branky.

Minutu před koncem třetiny Lundqvist po Haškovsku zastavil hostující útok. Perron však dostal k dispozici opravu v podobě trestného střílení a první penaltu v historii pro Vegas proměnil.

Stejně jako v první třetině, tak také ve druhé kapitulovali Rangers v poslední minutě a po druhé třetině ztráceli již góly dva.

Úvod třetí třetiny zahájilo vyloučení Grabnera za „nedovolené“ bránění gólmanovi. Bez využití.

Následně v páté minutě dvakrát Perron podrazil Buchneviche a Rangers měli čtyři minuty přesilovku. První z dvouminutového trestu potrestal Kreider, který zužitkoval krásnou křižnou přihrávku Miki Zibanejada.

Tu druhou už ale nevyužili.

V desáté minutě se, ve třetím zápase po sobě, trefil Pavel Buchnevich a vyrovnal. Sám vybojoval puk podél mantinelu, ten se pak dostal k Miku Zibanejadovi, který se neunáhlil a předložil zpět Buchnevichovi, který využil toho, že gólman vyjel právě proti Zibanejadovi.

Další přesilovku pro domácí vybojoval Brady Skjei, který byl seknut u Lagaceovi branky poté, co se prodral přes celé kluziště až do zakončení.

Po dvou příležitostech Kreidera, se v přesilovce nakonec trefil Mika Zibanejad a po dvou přihrávkách ve třetí třetině přidal i gól. Rangers třemi góly během deseti minuty otočili skóre zápasu.

Osmdesát vteřin před koncem, po zakázaném uvolnění Rangers, si vzali Golden Knights timeout a následně se pokoušeli o vyrovnání bez brankáře.

Ale již za deset vteřin přidal Michael Grabner gól do prázdné brány a definitivně rozhodl o výsledku zápasu, který se nevyvíjel vůbec dobře, ale skvěle, alespoň výsledkově, skončil.

Nyní čekají Rangers dva zápasy na Floridě.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 22:00:53