Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ke spokojenosti stále daleko. Oba body ale zůstaly v MSG

Ke spokojenosti stále daleko. Oba body ale zůstaly v MSG

V dalším domácím zápase čekali na Rangers finalisté posledního Stanley Cupu a vítězové západní konference Nashville Predators. Trenéři opět poslali na led sestavu se sedmi obránci včetně Holdena. Mimo zůstali Cracknell a Carey. V bráně byla opět domácí jednička Henrik Lundqvist, který tak nastoupil ke svému 750. zápasu. Jen Brodeaur a Esposito mají na kontě více zápasů v dresu jednoho týmu.
Zápasové statistiky
První dvě střídání odehráli Rangers v útočném pásmu, načež je Desharnais poslal do oslabení, ve kterém si Lundqvist připsal jeden zákrok a domácí obrana několik úspěšných bloků.

V šesté minutě se šlo do čtyřech na obou stranách. Smith a McLeod dostali dvě minuty za hrubost. Po čtyřiceti vteřinách se k hostující brance dostal Hayes, nahrával do druhé vlny najíždějícím spoluhráčům. Zblokovaný pokus dojížděl Fast, který před brankovištěm zavadil o brankáře a dostal dvě minuty za nedovolené bránění.

Oslabení tří proti čtyřem i zbytek v klasické nevýhodě Rangers ubránili a Lundqvist nakonec předvedl skvělý zákrok proti Fialovi.

V deváté minutě měli možnost své první přesilovky domácí. Dvě šance na teč před Sarosovou brankou se odehrály v první minutě početní výhody, žádná ale nenašla svůj cíl, protože šly mimo. Statisticky si tak střelu připsal jen David Desharnais, jehož pokus ovšem skončil v lapačce brankáře Predators.

Necelých šest minut před koncem třetiny Lundqvist lapačkou vychytal hostující útok, ale mohlo být zle, protože se srazil s Shattenkirkem. Puk zapadl naštěstí za branku. Po následném buly zvonila levá tyčka Lundqvistovy branky.

Hra se ovšem rychle přesunula na druhou stranu. Emelin neudělal zrovna dobrý obranný zákrok, Hayes se dostal k zakončení, které Saros ztlumil jen do brankoviště, kam nejrychleji dojel Jesper Fast a posunul puk do branky. Rangers se tak ujali vedení 1-0.

Po další minutě byl Fast vyloučen za sekání. Hru v oslabení Rangers zvládli.

Necelé dvě minuty před první sirénou byl vyloučen Josi a Rangers hráli druhou přesilovku. Hned její úvod přinesl dvě šance, ale také dva zákroky hostujícího gólmana.

Gól nakonec padl. Nejdříve Rangers střídali na hraně vyloučení za mnoho hráčů na ledě. Kreider pak zavezl puk po levém křídle a nakonec se dostal sám před branku, kde ho přesně našel J. T. Miller. Kreiderův první gól a využitá přesilovka znamenala vedení po první třetině 2-0.

Necelé dvě minuty druhé třetiny stačily hostům ke snížení. Ekholm prostřelil vše, co měl před sebou. Gólu předcházela aktivita hostí a chaos v domácí obraně.

Čtvrtá minuta druhé třetiny znamenala čtvrtou přesilovku pro Nashville. Bránící Rangers dobře přistupovali k útočníkům a k ničemu je nepustili.

Hned z trestné lavice se Kreider dostal do rychlé akce, v zakončení byl seknut a přesilovku hráli domácí. Kreiderovi při zakončení moc nechybělo, aby dal gól.

Stejně jako Rangers, tak také Predators nepustili domácí v přesilovce ke střele na branku.

V polovině utkání se Rangers naskytla další přesilová hra, ale nejenže nepohnula se skóre, ale ani nezměnila počet střel na branku.

Kevin Hayes se na to asi nemohl moc dívat, protože po akci Forsberga se dostal po asistencích Veseyho a Skjeiho k puku, zavezl po pravém křídle, natáhnul se za obránce, před brankáře a skvěle zavěsil pod víko. Nádherný gól poslal Rangers opět do vedení o dva góly.

Řada Filipa Forsberga byla velmi nebezpečná a také si připsala druhý gól. Josiho střela, která se otřela o domácího obránce, byla dostatečně prudká a propadla Lundqvistovou lapačkou až do branky. Čtyři minuty před druhou přestávkou to tak bylo opět o gól. Gól byl o přestávce připsán Forsbergovi.

A také proto, že Rangers vyslali ve druhé třetině pouze tři střely na branku hostí, byl stav po druhé třetině těsný 3-2.

Třetí minuta třetí třetiny znamenala vyloučení hostujícího Gaudreaua a možnost pro Rangers opět získat dvougólové vedení. Zůstalo však jen u přání, protože Predators domácí k ničemu v útočné třetině nepustili.

Hosté stále častěji ohrožovali domácí branku. Subanova střela těsně minula levou tyčku.

Již v polovině třetí třetiny bylo jasné, že cíl, který si Rangers dali, totiž hrát hokej celých 60 minut, nebude opět splněn. Od začátku závěrečné třetiny se Rangers strachovali o výsledek.

Navíc v jedenácté minutě Hartnel poslal Smithe do domácí branky, která se vychýlila ze své pozice a rozhodčí poslali Smithe na trestnou lavici za zdržování hry. Hartnel se od tradu z Philadelphie vůbec nezměnil.

Celé oslabení byli Rangers pod drtivým tlakem, ale nakonec oslabení opět ubránili. Lundqvist chytal skvěle.

Rangers bránili zuby nehty. Lundqvist si připisoval jeden zákrok za druhým.

Minutu a půl před koncem odvolal Nashville gólmana.

Obrovská úleva byla vidět na Henriku Lundqvistovi 38 vteřin před koncem, kdy Vesey přes celé hřiště poslal puk do prázdné branky a pojistil výhru 4-2.

Na střely Rangers byla třetí část ještě skoupější. Berme ale dva body a pokračujme alespoň tam.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 23:29:43