Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zápas, který mohl skončit debaklem i výhrou ukončila v prodloužení hrubá chyba kapitána

Zápas, který mohl skončit debaklem i výhrou ukončila v prodloužení hrubá chyba kapitána

Mohlo to vypadat, že se bude blýskat na lepší časy. Teda ne po první třetině, ve které Rangers nepředvedli tolik očekávaný nástup a výkon. Ve druhé třetině ale třemi góly obrátili skóre a hráli celkem aktivní a pohledný hokej. Poté, co Penguins vyrovnali, vrátil do vedení Rangers Michael Grabner po krásné akci s Davidem Desharnaisem. Zápas ovšem skončil v prodloužení, protože Crosby vyrovnal minutu před koncem. No a v samotném prodloužení rozhodl McDonagh. Ovšem fatální chybou.
Zápasové statistiky
Ztráta puku ve středním pásmu, dvě rychlé nahrávky přes šířku kluziště na Malkina a Kessela a střela nad Lundqvistovu vyrážečku. Tak padl první gól po necelých 45 vteřinách zápasu. Start utkání, který Rangers tolik nepotřebovali.

Ve třetí minutě McDonagh nepochopitelně namazal Crosbymu stojícímu osamoceně mezi kruhy a Lundqvist předvedl skvělý zákrok. Kdyby to teď bylo 0-3, nikdo by nemohl říci ani popel.

Až v šesté minutě se útok domácích postaral o trochu vzrušení před Murraym, ale na hostujícího gólmana si zatím nepřišel.

O dvě minuty později se Rangers hnali do útoku ve třech na jediného obránce, ale ani to na gól nestačilo. Fasta vychytal Murray. Byla z toho alespoň další šance, ale ani Buchnevich nedokázal vstřelit gól.

Rangers se z úvodního šoku trochu probrali a aktivnější hra přinesla první přesilovku, která lepšící se dojem ze zápasu rychle vrátila zpět na dno. Rangers se vůbec nebyli schopni usadit v útočném pásmu a jedna propagační střela přišla až v závěru početní výhody.

Ve třinácté minutě to bylo již o dva góly. Jak jednoduché je vstřelit gól ukázal Carl Hagelin. Po domácí ztrátě se právě Hagelin a Hornqvist dostali do útočné třetiny proti jednomu obránci a Hagelin vymetl druhý růžek domácí branky.

Když už Penguins v obraně chybovali a přihráli puk domácím, dokázali se rychle a důrazně postarat o to, aby ani z této příležitosti hráč Rangers nevystřelil.

Druhou třetinu odstartovaly další zmatky v domácím obranném pásmu a ve druhé minutě vyloučení Kreidera. Lundqvist skvěle zasáhl proti Crosbyho dorážce. V polovině přesilovky si hráči Pens rychle protočili puk a Kesselovu střelu vykopával levým betonem. Početní nevýhodu Rangers ubránili.

Šestá minuta přinesla tolik důležitý gól. Rychlý přechod do útočného pásma a svižná střela Davida Desharnaise zapadla nad Murrazyho lapačku.

V dalším střídání zasáhl Crosby vysokou holí Jimmy Veseyho a dostal čtyřminutový trest. Obrovská šance pro Rangers zvrátit nepříznivý průběh zápasu.

Rangers dobře rozehráli početní výhodu, nenechali Penguins vyhodit puk a Pavel Buchnevich se po rychlé střele mohl radovat z prvního gólu v sezóně. Gól padl v první části Crosbyho vyloučení a Rangers pokračovali v přesilovce.

A využili i druhé části vyloučení hostujícího kapitána. J. T. Miller prostřelil vše, co zakrývalo Murraymu výhled.

Třináctá minuta byla svědkem nádherné akce Zuccarella a Nashe. Norský útočník skvostně vrátil puk Nashovi, ten si položil Murrayho, ale předtím než mohl zasunout do odkryté brány, mu hokejku zvednul vrátivší se Letang.

V dalším střídání zazvonil Shattenkirk na brankovou konstrukci hostí.

Čtvrtý gól visel ve vzduchu a tak moc by slušel aktivitě domácího týmu.

Lehkou frustraci hostí, především jejich kapitána, ilustrovalo jeho další vyloučení po sekyře na Buchneviche.

Dvě vteřiny po zahájení přesilovky byl navíc vyloučen Hagelin za přeseknutí Nashovy hole. Dvounásobná přesilovka na téměř celé dvě minuty.

Bohužel přihrávky postrádaly razanci a rychlost. Čtrnáct vteřin před koncem výhody byl vyloučen Kreider za krosček a z dvounásobné výhody bylo oslabení.

Místo čtvrtého gólu domácích Penguins srovnali. Hornqvist usměrnil Kesselovu střelu do branky.

Minutu a patnáct vteřin před koncem třetiny vyseknul Desharnais hokejku svému soupeři a Penguins rozehráli další přesilovku.

S koncem přesilovky přišla Malkinova střela a teč od Hornqvista, ale Lundqvist skvěle proti svému krajanovi zasáhl.

Ve třetí minutě sehráli Rangers dobrá střídání a zatlačili na Penguins. Murray během bránění ztratil hokejku. Rangers tuto sekvenci bohužel v gól nepřetavili.

O dvě minuty později se do sebe pustili Malkin a Shattenkirk. Přestože oba shodili rukavice, dostali jen dvě minuty a hrálo se ve čtyřech.

Lundqvist vychytal Letanga, na druhé straně Nash trefil tyčku a Murray následně puk zalehl.

Po minutě vyloučení se Malkin přesunul z trestné lavice do kabiny, ale zápas normálně dohrál.

Dvanáct minut před koncem se Rangers dostali do vedení 4-3. Miller vyslal na zteč dvojici Desharanis Grabner. Grabner zavezl puk, vyměnil si nahrávku s Desharnaisem a rychlou kombinaci zakončil střelou do prázdné brány. Parádní akce domácího útoku.

Další hra ve čtyřech se odehrála v polovině třetiny. Shattenkirk tentokrát seděl s Rustem. Nash opět ukázal svou sílu a dokázal se proháčkovat před hostujícího gólmana. Trefil však opět tyčku.

Pět minut před koncem hráli Rangers další přesilovou hru, která gólem neskončila.

Dvě minuty chyběly do konce a Murray odjel na střídačku. 55 vteřin před závěrečnou sirénou si Crosby počkal až se domácí dotknou puku, protože jinak by se jednalo o nahrávku rukou, a zpoza brány o betony Henrika Lundqvista poslal zápas do prodloužení.

Jak podělat zápas bohužel ukázal sám kapitán. Místo vyhození po mantinelu vyhazoval McDonagh kolem branky a trefil přímo před ní stojícího Kessela. Ten nahrál Malkinovi a Lundqvist byl bez šance.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 16:11:22