Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Přesilovky poslaly Rangers do kolen. Snížení přišlo pozdě

Přesilovky poslaly Rangers do kolen. Snížení přišlo pozdě

První domácí zápas Rangers byl (výsledkově) téměř jako první v Montrealu. Jen zrcadlově. Montreal byl lepší na puku, měl více střel, vyhrával buly a hlavně - využil dvě přesilovky. Jenom díky Lundqvistovi se do závěrečné třetiny šlo za stavu 0-1. Až za stavu 0-3, při dlouhé hře bez brankáře, snížil Brady Skjei. Víc se ale nestalo. Rangers musí změnit před čtvrtým zápasem snad úplně všecko.
Zápasové statistiky
Podle předpokladů Klein nahradil Holdena a vytvořil obrannou dvojici s Brady Skjeim.

Rangers se jako první museli bránit tlaku svého soupeře. Trochu tomu pomohlo dvojité zakázané uvolnění. Před Pricem potom Zuccarello zadovkou našel Kreidera, který těsně minul odkrytou bránu. V další akci byl najetý Vesey zahákován a již po čtyřech minutách rozehráli Rangers první přesilovku.

Když už se ovšem domácí protlačili do útočné třetiny, vyhnali se sami ven zbytečnými kličkami naslepo. Přesilovka tedy žádnou šanci nepřinesla.

Tyčka zazvonila u uších Careyho Price o dvě minuty později. Lindberg se rychle prosmýkl přes modrou a vypálil. Bohužel přesně do levé tyčky.

Na druhé straně Lundqvist dvakrát přesně zasahoval proti střelám Plekance.

Mezitím opět provokatéři Ott a Gallagher prokázali svou roli – Gallagher mimo hru podrazil Zuccarella a Ott cestou na střídačku prohodil pár slov s Veseym, se kterým se předtím střetl u mantinelu.

Tři skvělé zákroky předvedl zaplněné hale Henrik Lundqvist ve dvanácté minutě. Nejprve vyhlavičkoval teč najetého Paciorettyho a pak ještě dvakrát vyrazil pokusy jeho spoluhráčů. Tuto zteč Canadiens ukončila střela do břevna Lundqvistovy brány.

Čtyři a půl minuty před koncem třetiny Galchenyuk trefil Glasse holí do hlavy a Rangers tak měli svou druhou přesilovou hru. Téměř minutu trvalo, než se domácí dostali do útočného pásma. Po dalším buly už se Rangers do šance dostali, ale Price nakonec puk našel a přikryl do rukavice. Přes výrazně lépe sehranou početní výhodu se gólu domácí tým nedočkal.

Hlavně díky Henriku Lundqvistovi se šlo do šaten za stavu 0-0.

Aktivní a tvrdá hra byla znakem začátku druhé třetiny pro domácí tým. Statisticky to ale moc neplatilo. Co dělalo Rangers problém byla hra na buly. V této činnosti byl Montreal výrazně od úvodní minuty. Také poměr střel na bránu neodpovídal aktivitě.

První polovina druhé třetiny celkově moc plynulosti nepobrala. Ale šance byly. Sice především u domácí brány, ale Rangers své také měli. Grabner se musel moc natahovat a netrefil tak Millerem poslaný lehce skákavý pas.

V další příležitosti domácích na poslední chvíli píchl do puku Benn Kreiderovi a domácí útočník tak nemohl zakončit.

Miller při buly upadl, dotknul se rukou puku a dostal dvě minuty. Kruté pravidlo, zvláště pokud prostě nemůžete při pádu udělat nic jinak. Také Montreal se přes minutu nemohl dostat do útočného pásma. Jakmile se ovšem dostal, připsal si Lundqvist tři nebo čtyři zákroky. Nicméně po dalším prohraném buly se už hosté radovali z vedoucí branky. Tři rychlé přihrávky a Lehkonen prostřelil domácího brankáře.

Po čtyřech minutách závěrečné třetiny přišlo vyloučení na straně Rangers. Zuccarello dostal 2+2 za vysokou hůl. Půlminuty před koncem dlouhého oslabení se do šance dostával Nash, byl jednoznačně hákovaný Radulovem, ovšem rozhodčí neviděli nic a z protiakce se prosadil Weber. Montreal v osmé minutě odskočil na dva góly.

Další početní výhodu dostali k dispozici také Rangers, ale jednalo se o další promarněné dvě minuty. Faktem ovšem je, že Montreal bránil skvěle.

Místo toho, aby se Rangers pustili do náporu, Klein pokazil rozehrávku, Hayes neudržel Radulova a ten jednoruč překonal Henrika Lundqvista. Do konce třetiny zbývalo necelých pět minut.

Hned po buly vyrazil Lundqvist na střídačku.

Jak důležité by bylo vyhrávat buly se Rangers přesvědčili tři minuty před koncem třetiny. Domácí vyhráli buly a Skjei prostřelil Price. Jeho rána byla lehce tečovaná Byronem a Brady Skjei si připsal první gól v playoff ve své kariéře.

Rangers pokračovali v šesti.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 19:17:31