Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Těsný souboj s Montrealem rozhodly nájezdy. Rangers získali jen bod

Těsný souboj s Montrealem rozhodly nájezdy. Rangers získali jen bod

Rangers vyhráli posledních pět domácích zápasů, Montreal přijel po třech prohrách v řadě. Druhý zápas kouče Juliena na lavičce Canadiens rozhodly samostatné nájezdy a k radosti hostů Paul Byron. Skvěle hrála lajna Lindberg - Fast - Buchnevich. Přesilovky Rangers však začínají připomínat katastrofický film.
Zápasové statistiky
Rangers zahrozili hned úvodní akcí. Miller dosprintoval puk vyhozený téměř přes celé hřiště a zkoušel ho hned bekhendem nahodit před bránu na najíždějícího Grabnera. K němu se ale díky obrannému zákroku hostujícího obránce puk nedostal.

U branky Henrika Lundqvista pak po drobném nedorozumění trefil Galchenyuk tyčku.

Hosté se ujali vedení ve čtvrté minutě. Stepan nevyhodil puk a ten se po střele od modré dostal k Shawovi. Ten objel bránu, a protože Lundqvist při předchozím zákroku vyklouzal mimo bránu, neměl problém zamést puk a otevřít skóre.

Rangers dostali k dispozici přesilovku, ve kterých se jim posledních šest zápasů vůbec nedaří. Jeden gól v šestnácti početních výhodách je hodně málo. Změnu nepřinesla ani první přesilovka večera. Jediný rozruch způsobil hostující Weber, který kolenem udeřil do hlavy vlastního gólmana Careyho Price.

Vyrovnání dovezla do brány Montrealu čtvrtá lajna. Po Lundqvistově zákroku zatáhl puk do útočného pásma rychlý Jesper Fast a jeho prudkou přihrávku umístil přesně do brány Oscar Lindberg, který si sjel přímo do brankoviště. Parádní a rychlá individuální akce po pravém křídle.

Pět minut před koncem třetiny byl na trestnou lavici odeslán Radulov, který hokejkou přetáhl po zádech McDonagha. Radulov předtím ještě prověřil tvrdou střelou Henrika Lundqvista.

První lepší šance v přesilovce přišla až těsně před koncem výhody, ale protože Stepan nevystřelil z první, stihl se Price v bráně přesunout a puk chytil.

Zhruba dvacet zápasů mají Rangers v základní části na to, aby s tragickými přesilovkami něco udělali.

Úvod druhé třetiny obstarala přesilovka hostů. Canadiens jsou na tom ještě hůř než Rangers. Jeden gól ve čtyřiadvaceti výhodách. Nicméně se s nepříjemnou statistikou dokázali skvěle poprat. Hned jak Pacioretty vyhrál buly, Markov předal na Webera a jeho rána od modré skončila v síti.

Ve čtvrté minutě vyslal McDonagh do úniku Nashe. Rick Nash míchal pukem, ale nezmátl Price, který si jeho kličky pohlídal a betonem puk vytěsnil mimo.

Rangers dokázali pak několikrát zavřít Montreal v jejich obranném pásmu, ale vyrovnání nepřicházelo.

V desáté minutě prostřední části si McDonagh a Nash zopakovali akci s vysunutím do úniku. Domácí útočník byl více bráněn a puk se k němu odrazil od brusle hostujícího obránce, a tak Nash tentokrát místo kliček volil střelu nad lapačku a uspěl. V půlce zápasu tak bylo vyrovnáno 2-2.

Čtvrtá lajna pak měla opět svou šanci, ale Canadiens se dostali do protiútoku. Střelu Byrona skryl Lundqvist do lapačky a následně byl naražen Gallagherem. Montrealský útočník dostal dvě minuty, nutno ale podotknout, že McDonagh mu nedal moc šancí se Lundqvistovi vyhnout.

Na rozdíl od Canadiens se statistika Rangers jejich přesilovek dál horšila. Těsně po skončení výhody Price zneškodnil skvělou šanci Veseyho, kterému se přeci jen puk při dorážce kutálel po hraně.

Pět minut před druhým odchodem do šaten se Rangers provinili hrou v šesti, i když posouzení bylo velmi diskutabilní, a Montreal tak rozehrál druhou přesilovku. Naštěstí pro domácí se k ničemu hosté nedostali.

Stějně jako první, tak i druhá třetina skončila 1-1.

První střídání závěrečné třetiny patřila hostům. Jakmile se Rangers dostali z pásma, několik dalších minut se Montreal do útočného pásma nepodíval. Až v páté minutě se sám před Lundqvista dostával Lehkonen, ale s Veseym v patách si s připraveným Lundqvistem neporadil.

Další minuty pak patřily domácím. Rangers Montreal zatlačili a přehrávali, chyběl tomu jenom gól. Jednoznačně nejlepší lajnou domácích byla ta čtvrtá.

Šest minuty chybělo do konce třetiny, když Zibanejad zasáhl holí do obličeje Emelina a musel tak na dvě minuty do trestnou lavici. Přesilovku ukončil 45 sekund před jejím vypršením Shaw. Nejednalo se o gól, ale o podražení Marca Staala.

Zkrácená přesilovka Rangers byla zřejmě jejich nejlépe sehranou početní výhodou večera, ale opět bez vstřeleného gólu.

V polovině prodloužení se za domácí obranu dostal Pacioretty, ale na poslední chvíli mu McDonagh šáhl do střely a Lundqvist nepovedený pokus chytil.

Minutu před koncem jeli Hayes a Zuccarello na Price, Hayes se pokusil zakončit sám, ale Price rychle sklapl betony.

Posledních deset vteřin znamenalo tyčku domácí brány a ještě na druhé straně skvělý zákrok Careyho Price proti střele Millera.

Vítěze zápasu určily nájezdy. Zuccarello prostřelil po ledě. Zibanejadovi klička nevyšla. Radulov vyrovnal bekhendovou střelou nad lapačku. Stepan trefil hůl a břevno. Paciorettyho vychytal do lapačky Lundqvist a Price předvedl stejný zákrok proti Veseymu. Galchenyuk trefil tyčku. Miller se snažil mezi betony, ale neuspěl. A nájezdy tak ukončil Byron.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 22:06:24