Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers přetlačili Capitals a mají další únorovou výhru

Rangers přetlačili Capitals a mají další únorovou výhru

Po týdnu volna sehráli Capitals druhý zápas ve dvou dnech. Proto chtěli Rangers na svého soupeře udeřit hned od začátku. Povedlo se to jen trochu. Domácí se ujali vedení, ale ve druhé třetině je Washington jasně přehrál. Rangers nakonec ve třetí třetině, ve které mají na kontě nejvíce vstřelených branek v lize, rozhodli o svém vítězství a druhé porážce v řadě pro Capitals, což se jim letos stalo teprve poprvé.
Zápasové statistiky
Ovechkin se k prvnímu zakončení dostával již po půl minutě, ale naštěstí netrefil. Také druhý zákrok patřil domácímu gólmanovi.

Na druhé straně se první odhodlal ke střele Grabner, ale minul Grubauerovu bránu.

Na odpolední zápas, a na to, že Capitals po týdnu volna hráli druhý zápas ve dvou dnech, se začalo celkem zostra.

V sedmé minutě si Hayes vyměnil puk s Millerem, ale nakonec při střele se mu puk svezl na patku čepele, a tak nemohl zamířit nad beton. Obrovská šance na straně domácího týmu.

O dvě minuty později se McDonagh vydal na výlet do útočného pásma. Jeho první pokus Grubauer zastavil, ale domácí kapitán si puk našel a na druhý pokus zamířil nad levé rameno hostujícího gólmana a otevřel účet zápasu.

Rangers byli o něco aktivnější a Zuccarello vybojoval první přesilovku. Početní výhoda přinesla jednu šanci po střele Ryana McDonagha od modré čáry, ale gól nakonec nepadl.

Sedm minut před koncem třetiny hosté zblokovali Holdenovu střelu, ale přečíslení, do kterého se díky tomu dostali, zakončili jen střelou do Lundqvista.

Na druhé straně skvěle četl hru Hayes a vystihl nahrávku hostující obrany, ale dostal se velmi blízko bráně a nemohl lépe zakončit. O pár okamžiků později vyslal Mats Zuccarello do úniku Kreidera, ale domácí střelec Grubauera nepřekonal.

Druhá přesilovka v zápase také patřila Rangers a po počátečních rozpacích se domácí usadili v útočném pásmu a Zibanejad skóroval. Na to si vzali hostující trenéři challenge na ofsajd a uspěli. Gól tak uznán nebyl a čas se vrátil o několik vteřin zpět. Zbytek početní výhody žádnou šanci nepřinesl.

Ještě v úvodu poslední minuty se do útoku zapojil Skjei, ale Grubauer vytáhl výborný zákrok a držel jednogólové manko. Tak také nakonec třetina skončila, ale Lundqvist musel v závěrečných vteřinách také ukázat dvakrát postřeh a koncentraci.

Po dvou minutách druhé části zasáhl Lindberg holí do hlavy Orpika a Washington dostal šanci vyrovnat, ale Rangers v oslabení hosty v podstatě k ničemu nepustili.

Capitals se postupně dostávali do zápasu. Lundqvist musel být pozorný a v polovině zápasu mu pomohla tyčka. Capitals byli ve druhé třetině lepším týmem a i při vyrovnaném počtu hráčů na ledě to chvílemi vypadalo jako přesilovka Washingtonu.

Ve dvanácté minutě se z ničeho dostali domácí ke dvěma šancím. Nejdříve se Kreider dostal po levém křídle před Grubauera, ale byl zastaven. Na to se domácí dostávali ve třech na jednoho, ale závěrečná přihrávka byla zblokována a nedošlo ani k zakončení.

U domácí brány pak Lundqvist vytáhl skvělý zákrok pravým betonem a následně hru přerušil hvizd poté, co se Miller nezvedal z ledu. Naražené zápěstí bylo na střídačce rychle zaledováno a Miller pokračoval ve hře.

Druhá početní výhoda pro Capitals přišla čtyři minuty před druhou sirénou. Poté, co Ovechkin minul první přihrávku, tak jeho druhý pokus výborně vychytal Lundqvist a i když byl pak chvíli mimo bránu, zastoupili ho obránci, puk zblokovali a pak vyhodili.

Bohužel v další části přesilovky již Ovechkin vyrovnal. Jeho střelu lehce přizvednul bránící Holden a dvě minuty před koncem třetiny byl stav 1-1.

Před odchodem do šaten se ještě do menší potyčky dostali Lindberg a Connolly. Oba dostali dvě minuty, a to i přes to, že hostující hráč přijel do souboje o puk jako třetí a po jeho odehrání.

Po trochu ospalém vstupu do závěrečné třetiny se ke dvěma zakončením dostal Vesey, Backstrom ho však velmi těsně bránil.

V šesté minutě se naopak opět vyznamenal Hnerik Lundqvist. Nejprve vyrazil Connollyho střelu a poté efektně do lapačky chytil pokus Carlsona.

O dvě minuty později vyhrál Zibanejad buly v útočném pásmu na Chrise Kreidera. Ten nahrál Zuccarellovi, který si přikopl puk a zamířil přímo mezi betony hostujícího gólmana. Byl to jeho první gól kariéry do sítě Caps v základní části.

Capitals se pokusili o rychlou odpověď. Jejich pobyt v útočném pásmu skončil střelou do lapačky Henrika Lundqvista, který si málem zavařil soubojem o puk za brankou s Alexem Ovechkinem.

Osmdesát vteřin zbývalo do konce třetiny, když Grubauer zamířil na střídačku. Lundqvist opět čaroval a dvěma zákroky podržel vedení, které domácí tým již nepustil.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 23:12:37