Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers vydřeli dva body proti Los Angeles

Rangers vydřeli dva body proti Los Angeles

Druhý vybojovaný zápas ve dvou dnech za sebou mají hokejisté Rangers. Přestože je Kings výrazně přestříleli, efektivita byla na straně domácích. Co zápas přinesl? Opět skvělého Henrika Lundqvista, gól Matse Zuccarella po šestnácti zápasech, bitku Kevina Kleina a výhru kouče Alaina Vigneaulta, který koučoval své 1100. utkání.
Zápasové statistiky
Henrik Lundqvist měl dost práce hned od začátku. V první půlminutě tři zákroky, ve třetí minutě první přesilovka Kings a hned další zákrok. Pramenilo to samozřejmě z toho, že Kings vyhrávali útočná buly.

Rick Nash byl tedy prvním vyloučeným, a přestože hosté byli většinu ze dvou minut v útoční třetině, tak vystřelili jen jednou a skóre zápasu neotevřeli.

V polovině třetiny byla statistika střel 1-9. Los Angeles patří k nejčastěji střílejícím týmům, na druhou stranu ale moc gólů nedávají.

Další dva skvělé zákroky si Lundqvist připsal v jedenácté minutě, kdy nejdříve vyrazil odražený puk od Girardiho a hned na to také dorážku.

V dalším střídání sebral Pirri na druhé straně puk chybující obraně a druhá střela Rangers v zápase skončila v bráně Zatkoffa. V podstatě z ničeho se tak domácí tým ujal vedení.

Tři minuty před koncem třetiny narazil McNabb Zuccarella na mantinel hlavou napřed. Rozhodčí v klidu přihlížel, a tak se do akce nakonec vložil Klein, který ztrestal nejen tento nebezpečný zákrok. Vysloužil si tak potlesk domácího publika a společně s McNabbem pětiminutový trest za bitku.

Přehlížení zákroků Kings skončilo, alespoň od rozhodčího, který nebyl metr od zákroku, na začátku osmnácté minuty a Rangers dostali možnost početní výhody. V té se blýskl Lundqvist zákrokem proti samostatně najíždějícímu Carterovi. Před druhou bránou byl pro změnu hákován Buchnevich, ale nikdo to neviděl. Také přesilovka Rangers gól nepřinesla a tím také skončila první třetina.

Ve čtvrté minutě druhé třetiny fauloval Nolan Pirriho a Rangers se tak dostali ke druhé přesilovce, ale ani se nedostali ke střele.

Až v deváté minutě Rangers poprvé vystřelili ve druhé třetině. Ve třinácté minutě potom zazvonily obě brankové konstrukce a v další minutě zachytil Girardi rozehrávku hostů, poslal puk na Stepana, který našel Matta Puempella a ten návrat po zranění oslavil gólem.

Lundqvist předváděl další skvělé zákroky, ale dvě minuty před koncem byl přeci jenom krátký na dělovku Nolana, který trefil přesně horní růžek.

Po další půlminutě zachránila domácí tým od vyrovnání pravá tyčka a Rangers si po druhé třetině drželi těsné vedení.

Závěrečnou část začali Rangers výrazně aktivněji než předchozí. Výsledkem bylo několik střel a neodpískaný zákrok na Nashe.

Na druhé straně McDOnagh čistě vypíchnul puk Kopitarovi a dostal dvě minuty za držení. A MSG měla hned nový pokřik: „A**hole“.

Lundqvist vychytal Doughtyho a po půlminutě se nechal vyloučit Carter za hákování. Hrálo se tak opět v rovnovážném stavu.

A právě těsně před vypršením hry ve čtyřech vrátil Miller Zuccarellovi včerejší gólovou nahrávku. Zatkoff chyboval za svou bránou a po šestnácti zápasech se konečně trefil právě norský útočník.

Ve dvanácté minutě přiťukl Buchnevich puk Kreiderovi a ten i přesto, že byl velmi těsně bráněn vystřelil. Zatkoff jeho pokus vytáhl špičkou nohy a podržel dvougólové manko.

S blížícím se koncem Kings na jednu stranu přebírali aktivitu, na druhou stranu předvedli komedii, kdy se ve čtyřech vrhli na Oscara Lindberga, který jen dojížděl puk a nechtěl nechat hostujícího brankáře rozehrát.

Ke hře bez brankáře se Kings dostali jen na půl minuty a nakonec 0,8 sekund před koncem snížili. Byla to škoda, ale Lundqvist bez hole nemohl moc dobře zakročit, i tak před tím další šance zneškodnil. Tento gól tak třetí výhru v řadě neohrozil.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 14:17:57