Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Závěr roku ve znamení hattricků. Kreider si zastřílel na ledě posledního Colorada

Závěr roku ve znamení hattricků. Kreider si zastřílel na ledě posledního Colorada

Poslední dva zápasy v roce 2016 sehráli Rangers na ledě posledních týmů NHL. Po jasné výhře v Arizoně a hattricku Puempela se představili v Coloradu. Další šestigólový zápas okořenil hattrickem pro změnu Chris Kreider. V brance týmu z New Yorku se po krátké nemoci opět ukázal Henrik Lundqvist a slavil 390. výhru, což z něj dělá nejlepšího evropského gólmana. Avalanche naopak prohráli svůj 10. zápas v řadě na domácím ledě.
Zápasové statistiky
V utkání padl rychlý gól. Avalanche vyhráli buly v útočné třetině a Barrie prostřelil vše mezi ním a Lundqvistem. Hostující gólman neměl šanci puk vidět a střela se zdála být také lehce tečovaná. Gól byl nakonec připsán Cody McLeodovi. Domácí se tak ujali vedení.

Pět minut se čekalo na další změnu skóre. Poté, co Zuccarello udržel puk v útočné třetině Rangers a nahrál Stepanovi, Stepan nahodil na bránu a po zákroku domácího brankáře se puk odrazil od Kreidera do brány. Chris Kreider si tak připsal třináctý gól sezóny.

Kreider mohl také ve třinácté minutě zvýšit, ale jeho únik vychytal domácí Pickard.

Tři a půl minuty před koncem se Fast prosmýkl kolem Gelinase a před bránou byl podražen. Přesilovku Rangers využili poměrně rychle. Kredierova střela se dostala až za brankovou čáru, ale protože to bylo velmi rychlé a těsné, hra pokračovala, což následně využil McDonagh střelou od modré. Po rychlém přezkoumání videa platil tak první gól a čas se tak trochu vrátil zpět.

Vedení hostí trvalo dvě minuty. Blake Comeau skvěle tečoval přímo před Lundqvistem.

Rangers stihli před koncem třetiny rozehrát další přesilovku. Miller byl sražen Zadorovem po odehrání puku. Nevypadalo to jako faul, nicméně Rangers měli druhou početní výhodu, kterou po minutě faulem zrušil McDonagh. Hostující kapitán byl zasažen krosčekem do žeber a jak se snažil udržet balanc, trefil Comeaua holí do hlavy. Takové vyloučení „aby se neřeklo“.

Druhá třetina tak začala hrou ve čtyřech a následně minutovou přesilovkou Avalanche.

Na konci šesté minuty se do akce dostal Grabner, ale Gelinas ho stihl vytlačit mimo dobrou střeleckou pozici, a ještě mu klepnutím do hole znesnadnit práci s pukem.

V dalším útoku následovalo několik střel Rangers, ale Pickard držel srovnané skóre.

V polovině třetiny Bourque minul puk na útočné modré a Miller se tak dostal do protiútoku. Po přejetí do útočného pásma vypálil a k překvapení všech Pickardovi propadl puk do brány. Rangers měli více šancí a zaslouženě se tak opět ujali vedení.

Ve čtrnácté minutě dostali Rangers k dispozici další početní výhodu a přes prvotní problémy s dobýváním útočného pásma se nakonec prosadili a využili další přesilovku. Puk se odrazil od kolena Chrise Kreidera, který si tak přišel k hattricku.

Další přesilovku pro Rangers zařídil faulující Iginla a hosté se tak mohli čtyři minuty před druhou sirénou v klidu pokoušet navýšit vedení, což se nakonec nestalo.

Ve třetí třetině se nejprve neprosadil Hayes po střele v přečíslení dvou na jednoho, na druhé straně pak překonaného Lundqvista, který předvedl řadu povedených zákroků, zachránil před gólem Dan Girardi.

V polovině závěrečné části poté, co domácí netrefili odkrytou bránu, se podruhé v zápase prosadil Miller. Nahozený puk do útočné třetiny dojeli Stepan a Pirri a Miller střelou o tyčku zvýšil na 5-2.

Domácí tým prokazoval, proč je na dně celé NHL. Další chyba na vlastní modré poslala do útoku Grabnera, který předal Veseymu a ten rychlou kličkou nedal domácímu brankáři šanci.

Ani přesilovka domácích v závěru zápasu žádnou další změnu nepřinesla.

Rangers tak uzavřeli rok 2016 výhrou. Do roku 2017 vše nejlepší všem fanouškům a čtenářům našeho webu.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 07:53:33