Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Totální kolaps ve druhé třetině poslal Rangers do kolen

Totální kolaps ve druhé třetině poslal Rangers do kolen

Hosté z Minnesoty sehráli druhý zápase ve dvou dnech, a tak jejich brankářská opora Dubnyk dostala volno. Kuemper se postavil mezi tyče teprve posedmé v sezóně. Hayes shodil bradku a doufal, že mu to přinese štěstí. V hledišti byl přítomen Martin St. Louis a nestačil se asi divit.
Zápasové statistiky
První zákrok si z obou brankářů připsal domácí Henrik Lundqvist. Následné střídání přineslo několik šancí Rangers a ve čtvrté minutě první gól. Za nahozením dojížděl Zuccarello, Kuemper tak puk rozehrál. Puk ale zachytil Stepan, z první vrátil za bránu Zuccarellovi a ten opět z první našel najetého Kreidera, který trefil přesně nad pravý beton hostujícího gólmana.

O minutu měli Rangers další šanci. Jednoznačně chtěli využít včerejšího zápasu hostí a dlouhé noční cestování.

V půlce třetiny McDonagh zblokoval rukou střelu a domácí pak vyhodili na zakázané uvolnění. Následné buly ovšem prohráli a Granlund prostřelil po ledu Lundqvista pod jeho pravým betonem a srovnal stav zápasu.

Vstřelený gól hostům výrazně zvýšil sebevědomí. Rangers se horko těžko dostávali do své útočné třetiny.

Na další střelu čekali domácí hokejisté až do patnácté minuty. Kreiderův pokus z poměrně slušného úhlu však Kuemper v pohodě pokryl.

V poslední minutě první třetiny mohl Lindberg poslat Rangers opět do vedení, ale zcela sám před brankářem se mu nepovedlo zkrotit skákavý puk. Do šaten se tak šlo za vyrovnaného stavu 1-1.

Druhá třetina začala šokem. Hned od úvodního buly nebyli hráči Rangers schopni se dostat na puk a Zucker přesně našel Koivua, který po čtyřiceti vteřinách poslal hosty do vedení.

Z druhé třetiny neuběhla ani minuta a bylo to o dva góly. Osmnáct vteřin stačilo totiž Niederreiterovi na další gól. Obrana Rangers se asi zapomněla v kabině.

Snížení naštěstí přišlo poměrně rychle. Zhruba po minutě a půl nahazoval od modré McDonagh, jeho střelu lehce tečoval hostující hráč a Kuemper již nestihl zareagovat.

Šílenosti druhé třetiny nebraly konce. V páté minutě Lundqvist nezastavil puk za bránou, ten se tak po hrazení projel opět k hráčům Wild. Coyle přihrál přes šířku hřiště Scandellovi, který propálil domácího brankáře. Čtvrtý gól znamenal také výměnu v brankovišti.

V polovině zápasu byl Kleinem tvrdě nastřelen před bránou clonící Kreider. Naštěstí se Kreider po chvíli zvednul a pokračoval v zápase.

Pátý gól v domácí síti skončil ve třinácté minutě. Granlundovo nahození nakopnul na vlastní bránu Staal. Na tento „pokus“ stačil Raanta reagoval, ale na Zuckerovu dorážku už neměl nárok.

Šestý gól hostí padl v přesilové hře. Dumba se dostal k několika dorážkám, a nakonec prázdnou bránu trefil. Hayes se ani moc nesnažil ho bránit.

Minutu před koncem třetiny padl další gól. Nyní naštěstí do správné brány. Další skvělou nahrávku Matse Zuccarella přesně k tyčce poslal Derek Stepan. Po naprosto zpackané třetiny tak Rangers prohrávali 3-6.

Domácí tým se nechtěl vzdát. Herně byla třetí třetina naprosto o něčem jiném, ale bez gólů se na zázrak v MSG čekalo marně.

Přesilovka, která v posledních pěti zápasech nenašla střelce, nenašla nikoho ani v dnešní početní výhodě.

Téměř čtyři minuty před koncem třetiny, během druhé přesilovky, stáhli Rangers Raantu na bránu. Přesilovka sice nebyla využitá, ale Kreider ještě vykřesal naději a snížil na 4-6.

Minutu před koncem ale do prázdné brány padl sedmý gól. Rozhodčí předtím neodpískali naprosto jasnou nahrávku rukou domácích hráčů, což by samozřejmě akci před posledním gólem zastavilo.

Zkrat ve druhé třetině tak pokazil fanouškům týmu z Manhattanu Vánoční svátky.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 06:04:12