Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website V létě jim dal košem, teď rozhodl o jejich prohře. Bučení Veseye nerozhodilo

V létě jim dal košem, teď rozhodl o jejich prohře. Bučení Veseye nerozhodilo

Jimmyho Veseye neměli před zápasem s Rangers v Nashvillu rádi. A od teď to bude asi ještě horší. Mladý útočník v létě s Predátory, kteří ho draftovali, odmítl podepsat smlouvu, protože si chtěl vyzkoušet trh volných hráčů. V noci na dnešek našeho času se do města country vypravil poprvé ve své kariéře hráče NHL a bučení domácích fanoušků nebralo konce. Dokonce si vyslechl i pár peprných nadávek. On ale zachoval klid a v nájezdech rozhodl o výhře Jezdců 2:1.
Zápasové statistiky
„Odvedl dobrou práci. Je to zralý, nechci říkat dítě, starší kluk. Není snadné ocitnout se v takové situaci, nesnažit se až příliš všem ukázat, co ve vás je. Počínal si chytře,“ pochválili Veseye po zápase Henrik Lundqvist. Třiadvacetiletý forvard dostal šanci hned v prvním kole nájezdů. „Dopoledne, když končilo rozbruslení, mi kluci řekli, že Jimmy si zkusil tři nájezdy a všechny proměnil,“ vysvětlil trenér Alain Vigneault, co ho k tomu rozhodnutí vedlo. „Není pochyb o tom, že hrát v takovém prostředí nebylo jednoduché, ale vůbec mě nenapadlo, že by ho to mohlo nějak poznamenat.“

Skóre zápasu se ve prospěch Rangers málem měnilo už po necelé minutě, kdy se na konci povedené akce ocitl v dobré palebné pozici Chris Kreider. Výsledkem byl ovšem povedený zákrok domácího gólmana Jusseho Sarose. Newyorčani se nakonec dočkali v 8. minutě, kdy Kevin Hayes předal na červené čáře puk Ricku Nashovi, jenž prosvištěl podél levého mantinelu a parádně se trefil pod břevno Sarosovy branky. Byla to jeho třináctá trefa v sezoně a druhá v posledních dvou zápasech.

Vyrovnáno mohlo být o chvíli později, kdy Derek Stepan na modré čáře nezpracoval puk a na Lundqvista se tak mohl sám řítit Colin Wilson, jehož pak ještě osekával Marc Staal. Gólman hostů zasáhl levým betonem. Nashvillu se podařilo srovnat v polovině druhé části zásluhou Mikea Fishera poté. Jezdci soupeři pomohli nepovedeným vyhozením z pásma. Do konce základní hrací doby pak měly oba týmy šance na vstřelení další branky, brankáři ale své svatyně uchránili.

V prodloužení viděli diváci obrovskou příležitost svěřenců Alain Vigneaulta. Kevin Hayes nahrál před branku najíždějícímu spoluhráči, který puk trefil, ale gól z toho nebyl. Kotouč totiž projel těsně vedle brankové čáry. Rozhodující slovo tak měly nájezdy. V prvním kole James Neal nepřekonal Lundqvista. Následoval úspěšný pokus Jimmyho Veseye, jenž se musel při zápase vypořádat s nepřejícným bučením. „Snažil jsem se nenechat se rozptýlit. První třetina byla o tom, že jsem se to snažil vytěsnit. Z toho gólu mám určitě dobrý pocit,“ řekl Vesey. Pak neproměnil nájezd Craig Smith a naopak se radoval Mats Zuccarello.

Další povedený zápas tak prožil Henrik Lundqvist. Ve čtvrtek si po čtyřzápasové roli náhradníka poradil se všemi sedmadvaceti střeleckými pokusy hráčů Dallasu a nyní zlikvidoval třicet střel borců Nashvillu. Momentálně mu schází jen jedno vítězství, aby vyrovnal Dominika Haška na prvním místě v počtu vítězství pro brankáře narozeného v Evropě v historii NHL. Český gólman jich má 389. „Cítil jsem se dobře. Po stránce technické i po stránce soustředění je to dobré. Můj timing je lepší. Klíčem je dělat méně, i když vás to nutí dělat více. Jen spoléhat na svou hru, na své instinkty,“ nechal se slyšet Lundqvist.


Dnes přijedou Ďáblové

Další zápas odehrají Rangers už dnes, kdy v Madison Square Garden přivítají New Jersey. Utkají se s nimi podruhé během týdne. Zatím není jasné, kdo se postaví do branky Newyorčanů. Devils nepřijedou na Manhattan ve zrovna nejlepším rozpoložení. Prohráli posledních pět zápasů a v tabulce Východní konference jsou předposlední. Předpokládá se, že jejich branku bude hájit Cory Schneider.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 13:32:42