Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Výhru překlopil na stranu Rangers uzdravený Girardi

Výhru překlopil na stranu Rangers uzdravený Girardi

Dan Girardi se vrátil do sestavy a tak byl, docela překvapivě, zdravým náhradníkem Adam Clendening. Změna to nebyla ale jediná. Chris Kreider nenastoupil kvůli problémům s krkem a místo něj se do sestavy vrátil Oscar Lindberg. Kreider je označen jako day-to-day. Večer v MSG byl ve znamení akce Hokej proti rakovině.
Zápasové statistiky
První střela na Lundqvista skončila v bráně. Střelu Murphyho od modré tečoval Vrbata. Lundqvist nemohl reagovat. Z šesti zápasů letošní sezóny Rangers inkasovali v prvních dvou minutách již třikrát.

Další střely Coyotes Lundqvist viděl a chytil. Domácí se ke slovu dostávali, ale v prvních pěti minutách je zrazovala koncovka. Od modré dvakrát střílel Klein, gólman vyrazil. Miller se pokoušel nahodit o Dominguea, ten se ale stihl zorientovat a gól nepustil. Vesey si objel bránu, ale ani opakovaný pokus do hostující klece neusměrnil.

V polovině třetiny, při signalizované výhodě, sehráli Rangers skvělou akci, ale Zibanejadovi se při zakončování před prázdnou bránou puk trochu svezl z čepele. Rangers tak měli k dispozici první přesilovku, ve které se toho moc neudálo.

Tlak Rangers byl naprosto zjevný a ve třinácté minutě přišlo vyrovnání. Josh Jooris zůstal na brankovišti zcela sám. Přihrávkou ho našel Grabner a Jooris po betonem ležícího Dominguea protlačil puk do brány. První gól pro Joorise v dresu Rangers.

Coyotes hrozili především nahazováním do skrumáží před Lundqvistem se snahou o teče. Žádný gól v první třetině ale nepřidali.

Druhou třetinu zahájili dobrými zákroky oba gólmani a faul na Veseyho. Tato početní výhoda skončila předčasně a důvodem by gól z hole J. T. Millera. Ryan McDonagh střílel mimo levou tyčku hostující brány, protože jinak by jeho střela neměla šanci projít. K tyčce si sjížděl Miller, který perfektně střelu od modré tečoval.

Tempo lehce opadlo. Šance na obou stranách likvidovali brankáři nebo samotní hráči, kteří občas netrefili bránu. Pirri by mohl vyprávět. Ocitl se zcela sám před soupeřovým brankářem, ale střílel mimo.

Když se nedaří postupným útokem, musí se proměňovat chyby soupeře. To ukázal druhým gólem večera Radim Vrbata. Potrestal chybnou rozehrávku domácí obrany a tři a půl minuty před koncem druhé dvacetiminutovky srovnal na 2-2.

Po další minutě sehráli domácí dobrou akci na jejímž konci byl Stepan, ale gólman Coyotes jeho pokus vytěsnil vyrážečkou mimo bránu. Následovala první přesilovka hostů. Oslabení domácí zvládli a tím skončila druhá třetina.

Po dvou minutách závěrečné třetiny vrátil Rangers do vedení navrátilec do sestavy Dan Girardi. Jeho střela si našla mezeru mezi lapačkou a betonem a zapadla přesně.

A Rangers si připravovali další šance. Zibanejad těsně minul levý horní roh. Vesey z otočky našel Nashe, přihrávka mu šla ale trochu pod nohy. Grabner našel najíždějícího Fasta, jeho tečovaná střela skončila v náruči brankáře hostí.

Coyotes se s blížícím koncem stále více tlačili do útoku. Skvěle zasahoval Lundqvist. Rangers tak vyráželi do rychlých protiútoků. V jednom z nich Zibanejad našel Millera, ale ani on druhý gól večera nepřidal. Další dobrou kombinaci sehráli Vesey a Nash. Nováček v dresu Rangers nahrával, Nashe lapačkou vychytal Domingue. To už běžela poslední pětiminutovka.

Sedmdesát vteřin před koncem začala power play hostí, ta ale zůstala nevyužitá.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 4. 2024 00:07:26