Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Girardi nedůslednou hrou pustil soupeře do vedení, které Penguins udrželi

Girardi nedůslednou hrou pustil soupeře do vedení, které Penguins udrželi

Sedmé vzájemné měření sil v bojích o Stanley Cup začalo. Rangers vyhráli poslední dvě (památná série sedmi zápasů a otočení ze stavu 1-3 na zápasy a loňská výhra 4-1). Co ovšem spojuje všech šest předchozích sérií? Tým, který vyhrál první zápas, nakonec postoupil. Doufejme, že tato statistika bude letos porušena.
Zápasové statistiky
Oba týmy počítají ztráty v sestavách. Na straně Rangers nenastoupil kapitán Ryan McDonagh, na straně soupeře chybí Malkin a první i druhý gólman. Šanci v bráně tak dostal Jeff Zatkoff, pro kterého to byl první zápas ve vyřazovacích bojích.

První zákrok si Lundqvist připsal po akci Hagelina, který zavezl puk do útočného pásma a Kesselův pokus Lundqviost betonem vykopl.

Na druhé straně Zatkoff vytěsnil střelu Millera. Oba gólmani si tak ve třetí minutě připsali úspěšné první zákroky.

Rangers si dále snažili hodně střílet a prověřit nováčka v domácí bráně. Penguins ale zatím výborně blokovali střely a Zatkoff byl pozorný.

Domácí v úvodu zkoušeli Lundqvista především z dálky.

V šesté minutě byl ihned po buly vyloučen Stalberg. Těžko říct, v čem se provinil, ale rozhodčí něco viděli. První oslabení, tedy něco, čemu se určitě chtěli Rangers maximálně vyhnout. Domácím se naštěstí nepodařilo úplně usadit v útočné třetině a tak jediná šance přišla s koncem jejich přesilovky, ale puk netrefil bránu.

Při hře v pěti měli Rangers převahu, polovička první třetiny ale gól nepřinesla.

Další vyloučení, další velice divné vyloučení, se událo v jedenácté minutě. Stalberg hitoval protihráče, sudí stojící pět metrů od souboje byl v klidu, druhý hlavní sudí viděl přes půlku hřiště faul. Několik minut před tím si Crosby u sudích stěžoval na hru Skjeiho.

Další oslabení bylo ale ubráněno a následovala první přesilovka poté, co Fehr při brždění u Lundqvista zasypal newyorského gólmana ledovou tříští. Hagelin měl v oslabení obrovskou šanci, jeho teč naštěstí netrefila branku. Rangers měli také problém se usadit v třetině a něco rozehrát a tak ani oni svou první přesilovku nevyužili.

48 vteřin před koncem třetiny se sesunul Lundqvist k ledu. Opakované záběry ukázaly, že Marc Staal v souboji před bránou zasáhl Lundqvista hokejkou přímo mezi dráty do oka. Po krátkém ošetření Lundqvist dál chytal. Domácím fanouškům se délka ošetřování nelíbila a na hostující tým bučeli. Jak sportovní.

Bohužel neschopnost dohrát celých 20 minut stála Rangers třetinu. 17 vteřin před koncem první části Girardi nedojel nahozený puk, přitom mu muselo být jasné, že je blbost, aby ho Lundqvist přikryl, a odražený puk se od Lundqvista dostal mezi nohama Marca Staala k Hornqvistovi, který nikým neatakován otevřel skóre. Naprosto odevzdaný závěr třetiny.

Do druhé třetiny nastoupil v bráně Raanta a Lundqvist byl označen day-to-day. Doufejme, že víceméně z preventivních důvodů.

Po devíti vteřinách narazil Kreider do Letanga a byl vyloučen za nedovolené bránění. Tanner Glass byl zasažen do oka nahazovaným pukem a utrpěl tržnou ránu na tváři. Kunitz nakonec trefil tyčku poté, co se nepodařilo vyhodit puk. Oslabení Rangers ustáli.

Hra ve druhé třetině byla velmi kouskovaná. Střel a zásahů brankářů bylo velmi málo. V deváté minutě neměl třeba Raanta ani jeden zásah dle statistik. A to také díky skvělé obranné práci Nashe, který se vrátil s dvojicí Hornqvist Crosby a přerušil jejich kombinaci.

V polovině třetiny byli Rangers opět posláni do oslabení. Téměř celé dvě minuty odehráli Rangers v obranné třetině. Na konci ale Stepan zblokoval střelu a mohl se spolu s Nashem pustit do protiútoku. Stepan si ale Nashe asi všimnul pozdě a nahrál mu až před bránou. Nash se pokusil zakončit a vykoledoval si alespoň podražení.

Rangers se tak naskytla možnost vyrovnat. Penguins dobře blokovali a Rangers marně dobývali branku. Navíc neměli nikoho před gólmanem. Těžko se pak tečuje nebo dostává k vyraženým střelám. Pět minut před koncem třetiny tak Rangers stále prohrávali.

Skvělý reflex předvedl dvě minuty před koncem třetiny Raanta. Nahození od modré tečoval Hagelin těsně před finským gólmanem, ale Raanta skvěle vyrazil a odražený puk poté přikryl.

Minutu před sirénou to bylo už 2-0. Slabé nahození Girardiho zblokovala domácí obrana a vyslala do útoku Crosbyho. Ten se v samostatném nájezdu nemýlil a trefil přímo nad Raantovu lapačku.

Hned v úvodu třetí třetiny zazvonili Rangers na domácí tyčku. Ani z následného pobytu v útočné třetině ale gól nepadl.

Dvě vyloučení zároveň přihrály Rangers přesilovku pěti proti třem. Hagelin dostal 2+2 minuty za vysokou hůl a Cole 2 minuty za nedovolené bránění. Po minutě se prosadil Derek Stepan. Rychlá Nashova přihrávka odkryla Stepanovi velkou část brány. Zbývaly tři minuty z Hagelinova trestu. Lovejoy odpálil puk před Boylem, který by střílel na prázdnou bránu a z protiútoku v oslabení v přečíslení vrátil Kuhnhackl dvougólové vedení na stranu domácích.

Raanta pak předvedl skvělý zákrok a Eric Staal byl následně vyloučen za bránění gólmanovi. Staal se snažil vyhnout, ale drobně do brankáře narazil. Z mého naprosto „nezaujatého“ pohledu další vyloučení nedůstojné playoff. Přesilovku Penguins velice rychle využili a bylo po zápase. Trenéři se pokusili o challenge, ale není bránění gólmanovi jako bránění gólmanovi.

V desáté minutě vstřelil z dorážky Stepan svůj druhý gól.

Čas utíkal rychle a tlak byl platonický. Tři minuty před koncem opustil Raanta bránu, ale Rangers se nepodařilo ani usadit v útočném pásmu a Hornqvist zkompletoval hattrick.

Rangers selhali v přesilovkách. Z gólmana, který nikdy nechytal playoff, udělali hvězdu večera. Zranil se Lundqvist. Začátek cesty, který si nikdo nepřál. Druhý zápas je na programu v sobotu večer.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 15:37:06