Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Výhra v Columbusu zajistila Rangers playoff. McDonagh nedohrál

Výhra v Columbusu zajistila Rangers playoff. McDonagh nedohrál

Rangers porazili Blue Jackets také počtvrté v sezóně. Třetí pokus, kdy potřebovali dva body pro zajištění playoff, nakonec vyšel. Kreider a Stepan zaznamenali 20. gól v sezóně, Stepan překonal hranici 300 bodů. Po první třetině odstoupil kapitán McDonagh po zásahu pukem do oblasti prstů na ruce. Pošesté v řadě si Rangers zahrají tu hlavní část celé sezóny.
Zápasové statistiky
Dubinksi s Karlssonem jako první ohrozili Lundqvista. Na druhé straně k prvním dvěma zákrokům přinutili Korpisala Eric Staal a Dan Girardi.

Pátá minuta odstartovala několik střídání, kdy Rangers zatlačili domácí do obrany a vypracovali si několik dobrých šancí. Chris Kreider pak dorážkou své vlastní střely otevřel v sedmé minutě skóre. Gólové akci předcházel rychlý přechod do útočného pásma, asistence si připsali Stepan a Lundqvist. Pro Stepana to byl jeho 300. bod v NHL.

První přesilovka pro Rangers se odehrála v deváté minutě. Přes dobře sehranou početní výhodu se však nepodařilo vedení navýšit.

Přesně ve třinácté minutě byl naopak vyloučen Stepan a Rangers se museli poprvé bránit ve čtyřech. Stejně jako v první výhodě Rangers, ani Columbus neuspěl. Ryan McDonagh odjížděl po bloku střely s bolestivou grimasou na střídačku. Puk ho zasáhl přímo do prstů prvé ruky. Kapitán Rangers do zbytku zápasu již nezasáhl.

Úvod druhé třetiny patřil hostům z New Yorku. Rangers si víceméně vypracovali soustavnější tlak, Columbus poprvé vystřelil po pěti minutách hry. Dan Boyle v šesté minutě překvapil domácího brankáře střelou z docela ostrého úhlu a navýšil vedení Rangers na 2-0.

Hosté nadále hru ovládali. To ovšem neznamená, že by se Lundqvist nudil. Také on musel předvést, že je koncentrovaný a zneškodnil střelu i dorážku Dubinského útoku.

Také ve třinácté minutě vychytal Lundqvist Wenneberga. Jeho střele předcházel ostrý hit Foligna na Marca Staala, který si pak svého protihráče vyhlídl a po krátké rozmíšce byl newyorský zadák vyloučen.

Také druhé oslabení Rangers zvládli, ale nedlouho po jeho skončení Foligno tečoval nastřelený puk a snížil.

Rychlá akce dvě minuty před koncem vrátila Rangers vedení o dva góly. Kreider vypíchl puk ve vlastní třetině, zavezl puk do útočné třetiny, nahrál na Zuccarella. Ten chtěl ještě vrátit, ale puk se odrazil od obránce zpět k Zuccarellovi, který prostřelil Korpisala.

Třetí třetinu začala nevyužitou šancí Yandlea. Hostující obránce si sjel až na brankoviště, kam dostal krásnou přihrávku od Zuccarella. Korpisalo šel brzo na led, ale Yandle zdvihnul puk moc.

Nash byl třetím vyloučeným hráčem Rangers. Oslabení opět odehráli Rangers dobře. S návratem Nashe na led za Lundqvistem zazvonilo břevno a v následné akci na druhé straně Hayes podruhé dnes zlomil při střele hokejku.

V jedenácté minutě to bylo opět o gól. Foligno se protáhl kolem Kleina, najel si přímo před bránu a jeho pokus se zřejmě odrazil od Boyleovi hokejky.

Blue Jackets snížení dodalo energii a měli další šance. V permanenci tak byl spíše Lundqvist.

Závěrečnou dvouminutovku odseděl na trestné lavici Zuccarello. Navíc Korpisalo odjel na lavičku. V čase, kdy do konce chybělo 1:11 se prosadil do prázdné brány Derek Stepan. Navíc to byl jeho třetí gól v oslabení a třetí gól v oslabení pro Rangers.

Veledůležitý výhra tak přišla a Rangers se mohou soustředit na playoff pošesté v řadě.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 18:41:48