Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pojistka pro playoff zatím nepřišla. Rangers v Carolině neuspěli

Pojistka pro playoff zatím nepřišla. Rangers v Carolině neuspěli

Eric Staal se vrátil do haly, ve které odehrál 12 sezón. Rangers si mohli v tomto zápase zajistit playoff, ale museli by vyhrát. To se nakonec nestalo. Zuccarello zaznamenal gól, čímž dosáhl metu 200 bodů v NHL.
Zápasové statistiky
Mladý tým Caroliny, který je letos mimo playoff, zahrozil jako první. Lundqvist začal úspěšným zákrokem.

Domácí pokračovali v rychlé hře a snažili se střílet z každé pozice. Lundqvist si během čtyř minut připsal tři velmi dobré zákroky. A v šesté minutě potom zlikvidoval dvojici střel, které přišly v rychlém sledu z pravého a hned na to z levého kruhu.

Až po sedmi minutách se k první střele dostali Rangers. Jmenovitě to byl navrátilec do Caroliny Eric Staal. Warda ale neobelstil. V následném TV timeoutu si diváci v hale připomněli 12 let Erica Staala v dresu Hurricanes, se kterými vyhrál Stanley Cup, a svého bývalého kapitána odměnili bouřlivým potleskem.

V deváté minutě byl vyloučen Dominic Moore a Rangers se poprvé bránili. Přes mírný tlak domácích byla jejich přesilovka neúspěšná.

Nicméně po jejím skončení se nahození odrazilo od plexiskla přímo zpět do hřiště, Brown předjel Yandlea a dal svůj první gól v NHL. Poměr střel v té době byl hrozivých 11-1 pro domácí.

Rangers se mohli vrátit do zápasu za další tři minuty, protože Hurricanes hráli v šesti a přesilovku tak dostal k dispozici tým z New Yorku. První početní výhoda však jen potvrdila, že obranná hra Caroliny v oslabení patří mezi nejlepší v lize a statistika zaznamenala jen celkově druhou střelu na Warda.

Minutu před koncem třetiny se do zakončení tlačil Yandle, byl ale zřejmě zahákován a vyveden z rovnováhy, takže se mu zakončení moc nepovedlo. Závěr třetiny pak obstaral tlak čtvrté formace Rangers, který by měl být budíčkem pro zbytek týmu, protože Carolina, které o nic již nejde, jasně své hosty přehrávala.

Minuta a půl stačila Rangers na vyrovnání ve druhé třetině. Vybojovaný puk v rohu poslal Stepan na volného Zuccarella a ten tak otevřel brankový účet hostí.

Rangers výrazně zrychlili a bylo to znát. Přišly další šance a také další gól. Rick Nash se natlačil před Pesceho a trefil přesně růžek nad lapačkou Cama Warda.

Tlak Rangers sílil. Zuccarello vybojoval přesilovku, v poskytnuté výhodě si málem Rangers dali vlastní gól přes celé hřiště do prázdné brány. V samotné přesilovce se opět jako tank natlačil kolem obrany a téměř až před brankáře Nash, ale svůj druhý gól nepřidal. V závěru přesilovky podrželi Ward a Pesce svůj tým na dostřel jednoho gólu.

Obdobně jako v první třetině, ale nyní z pohledu Hurricanes, téměř dvanáct minut trvalo, než se dostali domácí ke střele na Lundqvista.

Jak je ošidné nemít téměř žádné zákroky, se potvrdilo o další dvě minuty později. Faulkovo víceméně nahození zapadlo za Lundqvista. Těsně před Lundqvistem sice přejel McDonagh, ale spíš to vypadalo, že newyorský gólman prostě minul lapačkou puk plachtící vzduchem.

Tři minuty před druhou sirénou se Rangers naskytla příležitost vrátit se do vedení, protože hráli další přesilovku a to se také povedlo. Prudké nahození ještě před červenou čárou dojel Kreider, který se dostal před obránce a zavěsil přesně k levé tyčce. Hostující hráči předvedli nacvičenou akci. Již v době nahazování do útočné třetiny se Kreider rozjížděl z vlastní třetiny a měl tak obrovskou rychlost, která pomohla také odvrátit případné zakázané uvolnění.

Úvodní minuty třetí třetiny byly vcelku vyrovnané, ale v páté minutě Skinner vyrovnal. Zůstal sám před Lundqvistgem a usměrnil střelu od modré.

Během minuty mohli Rangers odpovědět. Dan Boyle si sjel do útoku, trefil jen lapačku Warda.

V deváté minutě byl za vysokou hůl vyloučen Miller. Padl gól do branky Henrika Lundqvista a trenéři šáhli po možnosti nechat zkontrolovat situaci, která mohla vypadat na ofsajd. Faulk zachytil vyhazovaný puk rukavicí. Hráč byl mimo útočné pásmo, ale otázka byla, kde byl puk. Nebylo možné potvrdit, že puk opustil třetinu a tak zůstalo u gólu a obratu ve skóre.

Pět minut před koncem se k zakončení dostal Kreider, ale jeho teč trefila přesně hruď domácího brankáře.

100 vteřin před koncem odvolali Rangers gólmana, ale body to nepřineslo. Penguins i Islanders své zápasy vyhráli, což znamenalo jednak odsun Rangers z druhého místa a ztráta Islanders je pouze bod s tím, že mají zápas k dobru.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 22:22:53