Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers v pohodě přehráli zraněními oslabené Canadiens

Rangers v pohodě přehráli zraněními oslabené Canadiens

Antti Raanta si připsal další start a nakonec také páté vítězství ze svých šesti posledních startů. Skvěle se předvedly speciální formace - všechna oslabení ubráněná, dva přesilovkové góly. Zápas proti oslabenému Montrealu, který se v průběhu sezóny propadl z popředí ligy až na místa mimo playoff, měli Rangers jasne pod svou kontrolou a zaslouženě berou oba body.
Zápasové statistiky
První protočení útočných formací přineslo trochu vzruchu na obou stranách. Při druhé rotaci pak padl první gól. Emelin vystavil stopku Stepanovi na polovině Rangers, ale domácí obránce pak chyběl tam, kde měl být. J. T. Miller udělal stahovačku Markovovi, přehodil si puk z bekhendu na forhend, dostal gólmana do pohybu a přesně mezi betony poslal Rangers do vedení.

Montreal měl šanci na odpověď, ale ani clonící Plekanec Raantu nepřekvapil. Na druhé straně pozlobili také Rangers. Do jedné dobré šance se po objetí brány dostal opět Miller, ale Condon v domácí brance se stihl přesunout a mezeru u tyčky ucpat.

Condon se také předvedl v desáté minutě. Yandle nastavil pozadí domácímu útočníkovi, což obrátilo směr útoku na domácí bránu. Akci tří proti dvěma nezakončil gólem Eric Staal. Gólman Canadiens skvěle zasáhl a udržel svůj tým na dostřel jednoho gólu.

Domácí vyrovnali ve třinácté minutě. Klein nejprve ztratil puk, ale tuto ztrátu ještě Rangers ubránili a domácí ani nezakončili. Bohužel se nepodařilo vyhodit a nastřelený puk od obránce z modré čáry se od bruslí McDonagha odrazil přímo před Ellera, který prostřelil Raantu.

Vyrovnávací gól poněkud povzbudil jak domácí publikum, tak hráče. Rangers do té doby své hostitele vcelku přehrávali, ale nebyli schopní se včas dostat k odraženým pukům.

Necelé tři minuty před první sirénou přišla první přesilovka. Vyloučen byl Kreider za hákování. Do obrovské šance se dostala dvojice Moore a Stalberg. Viktor Stalberg vyvezl puk od vlastní brány, posunul na Moorea, který puk z otočky vrátil na osamoceného Stalberga před domácí brankou. Gól bohužel nepadl, Condon byl rychlý.

První střela druhé třetiny přišla z hole Tomáše Plekance. Raanta byl na místě.

Na druhé straně se dostal k Kreider, který netrefil bránu, ale puk se odrazil od hrazení přesně na hůl Dericka Brassarda a Condon neměl nárok. Šťastný gól, ale po pěkné akci od vlastní brány.

Montreal se ihned dostal před Raantu a snažil se odpovědět. Andrighetto netrefil odkrytou branku, ostatní pokusy Raanta s obránci vykryl. Celá sekvence ale skončila vyloučením Fasta a druhým oslabením pro Rangers.

Stalberg se opět s Moorem ve vlastním oslabení dostali k akci na útočné polovině. Moore byl v jasné pozici zezadu podražen, ale nejenže nebylo nařízeno trestné střílení, tak ani nebyl Galchenyuk vyloučen. Oslabení opět bylo výborně ubráněno.

První přesilovku pro Rangers vybojoval Nash. Dojel puk a zachránil Rangers před zakázaným uvolněním, načež byl zahákován. Po odpískání Markov udeřil do obličeje Brassarda, nicméně za toto se nevylučovalo. Liga se pak nemůže divit, že hráči raději oplácí!

Rangers to nemuselo moc mrzet. A navíc se zdá, že přesilovky by mohly být dobrou zbraní. Yandle na modré vytáhl obránce trochu nahoru a nahrál Brassardovi. Ten si odbruslil a našel naprosto volného Kreidera. Skvostně proměněná přesilová hra a 17. gól Chrise Kreidera v sezóně.

V jedenácté minutě Kreider přebruslil vše, co mu stálo v cestě, tělem si odblokoval hokejku bránícího hráče a dal svůj druhý gól večera.

Rangers měli absolutní vládu nad hrou. Na dvě minuty zamknuli domácí před jejich bránu, ale nevyužili ani jednu z mnoha skvělých šancí, které si připravili. Trest přišel vzápětí. Danault překonal Raantu po dorážce nevinně vypadající akce domácích.

Canadiens dostali trochu nadechnout a chtěli toho logicky využít. Raanta se měl co ohánět, ale zvládl i tečovanou střelu.

Závěr třetiny přinesl přesilovku pro Rangers po zákroku Emelina na Glasse. Přesilovku využil Stepan po deseti vteřinách. Vyhrané buly, Zuccarellova střela byla sice zblokována, ale Stepan si dobře najížděl, přehodil si puk na forhend a vrátil Rangers vedení o tři góly.

Do třetí třetiny nastoupil v domácí bráně Ben Scrivens.

Po třech minutách závěrečné části byl vyloučen Girardi za podražení. Domácím fanouškům se vůbec nelíbilo, jak Montreal sehrál početní výhodu. Nic z ní nebylo, ale ihned po jejím skončení dostali Canadiens další možnost. Také následnou příležitost Rangers výborně bránili a Nash se dokonce proti třem protihráčům prodral do zakončení, ale přesila přeci jen byla ve výsledku na straně domácích. Čtyři minuty v oslabení tak žádnou změnu skóre nepřinesly.

Uběhla další minuta a znovu se vylučovalo. Znovu na straně Rangers. Znovu za podražení. Montreal zrychlil přihrávky a Raanta si připsal dva skvělé zákroky. Nash opět ukázal sílu a skvělé bruslení. Vyvezl puk přes několik hráčů, ale v zakončení byl sražen na led. Těsně před ukončením přesilovky domácích Desharnais fauloval Marca Staala a po třech přesilovkách domácích ve třetí třetině si zahráli v početní výhodě také Rangers. Zůstala ovšem nevyužitá.

Brown, který se mohl v pohodě vyhnout Raantovi, do něj zajel bruslí poté, co měl Raanta puk dávno ve své moci a bylo odpískáno. Zá následnou šavlovačku byl vyloučen jen Kieth Yandle. Jedno z mnoha diskutabilních rozhodnutí. Přesilovky domácích byly naštěstí naprosto jalové a to včetně této.

Rangers poté kontrolovali závěr zápasu a pojistili si dva důležité body. Hned další večer je čeká přetěžký úkol. Pittsburgh Penguins zamířili ihned po odpoledním zápase z Detroitu do New Yorku.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 11:25:13