Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers slaví. Bruins zažili utkání, kdy se proti nim vše spiklo

Rangers slaví. Bruins zažili utkání, kdy se proti nim vše spiklo

Henrik Lundqvist vychytal výhru číslo 372, čímž se dostal na celkové 15. místo mezi gólmany. Bruins si také díky němu z MSG vezou čtvrtou porážku za sebou, což se jim letos stalo vůbec poprvé. Utkání plné zajímavých událostí patřilo domácím Rangers.
Zápasové statistiky
Zápas začal minutou ticha za oběti a připomenutí včerejších útoků v Bruselu. Na hymnu se vrátil oblíbený John Amirante.

První se osmělili sice hosté, ale jakmile se Zuccarello a spol. dostali do útoku, dokázali se usadit v útočném pásmu a norský útočník si vynutil první přesilovku pro Rangers.

Z posledních 22 pokusů v přesilovce Rangers dali 6 gólů, což není vůbec špatné. Na druhou stranu Boston kapituloval z posledních 20 oslabení jen třikrát a na venkovních kluzištích mají nejlepší procento ubráněných přesilovek – téměř 87 %. I když se na pár okamžiků dokázali domácí v útočném pásmu usadit, nedokázali svou první výhodu využít.

Následovala první pěstní výměna názorů. Glass hitoval Beleskyho, kterému se čistý hit nelíbil, Glasse seknul a šlo se na pěsti. Tanner Glass poměrně rychle složil Beleskyho na led a oba byli současně vyloučeni na 5 minut.

Netrvalo dlouho a Jimmy Hayes přeseknul hokejku Ericu Staalovi a Rangers měli další početní výhodu. Tentokrát se domácí prosadili. Vůbec nedali puk ze svých holí a po nádherné Yandleově přihrávce se prosadil Zuccarello. Trenér hostí reklamoval, že po předchozí střele skončil puk v síti nad plexisklem, což ale žádný televizní záznam neprokázal a Juliena nakonec uklidnil jeden z jeho asistentů.

V jedenácté minutě bylo vyrovnáno (alespoň na chvilku). Bergeron nahodil puk, který se odrazil od zad McDonagha a volný Stempniak dal gól. Domácí rozporovali ofsajd a challenge byla úspěšná. Jestřábí zrak domácí lavičky! Nicméně varování k domácím hráčům.

Aby toho na Juliena nebylo málo, za další minutku byl vyloučen Krejčí za držení, což opakovaný záběr spíše nepotvrdil, ale rozhodčí byli bohužel ve špatném úhlu pohledu.

Přesilovku téměř okamžitě využil Stepan, po další skvostné přihrávce Yandlea, který puk zavezl a místo střely před bránou volil nahrávku na volného Stepana. Druhou asistenci si připsal Henrik Lundqvist.

V poslední dvouminutovce první třetiny se hosté hodně natlačili do pásma před Lundqvista, ale ani střela v poslední vteřině v Lundqvistově bráně neskončila.

Do druhé třetiny nastoupil do branky Bruins místo Raska Gustavsson.

Po prvním zákroku Lundqvista byl také otestován hostující náhradník. Bohužel k žádnému z odražených puků se domácí hráči nedostali včas.

Jimmy Hayes byl vyloučen po nájezdu do Lundqvista a Rangers hráli čtvrtou přesilovku. Nejlepším hráčem přesilovky byl Zuccarello, další gól ovšem domácí tým nepřidal.

Nevyužitá přesilovka nikoho nemrzela, protože za pár minut vypálil Brassard projektil, který rozvlnil síťku hostující branky potřetí. Skvělou práci odvedl Kevin Klein, který vybojoval puk u své obranné modré čáry a vyslal Brassarda na steč. Na golfák, který předváděl nesmrtelný Gretzky, neměl Gustavsson nárok.

V osmé minutě si J. T. Miller vyšlápl na hostujícího, o dvě hlavy vyššího, kapitána Charu. Chara byl před hitem drobně mimo balanc, ale po hitu, který Charu sroloval podél mantinelu, byla frustrace na kapitánovi Bruins viditelná široko daleko.

Stempniak a celý Boston se dočkal v půlce zápasu. McDonaghovu rozehrávku srazil se štěstím Bergeron a poslal dva své spoluhráče samotné před Lundqvista. Ti neměli sebemenší problém Lundqvosta vyšachovat a snížit.

V zápětí byl Chara vyloučen po úderu vysokou holí na Fasta na 2+2 minuty.

Začátek přesilovky byl dost neurovnaný a nepřesný. Až po více jak minutě se Rangers dokázali na delší dobu usadit před hostující bránou. Zuccarello byl minutu před koncem přesilovky vyloučen za podražení a přesilovka skončila.

Při hře ve čtyřech se po další Yandleově nahrávce dostával do šance Nash, ale nahrávka byla možná trochu prudší a Nash byl těsně bráněn.

První oslabení Rangers ubránili.

Čtyři minuty před druhou sirénou přišlo vyloučení Dana Boylea a druhé oslabení. Po minutě oslabení stálo při Rangers štěstí. Lundqvist začal dobrým zákrokem a Bruins pak nedokázali protlačit puk za dezorientovanou obranu domácích. Na druhé straně se do šance dostal Stalberg, ale žádný gól v tomto oslabení, ani ve zbytku třetiny, nepadl.

Třetí minuta třetí třetiny přinesla další vzruch u domácí brány. Prudká Marchandova střela vypadla Lundqvistovi z lapačky, Stempniak dorážel, ale domácí brankář se natáhl, co to šlo a puk skončil v jeho lapačce. Zkoumalo se video, ale nebyl jasný důkaz, že puk přešel celým svým objemem brankovou čáru a tak rozhodnutí na ledě, tedy žádný gól, bylo potvrzeno.

Sedmá minuta přinesla další radost do MSG. Zuccarello se nevzdal poté, co byl odstaven od puku a vybojoval ho zpět. Zpětná nahrávka našla Stepana, který se neukvapil a nahrál na volného Millera. Gustavsson byl zcela mimo bránu a Miller mohl zavěsit. 4-1 pro Rangers.

Osm minut před koncem se Bruins prosadili podruhé. Vatrano zůstal nepokrytý a jeho střela byla rychlejší než Lundqvistova lapačka.

Rangers se pokusili o rychlou odpověď. Fastova nahrávka na najíždějícího Nashe byla zblokována a puk poté Gustavsson raději skryl.

Přesně v čase, kdy chyběly do konce tři minuty, odjel Gustavsson na střídačku a Lundqvist předvedl rychlý přesun v brankovišti a důležitý zákrok.

Následné buly Rangers sice prohráli, ale puk se odrazil jinak, než Bruins čekali. Nash v rychlostním souboji přebruslil Krejčího a do prázdné brány dal pátý gól svých Rangers. Dvě a půl minuty před koncem opět vedení o tři góly, které znamenalo definitivní tečku za zajímavým zápasem.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 08:42:45