Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vybojovaná výhra. Rangers porazili Buffalo podeváté v řadě

Vybojovaná výhra. Rangers porazili Buffalo podeváté v řadě

Proti týmu ze spodních pater východní konference se Rangers notně nadřeli. Vedli sice 3-0, ale nechali si dát dva góly. Třetí třetinu Buffalo hodně tlačilo a téměř nenechalo Rangers vystřelit. Výhru, devátou v řadě proti Sabres, což je nejdelší šňůra proti Buffalu v historii Rangers, pečetil gólem do prázdné brány J. T. Miller.
Zápasové statistiky
Úvodních pět minut bylo hráno ve svižném tempu, s minimem přerušení, a to i přes to, že domácí Buffalo mělo v nohách zápas z předešlého večera. Byli to právě Sabres, kteří se dostali do první vyloženější šance, ale Raanta se stihnul přesunout a bruslí zastavil hrozící nebezpečí.

Na druhé straně se provinil proti pravidlům Bogosian, který vyhodil puk mimo hřiště, a přihrál tak Rangers první přesilovku zápasu.

Zuccarello si udělal na své obranné modré kolečko, protože nebylo komu nahrát, a pak přihrál na najetého Brassarda, který se rázem ocitl za obranou Buffala a otevřel skóre. Využitá přesilovka.

Po několika dalších střelách na bránu a obranném bloku Zuccarella, přišla druhá přesilovka Rangers. Vyloučen byl Ristolainen, po zákroku na J. T. Millera, který se hodně snažil trenéra přesvědčit, že odehraných 7 minut v posledním zápase, bylo málo. Nicméně v přesilovce Brassard velmi laxním přístupem přišel o puk a Buffalo se najednou dostalo do dvou slušných příležitostí. V první minuli, ve druhé je zastavil Raanta. Poté se konečně Rangers usadili v útočném pásmu a sami zahrozili. Druhou přesilovku ale nevyužili.

Ve čtrnácté minutě Skjei, povolaný za Marca Staala, zachránil Rangers od inkasovaného gólu. Ránu domácích Raanta jen ztlumil, Skjei pak volný puk z brankoviště odpálil do bezpečí.

Buffalo se k závěru třetiny oklepalo a místy přehrávalo Rangers. Obrana byla nicméně pozorná a Raanta vždy na svém místě.

Na rozdíl od první třetiny byl začátek té druhé poznamenán častými přerušeními a zakázanými uvolněními.

Ve čtvrté minutě se do přečíslení tří proti dvěma dostali domácí. Bránu ani neohrozili, střela se odrazila od mantinelu a do přečíslení na druhou stranu poslala dvojici Zuccarello – Stepan. Zuccarello si se Stepanem po vjetí do útočného pásma vyměnili puk a v okamžiku, kdy se Lehner v bráně trochu pohnul, využil Zuccarello situaci a zamířil přesně mezi betony.

Rangers přebírali kontrolu nad zápasem. Do dvou minut přibyl další gól. Brassard zavezl puk, přihrál zpět na modrou na Fasta a jeho dělovku zastavila síťka brány. Za stavu 0-3 domácí vystřídali brankáře.

Zuccarello hned vyzkoušel Johnsona, ale střela neměla patřičnou razanci.

Zápas se přehoupl do své druhé poloviny, když další přečíslení zvládli hráči Buffala výrazně lépe. Situaci tři na jednoho řešil Eichel krásnou přihrávkou na Reinharta a Raanta byl bez šance. Sabres snížili na 1-3.

Buffalo se s výměnou brankářů zvedlo. Čtyři minuty před koncem se náskok Rangers ztenčil na jeden gól. Larsson pohotově z první vystřelil a dal druhý gól Sabres.

Ve stejné minutě se Staal a Lindberg snažili puk procpat za Johnsona, ale rozhodčí hru přerušil, protože právě Lindberg zatlačil domácího brankáře do brány i s pukem.

Domácí mohli nakonec ještě vyrovnat. Těsně před koncem vytáhl Raanta skvělý zákrok proti Deslauriersovi. Po druhé třetině tak Rangers vedli (bohužel) o jeden gól.

Buffalo vyhrálo 6 zápasů, pokud do závěrečné třetiny nastupovalo s gólovým mankem. To je řadí na druhé místo v lize. Rangers naopak mají výtečnou bilanci, pokud do třetí třetiny nastupují s vedením. Cíle pro závěr zápasu tak byly jasné.

První oslabení Rangers přišlo ve čtvrté minutě třetí třetiny. Nebylo to faul, ale vyhození puku mimo kluziště. Buffalo má problémy s využíváním přesilovek. Raanta se musel činit, ale oslabení hosté zvládli a těsně po vypršení tresu pomohla newyorskému týmu tyčka.

Domácí byli jasně nebezpečnější. V polovině třetiny byl poměr střel 12-1 pro Buffalo. Druhou střelu Rangers třetiny si ve čtrnácté minutě do statistik zapsal Viktor Stalberg. Sabres tlačili vše do útoku. Navíc si vysloužili přesilovku, protože před Raantou nedovoleně bránil Derek Stepan. To vše pět minut před koncem.

Oslabení zvládli Rangers na výbornou.

Dvě minuty před konce začalo Buffalo power play a přesně minutu před koncem po Zuccarellově přihrávce dal čtvrtý gól Rangers J. T. Miller, který se tak trefil po měsíční gólové pauze.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 03:18:58