Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hororový začátek, zasloužené vyrovnání, hořký konec. Šílený zápas ovládli Islanders

Hororový začátek, zasloužené vyrovnání, hořký konec. Šílený zápas ovládli Islanders

Třetí zápas ve čtyřech dnech a soupeřem odpočatí Islanders. Začátek zápasu tomu bohužel odpovídal. Rangers rychle prohrávali 0-3, pak dali dva rychlé góly a další dostali (2-4). Do konce první třetiny ještě stáhli na 3-4, v závěrečné třetině vyrovnali, ale nakonec neberou ani bod. Rozhodlo prohrané buly v obranné třetině minutu a půl před koncem. První gól v dresu Rangers zaznamenal skvěle hrající Eric Staal, 600. bod kariéry pak veterán Dan Boyle.
Zápasové statistiky
Hosté se osmělili jako první a netrvalo to dlouho. Raanta si hned v první minutě připsal dva těžké zákroky.

A chuť a tlak hostí pokračoval. Raanta byl pod palbou. Další dva zákroky a s koncem třetí minuty kapituloval. Rangers si špatně rozebrali hráčr Islanders a Boychuck si nehlídán sjel a zavěsil.

Netrvalo dlouho a bylo hůř. Další rychlý přechod do útoku znamenal druhý gól v domácí bráně. První střelu Raanta vykopl, Nelson byl ale úplně sám a neměl problémy trefil odkrytou bránu. Od prvního gólu uplynulo 45 vteřin. Na střely to bylo 0-7 pro Islanders.

Koncem čtvrté minuty navíc hráli Rangers oslabení. A přesilovka byla využitá ani ne po minutě. Horrorový začátek a timeout pro Rangers.

V jedenácté minutě MSG zaburácela nadšením. Byla to však jen sarkastická odezva na první střelu Rangers v zápase.

O dvě minuty později už tu byla skutečná radost. Boychuck nevyhodil, puk se od Erica Staala od mantinelu dostal k Lindbergovi před bránu a ten bekhendem zaskočil Haláka.

A stejně jako Islanders, tak také Rangers dali druhý gól rychle po prvním. Glass doklepl puk, který se odrazil od zadního mantinelu. Timeout Islanders. Dvanáct minut první třetiny přinesly událostí na celý zápas.

Islanders si sedm minut před koncem vzali zpět dvougólové vedení. Nahození od mantinelu zmizelo Raantovi z očí a skončilo v bráně.

Ale děly se dál věci.

Dylan McIlrath opustih hřiště na dohrání a nárazu do mantinelu. V odchodu mu pomáhal jeden z členů týmu. Nevypadalo to moc pěkně. Před začátkem druhé třetiny se projel po ledě, ale odešel zpět do kabiny.

Eric Staal si po přihrávce připsal i první gól v dresu Rangers. A to uběhlo jen XX vteřin od čtvrtého gólu Islanders. Střela od modré nejdříve trefila Staala do kalhot, ale nová akvizice Rangers se rychle zorientovala a doťukla puk za Haláka. Svůj 600. bod za asistenci získal Dan Boyle.

Další přesilovka pro Islanders přišla po vyloučení Moorea. Nejdříve ujel Stepan, ale ani nadvakrát nepřidal svůj třetí gól v oslabení. Hosté pak trefili tyčku. Oslabení se ubránilo.

Minutu před konce zazvonilo u Halákových uší a pak následovalo první vyloučení hostí. V první třetině se vyrovnat nepodařilo a minuta zbyla na úvod druhé části.

Ve zbytku přesilovky si Halák připsal dva zákroky, ale udržel vedení svého týmu.

Záhy byl vyloučen Zuccarello, který zatáhl za záchrannou brzdu před Raantou. Oslabení Rangers zvládli.

Eric Staal pokračoval v dobrém zápase. Po jeho šestém vyhraném vhazování (ze šesti) se Rangers naskytla šance, ale Halák byl nyní pozorný. Stejně jako o několik okamžiků později.

Hra se výrazně uklidnila a hráči a brankáři zpozorněli.

Ve čtrnácté minutě Tavares zasáhl hokejkou do krku Yandlea a daroval Rangers další přesilovku. V ní se Yandleovi nepovedla střela a do úniku se dostal Nielsen. Zuccarello mu v poslední chvíli nadzvednul hokejku a znemožnil mu pořádné zakončení. Možná trochu diskutabilní neodpískání faulu, ale na první i druhý pohled to nevypadalo, že by Zuccarello zasáhl rukavice Nielsena. Na třetí pohled bylo jasné, že rozhodčí tuto situaci vyhodnotili špatně a měl se pískat nájezd.

Z přesilovky nic bohužel nebylo a zbytek třetiny se víceméně v klidu dohrál.

Třetí třetina začala šancemi u obou gólmanů. Ti byli pozorní, stejně jako v dalším průběhu závěrečné dvacetiminutovky. Vyložených šancí ubylo. Raantu některé zákroky hodně bolely, Boychuck má opravdu tvrdou střelu od modré.

V osmé minutě se puk odrazil ke Kleinovi, ten ale nevěděl, kde je a byla z toho šance a tyčka domácí branky.

Třetí možnost přesilovky dostali Rangers s koncem jedenácté minuty. Už od buly, které opět vyhrál Eric Staal, byla přesilovka hrána skvěle. Jednu vyloženou šanci zneškodnil Hamonic, který odpálil puk z brankoviště. Neodpálil ho ale mimo obranné pásmo, Rangers puk poslali přes modrou na volného Brassarda a ten ranou z kruhu vyrovnal.

Minutu a půl před koncem prohrál Stepan buly v obranném pásmu, Cizikas poslal puk přímo na Clutterbucka a ten zamířil přesně.

Raanta šel logicky na lavičku, protože času bylo málo. Nielsen však poslal puk do prázdné brány a z dramatu tak nakonec sešlo.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 15:48:01